Jump to content
  • 0

Телевизия през RB750

ReunioN

Въпрос

Здравейте.Използвам нет през пппое,а СТБ-то за телевизията си взима адрес по dhcp oт сървър.Въпроса е как да прекарам dhcp-to за телевизията да се вижда на ЛАН портовете на RB750?Второ питане-ползвам vpn към микротика,ако dhcp-то (за тв) се види на лан портовете,възможно ли е да минава и през vpn-a?С две думи идеята е следната-от другата страна vpn- да сложа рутер с vpn clinent и зад него да имам нет и тв

Редактирано от ReunioN
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Recommended Posts

• 0
  • Администратор

Вероятно се опитваш да гледаш телевизиите с компютър, а не STB у-во?

Ако е така - до момента имаш ли успех с директно включване на PC-то и да кажем статичен IP адрес?

Разбрал ли си кои са мултикастите и на кои портове са?

Успяваш ли да ги поискаш от компютъра (с VLC или IPTV клиент)?

Питам, защото доставчиците вкарват защити за подобни не регламентирани действия (и за билинговане, съобщения, VoD и т.н.).

Aко има винегре на дали ще може да гледа нещо по различно от зелен екран на нещо различно от STB :(

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

OK! Ами аз освен ще се възполвам от темата за да допълня нещо. Аз се боря с подкарване на STB на Vivacom IPTV през друг доставчик. Това което се е е случило до тук е следното: На двете места имам RB - на едното 750, а на другото 450. Изграждам си PPTP в/у което пускам EoIP. И в двете точки EoIP интерфейса е в бридж със съответния порт - в сървърната част с порта по който идва vivacom, а на клиентската част с порта на който искам да ми излиза сигнала. Нещата бачкат... НО има едно неприятно насичане от време на време. Като трафик си минава колкото си му трябва - за СД каналите малко над 3Мб, а за HD над 8Мб. HD каналите не могат да се гледат изобщо - насичат здраво. СД-то да кажем, че върви. Получава се някакво насичане от време на време, най-вече при смяна на канал или нещо друго, но повече искам да разбера дали има начин да се подкара и HD--то да върви. И на двете места капацитета на свързаността позволява доста над 10 Мб трафик. В момента на тестовете нямаше никакъв друг трафик освен за телевизията. Закъснението м/у двете точки е около 40ms.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

Закъснението ми се струва че е проблема

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0
  • Администратор

Колко ти е видимостта в мс между 2-та рутера без PPTP/EoIP тунелите ?

Use since

OpenBSD 3.x

FreeBSD 4.x

Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x

Аз съм фен на OpenWRT.

Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена.

___|____|____|____|____|____|__

_|____|____|____|____|____|____

___|____|_ Удряй _|____|____|__

_|____|___ главата ___|____|____

___|____|_ си тук!! |____|____|__

_|____|____|____|____|____|____

___|____|____|____|____|____|__

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

Видимостта която казвам е без PPtP-то. Закъснението от 40мс което споменах беше вчера докато писах поста. Забелязах, че след полунощ  времената се пооправиха и телевизията също. Закъснението стана около 20мс, като има повече трафик се качва до 30мс. HD каналите си вървяха без проблем. Като цяло в едната точка доставчика е скапан - на моменти си излизат и загуби до 20% - днес го наблюдавам цял ден - през деня си вървеше добре, на моменти излизаха загуби и насичаше. Когато има загуби по трасето - ок, ясно  ми е, че тогава няма как да върви. На моменти обаче забелязвам насичане и без загуби и с времена малко над 20мс. Днес цял ден EoIP-то е в/у публичните адреси директно, без да минава през PPtP-то. Продължавам да тествам и наблюдавам, но исках мнение от по-компетентните дали има нещо което може да се пипне и евентуално би могло да е проблем по настройките на микротика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

Здравейте!

Купих си рутер микротик, защото моя беше вече стар и нета ми се забавяше, а и защото така разбрах че мога да премахна суича, който позабива от време на време и ми спира нета.

Имам нет, статичен адрес и ТВ, идват по кабел и от суича отиваше единия кабел в бокса, другия в рутера. А сега ми се иска да използвам само този Рутер, както разбрах че може. Въпросът е че аз не знам как. Четох, четох, разбрах че трябва да направя Бридж между порта от който идва нета, до порта за бокса, също четох и за igmp snooping ??? . Искам и другите портове да си ги ползвам като стандартни портове на рутера зад NAT, нещо не ми се получава. Рутера е 2011 нещо си с 2 антени.И го прецаках на няколко пъти докато го направя това, гледах клипове в тубата, опитвам се нещо да направя, но не ми се получава. Накрая рутера беше на 100% процесор и нета спира, рестартирам рутера, тръгва за малко и пак спира. Рестартирах го и го префлашнах отново (не знаех какво да направя) с Нетинстал и се оправи. След това пак следвах клипове и писани неща в WIki на микротик, но не ми се получи.Пак започна да се товари много (явно пак оплесках нещо), но видях че в менюто на дисплея има опция за стандартни настройки и го пуснах и рутера си тръгна. Но в крайна сметка аз никакъв бридж не мога да направя. Опитах се и някакъв ВЛАН да пусна, за който разбрах че ще направи нещо като порт изолация и няма да се виждат две мрежи ( понеже нета го ползвам с братовчед ми над мен и да са на отделни вътрешни мрежи) но и това не направих. Имах дълго време рутерче с DDWRT и там си бръниках без многото познания, но тук нищо не мога да направя. Доста тъп се чувствам :D Та може ли някой да ми обясни или да ми покаже откъде мога да видя как да си направя един такъв бридж и да ми работи приемника. Като цяло ми е доста интересна тематиката, но съм доста невеж :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0
  • Администратор

Порт 1 и 2 обединени в бридж,

порт 4 и 5 слеив на порт 3 /суич демек/,

портове 7,8,9,10 слеив на порт 6,

правиш втори бридж в който, вкарваш портове 3, 6 и безжичния интерфейс.

Интерфейса към доставчика е първия бридж.

Интерфейса към лана е втория бридж.

задължително преди цялата работа се ресетва рутера в режим без конфигурация

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• No registered users viewing this page.
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.