Jump to content

Е к'во не им харесвате на Rocket M

MiPSus

Recommended Posts

Дойде време за упдейт на фърмуера, та го погледнах 258 дена ъптайм на секторната ::) да не отиде зян

post-575-0-69288700-1348391544_thumb.png

... и яз можем, и тате може, ма козата си сака пръч!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за п2п нему харесвам лана на 85-90 мб на 5 уплоуд пинга на 23 км му е 40-50 мс 711Г с 1 гб лана е доста по добре към МС но за сектор и 10-12 клиента предпочитам убн рокет булет каквото и да е микротик се дъни малко там

Неграмотен съм, не ми се смейте на правописа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

8бр. Loco M5 със по няколко суича LAN сегмент , абонати ползващи общо 30-40, скорост на спиидтест.нет удря 75-94Mbit, нама шейпъри, бекбона до секторите е на оптика.

jack82 колко е пинга на 711-то при 90/5Mbit тогава?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

8бр. Loco M5 със по няколко суича LAN сегмент , абонати ползващи общо 30-40, скорост на спиидтест.нет удря 75-94Mbit, нама шейпъри, бекбона до секторите е на оптика.

jack82 колко е пинга на 711-то при 90/5Mbit тогава?

90/5 tcp i udp 4ms за п2п линк става дума Редактирано от jack82

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Администратор

на 711 пинга не мога да го издокарам да стои стабилно на 4мс става дума за 11км линк, иначе рокета на същото разстояние до към 60мбит пинга е по - добър.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 години ги мъчехме Рокетите на 31км. 70/20Мбита със 200+ узера и си бяха много добре.

Сега са на 13км. и редовно стигат 70/20 без проблем с пинга ,пак са 200+ юзера без шейпъри.

За без пари са страхотни радиица и ако не гониш на 100мбита са идеални

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 weeks later...

Пробвал ли си новите рокети м титан с гига порт и 550 мхз процесор може по добре да се представят .

210Mbps еднопосочно при почити (ама не съвсем) идеални условия. 110 / 110Mbps пълен дуплекс (на външен тест). GPSsync, без airmax. Със аирмакс-а не се справя нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За какво разтояние говорим ::) и със кой антени 30-ките или 34-ките

м/у 9 и 10км, roketdish 30db. сигнал около -55.

На същия линк, без да пипам антените, бяха 711G. Като скорост го докарваха на 200Mbps но цпу-тата си казваха думата при по-интензивен трафик.

роект титаниум показага горе-долу същото и на тестове на бюрото със малки антенки.

Редактирано от bambo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи се справят по добре от 711г . ще ги пробвам на 14 км трябва да няма разлика само ,че ефира е малко боза и това ме притеснява но по добре ще е от сега по твойте резултати .

468x60_free.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

210Mbps еднопосочно при почити (ама не съвсем) идеални условия. 110 / 110Mbps пълен дуплекс (на външен тест). GPSsync, без airmax. Със аирмакс-а не се справя нещо.

И каква е ролята на GPSsync когато е без Airmax, колега ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2 рокета от новите са 800 лева докато 711 ките са 250 лева коти 300 лева го кажи за 200 мб удп 711г наистена си оправдава парите сега някои ще каже титаниума е по хубав до някаде да но цената му е прекалено голяма някои ако иска да потроши 800 лева за линк по добре бондинг на лановете на 711 г и трафика ще е почти 2 но за за около същите пари

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

кутии, пигтайли и рб711 отива над 160лв на точка. да не говорим за закъсненията с nv2 и "чувствителноста" на N линковете на mikrotik. на кантар е малко.

а мт бондинга... е кошмарен. RR въобще не е добра идея.

С хубави антени и занимавка се получава и с мт признавам. Аз ги ограничавам напоследък на 240/240. Бутат някакси 100/50 при приемливи закъснения

post-32-0-49251300-1350201330_thumb.jpg

Редактирано от Mile
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• No registered users viewing this page.
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.