chamito Публикувано 14 Август, 2012 Доклад Сподели Публикувано 14 Август, 2012 (Редактирано) Здравейте, Имам следният казус: Имам две сгради на разстояние 6 км пряка видимост между тях. Искам да изградя WiFi Bridge между тях и да мога да прекарвам 80+ Mbps full duplex през него. Бихте ли ме посъветвали какви устройства, антени и т.н. ще са подходящи за целта? Благодаря предварително. Редактирано 14 Август, 2012 от chamito Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 14 Август, 2012 Администратор Доклад Сподели Отговорено 14 Август, 2012 какъв е бюджета? Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
chamito Отговорено 14 Август, 2012 Автор Доклад Сподели Отговорено 14 Август, 2012 Неясен, търсим варианти. Ако намерим подходящия, го представяме на началството. До сега сме гледали какво ли не, но максимално сме достигали 20-35-50 Mbps, което не ни устройва. В момента гледаме това 711G-5Hnd. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 14 Август, 2012 Администратор Доклад Сподели Отговорено 14 Август, 2012 шефа е поредния идиот има моторолки карат по 200 мегабита от раз цената им е около €20к бройката (както се сещаш трябват 2) борда става за целта с по читави антенки с двойна поляризация ще стане работата Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 14 Август, 2012 Доклад Сподели Отговорено 14 Август, 2012 (Редактирано) 2 nano m5 мисля, че ще ви свършат работа. Все пак не е уточнено какво има от среща колко потребителя. Иначе по добре с борда но си е по пипкава работа Редактирано 14 Август, 2012 от master Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jack82 Отговорено 14 Август, 2012 Доклад Сподели Отговорено 14 Август, 2012 нано М5 не е вариан за тоз ефир ако е между две села да става ама градски ословиа забрави препорачвамти нано бридж м5 около 300 лева комплекта и пеи сърце на 6 км си прави 80/80 а за 711 ките става ама както каза колегата пипкава работа а и излиза по скъпо антени облачватели пиктеили малки големи отиде 400-500 лева Неграмотен съм, не ми се смейте на правописа. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Semoff Отговорено 14 Август, 2012 Доклад Сподели Отговорено 14 Август, 2012 Ако си извън града това е твоето решение http://routerboard.com/RBSEXTANTG-5HnD Ако си в града - кофти, отиваш на "пипкавата работа" дето каза колегата по-горе Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jack82 Отговорено 14 Август, 2012 Доклад Сподели Отговорено 14 Август, 2012 имам линк с схт на 4 км градски ословиа неме кефи много на -60 и яко зор с сся то може да е малка антенка ама да е насочена нано бриж Неграмотен съм, не ми се смейте на правописа. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RudY-ElectriC Отговорено 15 Август, 2012 Доклад Сподели Отговорено 15 Август, 2012 SEXTANT - като антена има сходни параметри спрямо нано бриджа, единствено усилването и се различава малко повече. Frequencies 5.17 - 5.825 GHz Gain 18dBi VSWR 1.6:1 3 dB Beam-Width, H-Plane 16.8 ° 3 dB Beam-Width, E-Plane, typ. 22.8 ° Polarization Linear, Vertical and Horizontal Port to Port Isolation - 35 dB Като хардуер лично аз предпочитам микро-тик, за софтуер коментара е излишен. …Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарни...те. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо… К. Иречек, Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Networker Отговорено 15 Август, 2012 Доклад Сподели Отговорено 15 Август, 2012 (Редактирано) Много зависи, какво ще караш с този линк и от там параметри като: пакети в секунда, стабилност, ниска латенция и др. Вариантите не са толкова много, ако е важно, но има шум - релейки (има и втора ръка, по-евтинки). Ако е важно, има шум, но няма бюджет за релейки - потърсете вариант да си наемете МАН в града (БТК или друг оператор с оптика). Евтините варианти са MTik и Ubiquiti. Такива скорости са достижими и от двете, но има значение кое къде се ползва. По мои наблюдения Ubiquiti M сериите са по-устойчиви на шум (в градски условия) от колкото MTik, докато MTik може да прекара доста повече скорост, пакети в секунда и прочое, но е пипкав, както казват колегите по-горе. Ако избереш MTik, заложи на антени с минимален ъгъл (примерно паници 60/90 см - нищо, че са големи за нуждите) и бордове, който не е произведен от Mikrotik (пример, ALIX или ITX решения). Редактирано 15 Август, 2012 от Networker 1 “...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pavlan Отговорено 15 Август, 2012 Доклад Сподели Отговорено 15 Август, 2012 Неясен, търсим варианти. Ако намерим подходящия, го представяме на началството. До сега сме гледали какво ли не, но максимално сме достигали 20-35-50 Mbps, което не ни устройва. В момента гледаме това 711G-5Hnd. Този 711 незнам дали ще издържи на 160+Мбит. По скоро 433GL + R52Hn + два комплекта 60-ки, по един за всеки chain. За Ubiquiti забрави , вероятноста да си потрошиш парите е > 90%. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
freenet Отговорено 16 Август, 2012 Доклад Сподели Отговорено 16 Август, 2012 Неясен, търсим варианти. Ако намерим подходящия, го представяме на началството. До сега сме гледали какво ли не, но максимално сме достигали 20-35-50 Mbps, което не ни устройва. Оптика 6к метра са . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 19 Август, 2012 Администратор Доклад Сподели Отговорено 19 Август, 2012 лудница каквото заданието такива и отговорите .. тоя пич ви пусна мухата пишете на воля Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
netman84 Отговорено 27 Август, 2012 Доклад Сподели Отговорено 27 Август, 2012 http://www.ubnt.com/rocketdish ... х2 Бъдете себе си ! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
chamito Отговорено 1 Септември, 2012 Автор Доклад Сподели Отговорено 1 Септември, 2012 за оптика искат 20К + лева...луда работа...няма да ги плати шефа...осигурили сме 3 комплекта различни модели, за тест...ще Ви кажа кой спечели скоро. Благодаря за насоките. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване