ефект Публикувано 28 Април, 2009 Доклад Сподели Публикувано 28 Април, 2009 Има ли смисъл да боря линк на 680/метра през горичка с нано5 и булит5 с 21дби антена ? Едната точка е доста на високо но тук таме се вижда през гората при положение ,че тепърва се разлиства.На 2.4 съм правил такава идиотщина и резултата е -1 клиент . няма начин да няма начин Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NetworkPro Отговорено 29 Април, 2009 Доклад Сподели Отговорено 29 Април, 2009 Здравей Изпозлвай UBNT XR9 900Mhz карта, може да видиш видео на презентацията тук: http://www.tiktube.com/?video=209 [smiley=thumbsup.gif] и самата презентация в PDF формат: http://www.learnmikrotik.com/documents/UsingMikrotikForNLOSNeighborhoodCells.pdf Използвай малки насочени антени, щом е за един клиент, но не знам как ще избегнеш смущенията от GSM... ? - Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 29 Април, 2009 Администратор Доклад Сподели Отговорено 29 Април, 2009 на 5гхц ще са още по - критични нещата Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Тодор Лазаров Отговорено 29 Април, 2009 Доклад Сподели Отговорено 29 Април, 2009 Какви скорости се пренасят с тази карта, и какви пингове се постигат Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NetworkPro Отговорено 29 Април, 2009 Доклад Сподели Отговорено 29 Април, 2009 според тия от презентацията - същите като на 2.4, но на 900 имаш много смущения. в България какво има на 900MHz ? Трябва антените да се крият , да не се слагат на високо и на открито, за да се намалят смущенията от тях и към тях :| - Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Отговорено 30 Април, 2009 Доклад Сподели Отговорено 30 Април, 2009 На 900 има гсм ми... и много други бози както и на 2,4..а на 2,4 с по насочени антени съм правил 10 мегабита на 500 метра през блок и то със сапунерки естествено не беше кой знай какво но пинга не минаваше 20мс Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NetworkPro Отговорено 1 Май, 2009 Доклад Сподели Отговорено 1 Май, 2009 Предполагам характеристиките на канала са били по-лоши, отколкото ако няма гора помежду двете точки. CCQ сигурно е било под 50%? - Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hartman Отговорено 2 Май, 2009 Доклад Сподели Отговорено 2 Май, 2009 ,,На 2.4 по добре когато няма пряка видимост. ''-стига бе-не ме карай се смея... Ако не ти е чиста Фреснел зоната-каквито и мощности да изполузваш,даже и при добри нива на сигнала-носения трафик ще бъде далеч от желаното... Още повече имай в предвид-при дъжд сигнала ще пада драстично. Разтоянието е малко ,така че може и да се получи нещо що годе приемливо-но се откажи от 5.8-колкото е по-висока носещата честота толкова е по-податлива на описаните гадости(или поне така мисля че беше-edemy2001 може и да ме скастри за това ) Родих се мокър, гладен и гол.Посрещнаха ме с бой, студ и изкуствена храна...От тогава всичко става все по зле... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hartman Отговорено 2 Май, 2009 Доклад Сподели Отговорено 2 Май, 2009 Съгласен-имах предвид ситуация в която се гони идеален вариант-иначе че ще работи-спор няма.Но на практика точно при описаната ситуация при един дъжд само това което прекара при сухо време ще пада с поне 50-60% ако не и повече... Теориите са хубаво нещо,но обикновенно точно такива линкове се превращат след време в болна точка-в началото ги правим за по 4-5 клиента,после излезли повече.... А дърветата по-малко нема да станат Родих се мокър, гладен и гол.Посрещнаха ме с бой, студ и изкуствена храна...От тогава всичко става все по зле... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 2 Май, 2009 Администратор Доклад Сподели Отговорено 2 Май, 2009 А дърветата по-малко нема да станат И растът и обрастват преди мноого време имах такъв случай Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
edemy2001 Отговорено 7 Май, 2009 Доклад Сподели Отговорено 7 Май, 2009 Голяма разлика между 2,4 и 5 GHz в това отношение няма. http://енергия.еюhttp://www.e-kak.info/forum/index.php https://www.youtube.com/channel/UC0hGPWgF79s4JhhXY0Eo4zA Обяснявам само когато ме питат, и то ако съм на кеф! Поздрави: Евгени LZ3EG Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Собственик SS7 Отговорено 14 Май, 2009 Собственик Доклад Сподели Отговорено 14 Май, 2009 Има шанс да работи и то добре на 2.4 (всъщност на 2.3) с карти EPI калифорнии от двете страни и пуснат n-streme . Аз имах два NLOS линка , които работеха без проблеми , в единия случай пречеха дървета в другия - къщи и блокове. Абе зависи от много работи, ама ако едната точка е висока имаш шанс. За гора мисля 5Г е по добрия вариант (по голяма EIRP ) и по малко затихване от водата (дъжд, роси и т.н.) Ако сложиш метровки параболи , мисля че няма да имаш проблем на 700м Има ли смисъл да боря линк на 680/метра през горичка с нано5 и булит5 с 21дби антена ? Едната точка е доста на високо но тук таме се вижда през гората при положение ,че тепърва се разлиства.На 2.4 съм правил такава идиотщина и резултата е -1 клиент . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ефект Отговорено 17 Май, 2009 Автор Доклад Сподели Отговорено 17 Май, 2009 Има шанс да работи и то добре на 2.4 (всъщност на 2.3) с карти EPI калифорнии от двете страни и пуснат n-streme . Аз имах два NLOS линка , които работеха без проблеми , в единия случай пречеха дървета в другия - къщи и блокове. Абе зависи от много работи, ама ако едната точка е висока имаш шанс. За гора мисля 5Г е по добрия вариант (по голяма EIRP ) и по малко затихване от водата (дъжд, роси и т.н.) Ако сложиш метровки параболи , мисля че няма да имаш проблем на 700м Реших да пробвам ситуация: АП-рб433 минипци карта уб5 антена мс5220 Клиент булит5/40мХз антена QLP29 поведение: Перфектно резултат: -69/-71дБи няма начин да няма начин Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NetworkPro Отговорено 18 Май, 2009 Доклад Сподели Отговорено 18 Май, 2009 CCQ ? frame retries / retransmits ? - Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 18 Май, 2009 Администратор Доклад Сподели Отговорено 18 Май, 2009 хубаво е да направиш една статистика при различно метеорологично време как ти варира сигнала. Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване