master Публикувано 12 Юли, 2012 Доклад Сподели Публикувано 12 Юли, 2012 (Редактирано) Става въпро за линк 10км. Антените са пасатски 60см с правени облъчватели. Тези дни предстои тест но колегата го притеснява един хълм който идва точно в средата на трасето и се пада почти на нивото на пряката видимост. Мислихме за вдигане на антените на по-високо но вече просто няма на къде освен ако не се направи с междинна точка което определено не е решение. Тъй като никога до сега не сме правили линкове които да имат този проблем някой има ли преки наблюдения т.е. в реални условия какво се случва. Защото на сигнал според мен ще го докараме. Извода правя от това, че на същото трасе при поставена омни на 2.4 15дб от едната страна и от другата без прецизно насочване едно локо2 сигнала беше -93. Редактирано 12 Юли, 2012 от master Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bobo Отговорено 12 Юли, 2012 Доклад Сподели Отговорено 12 Юли, 2012 (Редактирано) Опит му е ... ката. Иначе имай в предвид , че 2.4Г не е като 5Г и си трябва пряка видимост . С това Локо2 към омнито няма и да се учудя ако сте хванали някое отражение. Скоро и аз ще мъча един баир тук че сега е на 2.4 и сигнала бе -84 с две насочени антени по 24дБ . Доброто при нас е че имаме междинна точка но ми се ще да го направя директно . Късмет и ако стане да го пробвате като завали дъжд и има водни пари та да няма изненади за клиентите. :'( Успех! Редактирано 12 Юли, 2012 от bobo Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 12 Юли, 2012 Автор Доклад Сподели Отговорено 12 Юли, 2012 Да и аз имам наблюдения, че на 2.4 ако позволява ефира си е по-добре. Ще се пробваме пък ще видим, а за изненадата определено ще е по-малка от колкото на другия доставчик там. Колегата е чел за кръгова поляризация но до колкото разбирам тя е трудно приложима при 5Ghz и особено с такава антена. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pavlan Отговорено 12 Юли, 2012 Доклад Сподели Отговорено 12 Юли, 2012 Ако не стане слагай 120ки и пробвай хоризонтална. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 12 Юли, 2012 Автор Доклад Сподели Отговорено 12 Юли, 2012 Ами то точно хоризонтална мислим да пробваме от самото начало. 120 ки няма ли да са проблемни за насочване при такова малко разстояние? Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pavlan Отговорено 12 Юли, 2012 Доклад Сподели Отговорено 12 Юли, 2012 Не , 10км не са толкова малко аз и на 2км съм насочвал 120ки Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 14 Юли, 2012 Автор Доклад Сподели Отговорено 14 Юли, 2012 Според гоогле дори няма видимост Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pavlan Отговорено 14 Юли, 2012 Доклад Сподели Отговорено 14 Юли, 2012 (Редактирано) Сметни си и височината на антените. Виж това е по-добро http://www.ligowave.com/linkcalc/ Редактирано 14 Юли, 2012 от pavlan Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 14 Юли, 2012 Автор Доклад Сподели Отговорено 14 Юли, 2012 Ами аз не разбрах това което го дава гоогле дали смята и сградите или не. Ако не ги смята е добре защотото от ниската част ще са на 9 тия етаж, а от високата на 3 тия просто повече от това няма как да се вдигнат. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 15 Юли, 2012 Администратор Доклад Сподели Отговорено 15 Юли, 2012 що никой не ползва Radio Mobile Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 15 Юли, 2012 Автор Доклад Сподели Отговорено 15 Юли, 2012 (Редактирано) Днеска пробвахме на 2.4 и на 5 с решетки и с 60см пасатски антени. Както и с различни радиа. Общо взето сигнала като максимум успяхме да докараме -55 но го оставихме на -60. CCQ 100% но се вързват на 1mb и толкова. + загуба на пакети средно от 5 минали 1 загубен. Пробвахме на различни поляризации то на V беше още по-зле. И явно ще трябва да местим сергията. Редактирано 15 Юли, 2012 от master Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ASnet Отговорено 16 Юли, 2012 Доклад Сподели Отговорено 16 Юли, 2012 Губим време, за да си осигурим работно време и водим битки, за да живеем в мир. (Аристотел) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RudY-ElectriC Отговорено 16 Юли, 2012 Доклад Сподели Отговорено 16 Юли, 2012 (Редактирано) Това е инструмента за проблемните линкове Редактирано 16 Юли, 2012 от RudY-ElectriC 1 …Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарни...те. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо… К. Иречек, Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 16 Юли, 2012 Автор Доклад Сподели Отговорено 16 Юли, 2012 Сега пробвахме и със силно насочена ярка светлина + бинокъл от среща = не се вижда нищо. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 16 Юли, 2012 Администратор Доклад Сподели Отговорено 16 Юли, 2012 Май темата трябва да е линк без видимост а не проблем с фреснела. Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване