Mitko Отговорено 13 Юли, 2012 Доклад Сподели Отговорено 13 Юли, 2012 iptables -I INPUT -p udp -m length --length 46 -j DROP това казват било помагало Пробвай с варианта iptables -I INPUT -p udp -m length --length 46 [i]-j REJECT --reject-with icmp-host-unreachable[/i][/code] Поне ще му го върнеш обратно С неговите камъни по неговата градина. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 13 Юли, 2012 Администратор Доклад Сподели Отговорено 13 Юли, 2012 ясно ми е че се изпълва канала за връщането и аз бях писал ама дали разделен трафика на 100-200 замбита ще усетят нещо Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mile Отговорено 13 Юли, 2012 Доклад Сподели Отговорено 13 Юли, 2012 ми да си вземе 10g порт и да миряса. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 14 Юли, 2012 Администратор Доклад Сподели Отговорено 14 Юли, 2012 скромно Миле има 40/100Gb ланки Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NetworkPro Отговорено 14 Юли, 2012 Доклад Сподели Отговорено 14 Юли, 2012 Да си качи услугата на колокация с 10г порт и да си слага филтри на този порт. - Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danielskiii Отговорено 14 Юли, 2012 Доклад Сподели Отговорено 14 Юли, 2012 говори с Сергей Атанасов от мегалан ще ти реши проблемите Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MiPSus Отговорено 15 Юли, 2012 Доклад Сподели Отговорено 15 Юли, 2012 Колко акъл разляхте в темата направо замириса Предлагам, който има желание и мисли че разбира , да си даде IP което иска да бъде атакувано , да пробва заклинания (може и на врачка да ходи) и да сподели опит от 1-ва ръка ... и яз можем, и тате може, ма козата си сака пръч! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NetworkPro Отговорено 15 Юли, 2012 Доклад Сподели Отговорено 15 Юли, 2012 Може и да "мирише" по твоите невъзможно-възвишени стандарти но по-добре така, отколкото да вдигаме рамене, нали? Какво имаш предвид, че ще помогнеш да се тества решението като нафлудиш IP-то ли ? - Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gbdesign Отговорено 15 Юли, 2012 Доклад Сподели Отговорено 15 Юли, 2012 Това с VPN-ите не е решение, щото те харчат много CPU и сървъра ще грохне след 50-тина клиента. Пробвай с варианта iptables -I INPUT -p udp -m length --length 46 [i]-j REJECT --reject-with icmp-host-unreachable[/i][/CODE] Поне ще му го върнеш обратно С неговите камъни по неговата градина. Това ако сработи, би могло да е решение на проблема. Всички други варианти, са свързани с доставчика на свързаност, но ако атакуващите имат някой сериозен бот-нет, то тогава и него може да събори. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
slevin Отговорено 15 Юли, 2012 Доклад Сподели Отговорено 15 Юли, 2012 Колко акъл разляхте в темата направо замириса Абсолютно съм съгласен, имаше няколко коментара в целта, На NetworkPro ще кажа само едно UDP e Connectionless protocol, Сам да си преценява какво означава това. И мнението ми по итношение на ефикасните методи за справяне с такъв проблем се припокриват с мнение на колега от друг форум: най-ефикасният начин рязане на трафика възможно най-блозо до източника. За съжаление тъй като адресите са спууфнати за флууда може да се съди по необичайно големия packet rate и графики за това............ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
talibana Отговорено 17 Юли, 2012 Автор Доклад Сподели Отговорено 17 Юли, 2012 Благодаря на всички,че се опитахте да помогнете ,все пак проблема ще се реши в съвсем скоро време,след като спря сървърите ; ) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 2GOOD Отговорено 27 Юли, 2012 Администратор Доклад Сподели Отговорено 27 Юли, 2012 (Редактирано) Това с VPN-ите не е решение, щото те харчат много CPU и сървъра ще грохне след 50-тина клиента. Това ако сработи, би могло да е решение на проблема. Всички други варианти, са свързани с доставчика на свързаност, но ако атакуващите имат някой сериозен бот-нет, то тогава и него може да събори. Колеги ресурса е огромен... аз също хоствам малка верига от доста години... и преди няколко дни моят доставчик направо се отказа от мен, техния инт. бил на 80% пълен, чак получили обаждане от нетера (техния доставчик) че им се пълни инт. (което не го вярвам много). Вече сме с нов доставчик - ново ип.. и съпътстващите с това проблеми. Иначе аз ги дропя още на входа на микротика над 150ппс, в началото ги добавях в адрес листа но няма никакъв смисъл там влизат хиляди ип-та и буквално ми изяжда рама, но и в двата случая канала се пълнеше на макс 96мбпс. Най-доброто решение според мен е да се разбере кой е организатор на тези атаки и да се предприемат някакви законни действия срещу него. А това няма как да сработи защото атаката си продалжава и кабела да дръпнеш UDP Редактирано 27 Юли, 2012 от PsychoTraining Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NetworkPro Отговорено 27 Юли, 2012 Доклад Сподели Отговорено 27 Юли, 2012 Моето предложение по-горе все още е най-доброто ако има пари за него. 1 - Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 27 Юли, 2012 Администратор Доклад Сподели Отговорено 27 Юли, 2012 http://www.vcloud.bg/?cid=99&auto_conf=11 ето решение облачно от голям доставчик цената не е голяма за под 100 лева параметрите са идеални Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 2GOOD Отговорено 27 Юли, 2012 Администратор Доклад Сподели Отговорено 27 Юли, 2012 Параметрите... като се вземат повечко процесора и цената стана красива - съвсем нормално. Качествен HLDS (CS) сървър предполага висок приоритет на процеса, както и физически ресурси. Може би колокация е най-добрият вариант, но веригите без смс услуги и други доходи едва ли могат да си го позволят. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване