netronix Отговорено 27 Октомври, 2008 Доклад Сподели Отговорено 27 Октомври, 2008 И аз вече съм изпробвал куп ап та, но напоследък най съм доволен от ТП-Линк 501. Наистина и аз не съм срещал да има друг фирм за тях, но е хубаво да се качи последния който им е на сайта. Ако имаха тез ап та и 5 портов суич, щяха да са идеални... ( Същото важи и за NS5 ) Wireless is more temperamental & variable than a woman’s mood! "no matter how hard you try, you just can NOT please everyone" "където глупостта е образец-там разума е безумие.."Гьоте Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Отговорено 27 Октомври, 2008 Доклад Сподели Отговорено 27 Октомври, 2008 Защо толкова ти трябва да има 5 портов switch?Те са без пари вече.. е верно, че ще е по-компактно Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
koko Отговорено 27 Октомври, 2008 Автор Доклад Сподели Отговорено 27 Октомври, 2008 Тука гледам по някакви руски форуми дават TL-WA501g че е с RTL8201CP AR2315A. Като гледам с тавива са и PLANET AP WAP-4033, D-Link DWL-2200AP, fonera FON2100, QUBS QB705401APE също има. За qubs знам със сигорност че става фирма от тплинка. Някой опитвал ли е от другите, съшо така за фонерата и длинка има ддврт, дали биха сработили с тплинка. Относно вградения switch, просто спестява втора букса от инпулсното, пач кабелче, плетеницата в кутията и най-вече когато са комбинирани консумацията на ток можеби е по-малка. Тази антенка в xcom с тия 10dBi малко са се оляли, но пак сигорно е по-добра от окомплектованата с ап-то. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Отговорено 27 Октомври, 2008 Доклад Сподели Отговорено 27 Октомври, 2008 Да найстина са се изхвърлили май с тия 10dB но за цената си ще е по-добре от оригинала аз ползвам в нас 5dB има разлика и то осезаема.Попринцип колкото AP та Qubs съм отварял си е чист Edimax.. по отношение на елементи.D-Link а не е лош мисля, а за Linksys нейскам да коментирам, че много ще ги наредя....Колкото съм имал всичките са ми правили проблеми Прави сте за вградения switch но е по-надежно и гъвкаво с отделен Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
slevin Отговорено 29 Октомври, 2008 Доклад Сподели Отговорено 29 Октомври, 2008 Тази антенка в xcom с тия 10dBi малко са се оляли, но пак сигорно е по-добра от окомплектованата с ап-то. Не съм я пробвал, но спрямо нея бих предпочел диполчето от РТС --> http://rts-bg.com/?show=item&item=563&id=2322 или компромис с TP-Link TL-ANT2405C http://www.descom.com/catalog/product_info.php?cPath=31_49_54_195&products_id=876 За АП-тата, дори и да не са в WDS режим, ако ги настроиш с еднакъв essid, на различни канали, така че да не си пречат, би трябвало без проблем да се прехвърля от едно АП на друго, без намесата на потребителя. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lacho Отговорено 29 Октомври, 2008 Доклад Сподели Отговорено 29 Октомври, 2008 2рата антена по не е читава Live Free Or Die !!! http://www.etropole.net/ http://www.allfn.com/ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Отговорено 29 Октомври, 2008 Доклад Сподели Отговорено 29 Октомври, 2008 1вата е найстина по-яка но е с друг конектор и трябва преходник Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Отговорено 6 Ноември, 2008 Доклад Сподели Отговорено 6 Ноември, 2008 koko какво стана с проекта как върви, че ми стана интересен Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
koko Отговорено 7 Ноември, 2008 Автор Доклад Сподели Отговорено 7 Ноември, 2008 Тази седмица съм се занимавал с мойта си мрежа и не ми оставало време да влизам. Прилагам картинка на обекта, защото хората нежелаят плана да се публикува. Червените точки са стълбовете за осветление до които ще има щахти и фтп. От червеният правоъйълник е сградата в която е монтиран един микротик по който идва нет от wireless, ot там ще се захранват ап-тата с 90В и при всяко АП инпулсно от тези на неомонтана. За начало ще ги пусна с оргиналните антенки и в зависимост от покритието ще почнем да слагаме повече от 1 -во и можеби някоя секторна антена тук там. В крайна сметка някой знае ли със сигорност реалната мощност на ТП-Линк 501. Засега съм се насочил към това у-во За суйч се колебая между http://xcombg.com/index.php?page=products&product_id=199 и този https://www.digitalsol.net/productbg.php?R=6&SR=21&p=156&SESID=31bdhd8nhmet1ca2p8ujh89ke4 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Отговорено 7 Ноември, 2008 Доклад Сподели Отговорено 7 Ноември, 2008 По отношение на АП то мисля че е 100мВ но не съм 100% сигорен,за switcha според мен 2 рия е по-добър но няма радиатор и незнам как ще се държи от към температури.Нещо против да сваля "снимката" и да начартая как аз ги виждам нещата? P.S. сличовете нали ще са в шахтите и само от тях лан кабел към съответното АП на стълба ще се качва?Какви са разстоянията м/у слитчовете,и от 1 вия най-близук до сградата?Къде ще има най голяма предполагаема концентрация на потребители? зад сградата трябва ли да има покритие в нея трябва ли да има където ще е микротика. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lacho Отговорено 7 Ноември, 2008 Доклад Сподели Отговорено 7 Ноември, 2008 АП-тата харчат повече ток от суичовете, така че май тока няма да ти стигне... P.S. Имай предвид, че трябва да сложиш ап-та и зад сградите така като гледам за да има желания ефект... ако е за да може да се ползва и в сградите Live Free Or Die !!! http://www.etropole.net/ http://www.allfn.com/ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Отговорено 7 Ноември, 2008 Доклад Сподели Отговорено 7 Ноември, 2008 Да и мен това ме притеснява с тока и според мен може да се наложи да се пускат кабели(с по-голямо сечение) за пое тата.Тука пускам един примерен вариант който мисля, че трябва да свърши работа.Приемам предложения и критики Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 7 Ноември, 2008 Администратор Доклад Сподели Отговорено 7 Ноември, 2008 при така направената схема няма да имаш никакви проблеми с 90в захранване. Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Отговорено 7 Ноември, 2008 Доклад Сподели Отговорено 7 Ноември, 2008 при така направената схема няма да имаш никакви проблеми с 90в захранване. Взимаш под внимание, че и AP тата & Switcho вете са на POE нали? Не бях опоменал по схемата LAN1 & LAN2 според мен е желателно да са на отделни POE базови станции.За UPS те на тях и микротика мисля, че е излишно да го казвам.Както и PPPоE то и други методи за защита на нежелани Useri тъй като извън тази зона ще се хваща сигнала пак ....Може да се наложи по-мощни антени от стандартните 2дБ и е желателно!Сложил съм само 2 ап та в сградата но след тестовете Ти ще прецениш дали има нужда от повече тъй като е много относително при различните строежи.Аз имам един проблем при един мой потребител със 100мВ и 5дБ антенка на терасата му не се хваща в хола му който е на 5 метра от ап то през 3 стени, а същото ап се хваща и работи отлично на 70 тина метра при непълня пряка видимост Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 7 Ноември, 2008 Администратор Доклад Сподели Отговорено 7 Ноември, 2008 Взимаш под внимание, че и AP тата & Switcho вете са на POE нали? Не бях опоменал по схемата LAN1 & LAN2 според мен е желателно да са на отделни POE базови станции.За UPS те на тях и микротика мисля, че е излишно да го казвам.Както и PPPоE то и други методи за защита на нежелани Useri тъй като извън тази зона ще се хваща сигнала пак ....Може да се наложи по-мощни антени от стандартните 2дБ и е желателно!Сложил съм само 2 ап та в сградата но след тестовете Ти ще прецениш дали има нужда от повече тъй като е много относително при различните строежи.Аз имам един проблем при един мой потребител със 100мВ и 5дБ антенка на терасата му не се хваща в хола му който е на 5 метра от ап то през 3 стени, а същото ап се хваща и работи отлично на 70 тина метра при непълня пряка видимост да! на кабела се ползват 4-те свободни жила , не знам колко е растоянието спрямо мащаба , номоже да се помисли да се спести някой суич. Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване