Jump to content

Хакнати UBNT продукти

ефект

Recommended Posts

Ами купувайте от нас, чисти устройства.

Да разбирам ли, че въпросните фирми го правят умишлено ? като една от тях продава у-ва на крупен доставчик.

няма начин да няма начин

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кога е станало това с колегите от Карнобат, защото ние в понеделник сутринта видяхме проблем с около 150 клиента с УБНТ и даже 5 микротика бяха ресетнати. Оправихме микротиците... ама сега няколко дена ще има смяна на устройства. Ние сме от Ямбол.

Няма са прай`ш ей ..... брей мноо нагъл тоя .....

Здравейте, мой колега от Карнобат днес се простил с около 50 броя ubnt продукти от м серия по необясними засега причини най-вероятно е токов удар в Карнобат и околните села в радиус от 40км. Някой около тези райони имали същия проблем? Всичко що е м серия е погубено само захранванията са здрави други марки устройства си работят. Възможно ли да е вирус.

Не знам ти ли си от Карнобат или твоя колега/приятел е от там но имам няколко въпроса към теб.

Кой ти е конкурент? /който използва безжичен пренос и разпространение/

Кои от конкурентите са със същия проблем? / екипи на коя фирма си видял ти или твоя приятел да сменят устройства масово по клиенти/

Питай клиентите си дали някой не е минавал по домовете им да им предлага интернет "понеже те нямят"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма са прай`ш ей ..... брей мноо нагъл тоя .....

Не знам ти ли си от Карнобат или твоя колега/приятел е от там но имам няколко въпроса към теб.

Кой ти е конкурент? /който използва безжичен пренос и разпространение/

Кои от конкурентите са със същия проблем? / екипи на коя фирма си видял ти или твоя приятел да сменят устройства масово по клиенти/

Питай клиентите си дали някой не е минавал по домовете им да им предлага интернет "понеже те нямят"

MagDuck понеже си прясно регестриран във форума както и колегата Go-Go Net ще Ви кажа само да не хвърляте камъни в прясните лайна.

няма начин да няма начин

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не говорим че половината Микротици и нанота са с някви измислени пароли и при стартирането на 1 ssh скенер който сканира цели мрежи за отворен порт 22 и след това като намери пуска Bruteforce с добавка wordlist към него и след 2 мин ви имат паролите и дори не е длъжно да заразяват което и да е с каквото и да е .. Просто влизат и чупят... :) На мен ми е интересно дали го прави фирма която предлага устройства или някой който след около месец ще видим тема в форума " Изкупувам не работещи UBNT devices m5 серия.. :) и ще се напълни с антени на без пари :)

• Харесай 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не говорим че половината Микротици и нанота са с някви измислени пароли и при стартирането на 1 ssh скенер който сканира цели мрежи за отворен порт 22 и след това като намери пуска Bruteforce с добавка wordlist към него и след 2 мин ви имат паролите и дори не е длъжно да заразяват което и да е с каквото и да е .. Просто влизат и чупят... На мен ми е интересно дали го прави фирма която предлага устройства или някой който след около месец ще видим тема в форума " Изкупувам не работещи UBNT devices m5 серия.. :) и ще се напълни с антени на без пари :)

Да факт и проблем на първо четене са паролите и недобре сегментираната мрежа. Хората които поправят у-вата не са малко НО едвали те са приченителите. Истината е, че доставчик с ххх. възможности в следсвие на болни амбиции на тема монопол след приемането на наркотични и течни алкохолни стимуланти с цел плоско мозъчна атака срещу конкурентен доставчик ще направи нужното по въпроса да направи мизерия след което ще се регне във форума и ще си намаже душата с мед за това дето е сторил за 1 ден,а някой го е градил 5 месеца. Понеже много колеги са минали по-този път и знаят, че това дефакто им прави повече клиенти и по-голяма позитивна реклама. И все пак проблема за въпросните у-ва си е в AirOS!!!

Редактирано от ефект
  • Харесай 1

няма начин да няма начин

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе ей.. луди ли сте? кви ssh-ове са ви подгонили, какви 3 лева? За мизерна сума ще купя от произволен ланаджия целата ви база + екстри.

Да дойдат инвънземните сега... да ме питат що така? Ми де да знам ;)

• Харесай 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Администратор

Нямаш проблеми значи имаш свободно време. Вземи пробвай тогава да чупиш пароли през ссш и тогава давай някакви отговори :)

Use since

OpenBSD 3.x

FreeBSD 4.x

Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x

Аз съм фен на OpenWRT.

Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена.

___|____|____|____|____|____|__

_|____|____|____|____|____|____

___|____|_ Удряй _|____|____|__

_|____|___ главата ___|____|____

___|____|_ си тук!! |____|____|__

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да пробвам ? :) че кво му е сложното ? :) като се слагат убити пароли да не говорим че нямат никаква защита с/у bruteforce атаки и щом съм го казал значи вече съм го пробвал.. :) а и не мисля че някой е виновен че някой го е мързяло да си набие елементарни правила в firewall-а на ubnt устройствата или не му се е давало пари за оптимизиране на мрежата му .. с правилен сигмент нека си чупят и влизат където искат ;)

http://******** Давай да видим колко време ще ти отнеме да си строшиш паролката на някой устройство в мрежата ти :)

МОД: Не мисля че това има място във форума

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Администратор

Мисля че зная колко време отнема разбиването на 4 символна парола,остава и ти да го разбереш.

Малко вероятно е устройствата да са били достъпвани след счупени потребител/парола,по вероято е те да са били откраднати или записани.

Use since

OpenBSD 3.x

FreeBSD 4.x

Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x

Аз съм фен на OpenWRT.

Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена.

___|____|_ Удряй _|____|____|__

_|____|___ главата ___|____|____

___|____|_ си тук!! |____|____|__

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си знам колко време отнема и колко не.. :) идеята ми като цяло беше че са супер не защитени постоянно попадам на устройства дори и с дефаулт юзър и пароли.. както и микротици и какво ли не.. :) а колкото до тоол-а който бях дал линк той си е фулл в нета с подобни тоолове.. като цяло идеята ми беше че рано или късно ще стане ясно кой чупи всички устройства :) понеже скрити неща не остават :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пароли се разбиват трудно, особено ако са с главни и малки букви и цифри. Ако пък сложите за цвят и една-две български букви, направо става невъзможно.

Да използвам случая и да питам, за да не отварям нова тема, има ли причина да ми се губи интернета заради един нанобридж м5, който спира произволно за неизвестен период от време. Обикновено късно вечер, или рано сутрин. Първо си мислех, че има проблем със захранването, но когато се възстанови връзката ей така, от самосебе си всичко изглежда наред - ъптайм от последното спиране на тока преди седмици. Линията е два нанобриджа АП и клиент. Дали ми е хакнато устройството или проблема е в извънземните, както казва Миле?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е много вероятно да е арп таблицата. Особено ако е със 100+ записа в момента.

Те извънземните за друго ги споменавах ^^

Много вероятно да е от арп, ама надали, щото едва ли му се събират 10+. Днес си го гледах как си угасва бавно и постепенно. Първо сисикеча от 100 % се стопи до 0 и мб от 240 намаляха до 6,5 и се затриха съвсем. След около няма и час всичко си е пак 6. Казвам ти, че трябва да са извънземните :)

В интерес на истината, днес се появи буря и даже спря и тв-то, ама само днес. Предишните случаи нямаше лоши атмосферни условия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много вероятно да е от арп, ама надали, щото едва ли му се събират 10+. Днес си го гледах как си угасва бавно и постепенно. Първо сисикеча от 100 % се стопи до 0 и мб от 240 намаляха до 6,5 и се затриха съвсем. След около няма и час всичко си е пак 6. Казвам ти, че трябва да са извънземните :)

В интерес на истината, днес се появи буря и даже спря и тв-то, ама само днес. Предишните случаи нямаше лоши атмосферни условия.

Всички линкове които са ми над морето се държат така ама спасение няма това е от 8 години знам като дойде май месец 20 дена е така обикновенно започва да се скапва към 10:00 до към 12:00 после към 17:00 до 19:00 и вечер към 22:00 до 23:00 с резки сривове на сигнали и губят връзка за около 30 секунди. Всичко е от изпаренията друго обяснение нямам. същия ефект се появява и края на септември месец. Сега най-добрия ми сигнал на 16км. е -72 зимата пада до -62 няма антена и у-во на 5Гхз което да не съм изпробвал резулта е един и същ в нашия район тази аномалия е закон.

Аз си знам колко време отнема и колко не.. :) идеята ми като цяло беше че са супер не защитени постоянно попадам на устройства дори и с дефаулт юзър и пароли.. както и микротици и какво ли не.. :) а колкото до тоол-а който бях дал линк той си е фулл в нета с подобни тоолове.. като цяло идеята ми беше че рано или късно ще стане ясно кой чупи всички устройства :) понеже скрити неща не остават :)

Ще стане ясно надявам се. Отварям нова тема

• Харесай 1

няма начин да няма начин

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• No registered users viewing this page.
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.