Tsunami Отговорено 15 Януари, 2012 Доклад Сподели Отговорено 15 Януари, 2012 Първите РБ та са с КОНДЕЗАТОРИ, и по точно 112 ките. О там на татък като гледам всичко е с su`scon - който са ми "любимите" само докато ги видя ги сменям Не е важна само марката. Те са избрали най-евтината серия. По-новите идват със MG серията на su`scon. Такъв още не ми се е налагало да сменям - просто наблюдения. Между другото MCZ серията на rubycon мисля че са по-добри от MBZ. 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 15 Януари, 2012 Доклад Сподели Отговорено 15 Януари, 2012 To има много по-добри от rubicon въпроса е да е на сравнително читава цена спрямо борда. Все пак не е техника за милиони. На su`scon не съм им следил сериите но са далеч под нивото на Fujicon/Hitano, а те са едни от най-ниските който могат да се нарекат кондезатори. Така, че няма смисъл от замяна с по ниски от тоя клас. Все пак губиш uptime, нерви, време, "пари" и проблеми с клиенти. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vruskov Отговорено 19 Март, 2012 Доклад Сподели Отговорено 19 Март, 2012 Здравейте колеги, Борда започна да се държи много странно и не реагира по никакъв начин. Само индикаторите на порт 2 3 4 5 светят. При включване АСТ примигва като при нормална инициализация и е до там. Отворих, огледах, смених единия електролит но не се промени нищо. След по-внимателен оглед ми направи впечатление, че май нещо липсва. Някой колега може ли да ми каже дали на указаната позиция е имало залепен кондензатор/резистор? И евентуалната стойност ако е възможно. Благодарности на отзовалите се. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danielskiii Отговорено 19 Март, 2012 Доклад Сподели Отговорено 19 Март, 2012 я го снимай от обратната страна тия бордове страдат в 90% от случайте от електролити Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NetworkPro Отговорено 19 Март, 2012 Доклад Сподели Отговорено 19 Март, 2012 (Редактирано) vruskov там е имало елемент доколкото виждам. Питай на support AT mikrotik . com прикачи им jpega и им пиши "my RB mysteriously lost this SMD element. Please tell me what it is so I can solder another one. Thank you." Редактирано 19 Март, 2012 от NetworkPro - Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 19 Март, 2012 Доклад Сподели Отговорено 19 Март, 2012 Kak така липсва? Или не е била наситена платката или някои го е махнал . Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tsunami Отговорено 20 Март, 2012 Доклад Сподели Отговорено 20 Март, 2012 (Редактирано) Отворих, огледах, смених единия електролит но не се промени нищо. След по-внимателен оглед ми направи впечатление, че май нещо липсва. Някой колега може ли да ми каже дали на указаната позиция е имало залепен кондензатор/резистор? И евентуалната стойност ако е възможно. Благодарности на отзовалите се. На указаната позиция няма нищо. Просто така ти се струва. Редактирано 20 Март, 2012 от Tsunami Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 20 Март, 2012 Администратор Доклад Сподели Отговорено 20 Март, 2012 по принцип при проектирането се залага повече , но при изпълнението се спестява щото си може и без него, така става обикновено с филтриращите кондензатори, в случая най - вероятно е 100нф кондензатор но той едва ли ще окаже влияние толкова че да не буутва Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mupo neTkoB Отговорено 20 Юни, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 20 Юни, 2014 След въпросните наовднение и гръмотевици из Варна и аз като пълен лаик не си изключих тока въпреки че излизах от нас та сега съм с 2 рутера фира едини е въпросния по-горе 750г който вече му сменях кондензатори, в момента изглеждат здрави (не надути),но рутера свети само 2-те лампи отзад и тези на портовете мъждукат, като доста му грее по-големия чип и покрай него и другия де. какво ще предложите да направя за да пробвам да го реанимирам (захранването му беше изгоряло, но е сменено) иначе не са големи белите още 1-2 порта на няколко суича въпреки че са зад ups и един порт към такъв вътрешен суич на рутерборд Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
donioi Отговорено 20 Юни, 2014 Доклад Сподели Отговорено 20 Юни, 2014 Смени му CPU-то Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mupo neTkoB Отговорено 24 Юни, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 24 Юни, 2014 Според теб колко пари ще излезе, от къде да го взема Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pavelkamburov Отговорено 24 Юни, 2014 Доклад Сподели Отговорено 24 Юни, 2014 какъв му е процесора Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
donioi Отговорено 24 Юни, 2014 Доклад Сподели Отговорено 24 Юни, 2014 AR7161 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mupo neTkoB Отговорено 24 Юни, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 24 Юни, 2014 Кой може да го направи и колко ще струва Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
donioi Отговорено 24 Юни, 2014 Доклад Сподели Отговорено 24 Юни, 2014 Няма от къде да се намери AR7161 а може и да е другия - щом грее Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване