Администратор kokaracha Отговорено 13 Септември, 2011 Администратор Доклад Сподели Отговорено 13 Септември, 2011 Да де ама има и друго.То варианти има разни и много,но при положение,че ти не знаеш кои ще е най добре работещия за теб как ще прецениш цената на цялата процедура ? Use since OpenBSD 3.x FreeBSD 4.x Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT. Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена. _____________________________ ___|____|____|____|____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|_ Удряй _|____|____|__ _|____|___ главата ___|____|____ ___|____|_ си тук!! |____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|____|____|____|____|__ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RudY-ElectriC Отговорено 14 Септември, 2011 Автор Доклад Сподели Отговорено 14 Септември, 2011 Виж сега всеки изразява мнението си по въпроса на база опит ти примерно ми казваш аз съм паривл подобно нещо със такива бордове такива карти такива антени и облъчватели носи толкова трафик и излиза толкова пари това е цялата идея. Аз после си преценявам кое да избера. И за да се определеи най удачния вариянт бюджета е 1000 Лв може и малко одгоре. …Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарни...те. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо… К. Иречек, Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Networker Отговорено 14 Септември, 2011 Доклад Сподели Отговорено 14 Септември, 2011 Относно 500MHz за ~50Mbps, не е точно така, пример един RB411 с N карта (1 CH) прекарва през себе си около 90Mbps в едната (half), иначе около 70-80:20Mbps, а CPU-то му е на 300MHz. Също така си мисля, че един ALIX ще прекара повече трафик и pps от един AH борд тип RB411/433AH въпреки, че тези се клокят на по 800MHz (мое мнение). Конкретно по темата, по-добре ползвай по-големи паници и качествени облъчватели, а не голяма мощност на картата. Приблизително се получава следното: 2xALIX + CF с лиценз = 380 лв. 2xпаници 120 см. (пасат) = 280 лв. 2xдвуполяризационни облъчватели (reload) = 265 лв. 4x преходни (mmcx->N/F) + 4x4m. свч кабели (CLF-400) = 180 лв. Някакви 2 кутии + захранване = 60 лв. На края остава избора за miniPCI картите, най-елементарните карти от типа на R52nM при достатъчно стабилен сигнал би трябвало да ти свършат работа (не съм ги пробвал на такова разстояние, по-скоро бих заложил на Ubiquiti за големи разстояния, иначе за къси линкове под 5 км си работи R52nM): 160 лв. Всичко излиза 1325 лв. В сметката съм заложил на по-яки антени и по-маломощни карти, понеже големите скорости не се постигат с мощност от картите. Всичко може да се оптимизира според нуждите, вероятно някои от нещата ги имаш на склад . “...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор kokaracha Отговорено 14 Септември, 2011 Администратор Доклад Сподели Отговорено 14 Септември, 2011 Относно 500MHz за ~50Mbps, не е точно така, пример един RB411 с N карта (1 CH) прекарва през себе си около 90Mbps в едната (half), иначе около 70-80:20Mbps, а CPU-то му е на 300MHz. Също така си мисля, че един ALIX ще прекара повече трафик и pps от един AH борд тип RB411/433AH въпреки, че тези се клокят на по 800MHz (мое мнение). Конкретно по темата, по-добре ползвай по-големи паници и качествени облъчватели, а не голяма мощност на картата. Приблизително се получава следното: 2xALIX + CF с лиценз = 380 лв. 2xпаници 120 см. (пасат) = 280 лв. 2xдвуполяризационни облъчватели (reload) = 265 лв. 4x преходни (mmcx->N/F) + 4x4m. свч кабели (CLF-400) = 180 лв. Някакви 2 кутии + захранване = 60 лв. На края остава избора за miniPCI картите, най-елементарните карти от типа на R52nM при достатъчно стабилен сигнал би трябвало да ти свършат работа (не съм ги пробвал на такова разстояние, по-скоро бих заложил на Ubiquiti за големи разстояния, иначе за къси линкове под 5 км си работи R52nM): 160 лв. Всичко излиза 1325 лв. В сметката съм заложил на по-яки антени и по-маломощни карти, понеже големите скорости не се постигат с мощност от картите. Всичко може да се оптимизира според нуждите, вероятно някои от нещата ги имаш на склад . Не ти е вярна сметалката. Сметалката трябва да ти смята брои пакети/потребители Това че си видял на някакъв тест с 1 конекция или с 4 торента от лаптопа ти правиш такива трафици не означава нищо,освен че си дал пари за тестове. Конкретно по темата. Колега даи си торбата с парите за гигабитовия RB435G и XR5/SR71 карти. Имаш стабилни скорости и запас до към ~130Mbps . Use since OpenBSD 3.x FreeBSD 4.x Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT. Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена. _____________________________ ___|____|____|____|____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|_ Удряй _|____|____|__ _|____|___ главата ___|____|____ ___|____|_ си тук!! |____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|____|____|____|____|__ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Networker Отговорено 14 Септември, 2011 Доклад Сподели Отговорено 14 Септември, 2011 Не ти е вярна сметалката. Сметалката трябва да ти смята брои пакети/потребители Това че си видял на някакъв тест с 1 конекция или с 4 торента от лаптопа ти правиш такива трафици не означава нищо,освен че си дал пари за тестове. Говоря само за реални скорости с users, аз на синтетични тестове не вярвам . За конкретен пример мога да дам RB433 вход 80 агрегирани, изход1 = 50:20, изход2 = 8:2, CPU е на 100% (300MHz-ово), но няма пропуски, дропене на пакети и подобни, пинг под 20. “...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 14 Септември, 2011 Администратор Доклад Сподели Отговорено 14 Септември, 2011 ето как са на 26 км до 26км убнт бива , аз тези дни си играя с нанобридж на 34км и само нерви, най тъпото е , че задължително трябва да са с аирмакс за да може да се изключи АСК-то, отделен е въпроса , че ръчно АСК над 26км може да зададеш само ако ползваш 20мхз лента, и другото ограничение е, че в компиланс тест режима някои от опциите не са достъпни. Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Networker Отговорено 15 Септември, 2011 Доклад Сподели Отговорено 15 Септември, 2011 UBNT решенията са евтини и лесни за настройка, в сравнение с MTik, но според мен е форма на мазохизъм да се ползват за гръбнак, особено на дълги разстояние (поне при нас доста горчив опит с тях). Иначе за CPE, перфектен device. “...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mile Отговорено 16 Септември, 2011 Доклад Сподели Отговорено 16 Септември, 2011 Като е зор да е ефтиния вече има RB711G-5HnD 100-тина лева плюс-минус некви пари... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Networker Отговорено 17 Септември, 2011 Доклад Сподели Отговорено 17 Септември, 2011 Като е зор да е ефтиния вече има RB711G-5HnD 100-тина лева плюс-минус некви пари... Интересен продукт, обаче дали ще стигнат 400-тя му MHz за пълен N speed. “...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mile Отговорено 17 Септември, 2011 Доклад Сподели Отговорено 17 Септември, 2011 естествено, че няма. ама колко оптимисти има по тая земя дето сменят линкове през 2 месеца и се надяват на чудо ^^ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Networker Отговорено 18 Септември, 2011 Доклад Сподели Отговорено 18 Септември, 2011 естествено, че няма. ама колко оптимисти има по тая земя дето сменят линкове през 2 месеца и се надяват на чудо ^^ Все ще изкара едните 70Mbps (като за текущата нужда), по груби изчисления, би трябвало еднопосочно да може да изкара около 140-150Mbps, което е двойно на желаното. Цената на линка ще падна с около 250-300 лв. “...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mile Отговорено 18 Септември, 2011 Доклад Сподели Отговорено 18 Септември, 2011 И в насран ефир ще скача по честотите през 5-6 дни. В крайна сметка на юзерите им писва и губи 10 клиента, което на годишна база е 3600лв. Не връзва нови 10 примерно и стават 7200. Значи линк за 15к би му излязал фрее за 2 години и няма да се занимава. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 18 Септември, 2011 Доклад Сподели Отговорено 18 Септември, 2011 Е да но нали се прибавя и сметките за лицензи и т.н. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
babula Отговорено 9 Ноември, 2011 Доклад Сподели Отговорено 9 Ноември, 2011 С малко закъснение прочетох отговорите и честно казано така и не намерих отговор на поставения от колегата въпрос. Всички пускат линкове, всички говорят за едни скорости от 50-70 нагоре, а пък отговорът нещо се губи по трасето. Нищо лично към никого ..... Интересно колегата какво направи в крайна сметка. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danielskiii Отговорено 9 Ноември, 2011 Доклад Сподели Отговорено 9 Ноември, 2011 RB433AH със R52Hn Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване