Jump to content

С какво се носят 60-70 Мбит на растояние 18-20Км

RudY-ElectriC

Recommended Posts

дефинирайте "много". щото аз съм бутал 18k pps през рокети и 100к+ през сдиейч 3

разликите са точно колкото и цената. с едното изкарваш пари, а с другото набутваш пари.... на всеки 6-9 месеца в революционни решения

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 45
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

• RudY-ElectriC

11

• Networker

9

• Mile

5

• jack82

5

Какво значи много? Аз като се замисля май в склада има 2 броя дето колегата ги купи и така си останаха но би трябвало да носят повече от бриджовете. Колко маймуни има там ?

Редактирано от master

Analog Audio™

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де става въпрос за 40 000 пакета директно сравнение на OSBRIDGE 5NXt-60 и Rocket M5

…Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарни...те. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо… К. Иречек,

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опит и с двете нямам . Старите UBNT за гръбнак бяха трагедия . Лично аз не бих разчитал на Rocket M5 за такъв пренос.

Днес го закрепиш утре ти трябва повече и трябва да го хвърлиш и пак да търсиш решение .

OSBRIDGE 5NXt-60 е с 680Mhz процесор като на 411АН а Rocket M5 е с 400Mhz. Сами си правете извод кое е по добре .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Варианта с OSBRIDGE 5NXt-60 е по-добър от UBNT със сигурност, но цената е доста по-висока.

Решението с MTik е ценово между двете, но може да изкара повечко от OSBRIDGE.

Според мен това, което сега е монтирано е достатъчно за търсените 70Mbps, ако вече са нужни повече, тогава да се сменя с MTik+N.

Какъв сигнал имаш в момента на този линк и какво CCQ?

Както писах по-горе, най-евтин вариант са около 120Mbps е с RB711, но там радията са вградени и при евентуална промяна или проблем махаш целия борд. По логично е борд (или ако ситуацията позволява, PC) с Gbps LAN или с повече от един 100Mbps порт, за да може да е upgradeable до реален N, като за момента ползваш само единия CH (основно заради разстоянието, понеже ценово погледнато разликата не е голяма).

Цената на такъв линк с N, Микротик и примерно Аликс е около 1000 лв., постижимата скорост (без EoIP-та) е 115Mbps Full DX и около 190Mbps на Half (при добър сигнал с висок CCQ).

“...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1.Сигнал -63

2.CCQ 98-100% Айр макса е изключен работи по добре без него

Между другото ако сложа и от другата страна 90 См. паница дали няма да подобря нещата.

И нещо друго искам да ви попитам за една карта R52N на микротик какво ви е мнението

до колкото съм чел из форума несе харесва много ама все пак.

Редактирано от RudY-ElectriC

…Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарни...те. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо… К. Иречек,

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

85 mb с пуснати 4 торента .26 км си ги носи 85 мб без проблем но зависи ефира и до настроики на рокета

Неграмотен съм, не ми се смейте на правописа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опит и с двете нямам . Старите UBNT за гръбнак бяха трагедия . Лично аз не бих разчитал на Rocket M5 за такъв пренос.

Днес го закрепиш утре ти трябва повече и трябва да го хвърлиш и пак да търсиш решение .

OSBRIDGE 5NXt-60 е с 680Mhz процесор като на 411АН а Rocket M5 е с 400Mhz. Сами си правете извод кое е по добре .

зависи аз разчитам рокета незабива пинга винаги е нисък и си кара на далечни растояния дажи предстои да правя бонт с рокети иначе има и по добри решения но и доста по скъпи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледа достатъчно добре за да се справи със задачата, на колко Mbps се закачат при този сигнал?

Можеш ли да постнеш снимка с "Link Setup" и "Advanced" настройките на у-вата.

“...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ето как са на 26 км

post-686-0-94235600-1315935775_thumb.jpg

Редактирано от jack82

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Закачат се 300/300 Мбит бих направил снимки но за съжаление в момента немога

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Администратор

Реално до сега 2 смислени отговора.

За стабилен линк с трафици от твоето задание ( ~50 Mbps) ти трябва процесор не по малък от 500мхз.

За 5 минути можеш да огледаш по магазините и да ти светне,че разликите са минимални,всички фирми ползват еднакви чипсети в устроиствата си.

Най евтино ще струва с ubnt rs и някаква N карта,другото доколкото разбрах го имаш.

Ако сте цъкачи най лесно и евтино ще ви излезе с 433AH на двойна цена.

Предложения вариант на аликса е адекватен и презапасен дори.

Наи важното условие не си споменал,бюджета :)

Редактирано от kokaracha

Use since

OpenBSD 3.x

FreeBSD 4.x

Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x

Аз съм фен на OpenWRT.

Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена.

___|____|____|____|____|____|__

_|____|____|____|____|____|____

___|____|_ Удряй _|____|____|__

_|____|___ главата ___|____|____

___|____|_ си тук!! |____|____|__

_|____|____|____|____|____|____

___|____|____|____|____|____|__

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто искам да знам възможно най много варианти, за цената на цялата процедура сам ще преценя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• No registered users viewing this page.

• Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.