onia Публикувано 11 Юли, 2011 Доклад Сподели Публикувано 11 Юли, 2011 Можете ли да ми кажете как да направя PPPoE На микротика за клиентите. Сега е като обикновен wireless с парола но искам клиентите да се закачат със PPPoE Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор 111111 Отговорено 11 Юли, 2011 Администратор Доклад Сподели Отговорено 11 Юли, 2011 От мазохизъм ли ще го слагаш на безжична мрежа при все толкова видове аутентификации за безжични мрежи иначе се слага както и на лан картата ако имаш повече от една безжична карти може да ги обединиш в бридж и да го пуснеш на бриджа http://wiki.mikrotik.com/wiki/PPPOE_Server Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 onia Отговорено 11 Юли, 2011 Автор Доклад Сподели Отговорено 11 Юли, 2011 предложи ми какво да направя за да не са с една и съща парола клиентите и да ги сприрам и отделям лесно и като им дам парола да не може друг да я ползва освен този на който съм я дал. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Anatoli Отговорено 11 Юли, 2011 Доклад Сподели Отговорено 11 Юли, 2011 HOT SPOT е твоето решение,вързваш си user с MAC за да не си менкат user и pass и си готов Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник" Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 onia Отговорено 11 Юли, 2011 Автор Доклад Сподели Отговорено 11 Юли, 2011 то така беше ама го махнах но то с pppoe няма ли пак да е като хотспота да не могат да си менкат 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Anatoli Отговорено 11 Юли, 2011 Доклад Сподели Отговорено 11 Юли, 2011 ми да ти кажа аз пппое го ползвам само по лан понеже според мен няма да работи много коректно на wifi но това си е мое мнение все пак хот спот функцията на микротик е създадена да работи с wifi Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник" Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 onia Отговорено 11 Юли, 2011 Автор Доклад Сподели Отговорено 11 Юли, 2011 странно защо го няма хотспот-а в IP преди там си беще но бях на друга версия сега съм на 5.4 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Networker Отговорено 11 Юли, 2011 Доклад Сподели Отговорено 11 Юли, 2011 Не е проблем да работи на PPPoE, стига линията до users да е прозрачна за MAC адресите до CPE-to, т.е. всеки user да си има уникален MAC адрес, пък бил той и на CPE-то му. При нас имаме не малко клиенти по wireless с PPPoE, ако линиите са стабилни няма проблем. С Mtik не съм пробвал да си правя PPPoE AC, предпочитам Дебиан с PC. Колегата по-горе ти е дал упътване как се прави с Mtik, въпрос на тест. “...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 onia Отговорено 11 Юли, 2011 Автор Доклад Сподели Отговорено 11 Юли, 2011 Така ще си остане май то и хотспота ми го няма а и като е на хотспот и клиента иска рутер да раздели в къщата си нета трябва да му правя байпас понеже само един ще може да ползва нета. За пппое наистина няма да се получи защото не е стабилно на всички и ще ги разкача. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Въпрос
onia
Можете ли да ми кажете как да направя PPPoE На микротика за клиентите.
Сега е като обикновен wireless с парола но искам клиентите да се закачат със PPPoE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
8 отговори на този въпрос
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване