bozio Публикувано 15 Юни, 2011 Доклад Сподели Публикувано 15 Юни, 2011 Здравейте нямам възможност за проби затова се обръщам към вас имам омни антенка 5 dbi от тея на рутерчетата искам да я поизцедя малко да сложа рефлектор от едната страна защото в нея посока не се използва има стена.Може ли да ми кажете на какво разтояние трябва да е рефлектора от антенката? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Diogen Отговорено 15 Юни, 2011 Доклад Сподели Отговорено 15 Юни, 2011 Този въпрос е доста сложен. Пробвай 1/4 λ, ако не стане питай някой радиолюбител. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bozio Отговорено 15 Юни, 2011 Автор Доклад Сподели Отговорено 15 Юни, 2011 в търговище на коджакус така ли правите или се бъркам нещо ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Отговорено 15 Юни, 2011 Доклад Сподели Отговорено 15 Юни, 2011 3-3,5см от антената и рефлектора е огънат около нея. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Diogen Отговорено 15 Юни, 2011 Доклад Сподели Отговорено 15 Юни, 2011 Явно нямаш представа колко сложен въпрос зададе. λ - дължината на вълната λ=скоростта на светлината / честотата Пробвай сега да го сметнеш. п.п. Търговище не знам къде се намира Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bozio Отговорено 15 Юни, 2011 Автор Доклад Сподели Отговорено 15 Юни, 2011 а ако е прав да не е извит рефлектора няма ли да се спечели и малко градуси и дали ще трябва да се промени и разтоянието тогава Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Отговорено 15 Юни, 2011 Доклад Сподели Отговорено 15 Юни, 2011 Ako e прав оптималното е да се сложи на 3 см поне от практически наблюдения то е ясно, че противоречи на законите... Но пак зависи какво очакваш?! При мен имаше такива 10 тина броя в една пвц кутия ап то с антената и пое то натикани и на 100 тина метра показваха определено по добри резултати с парчето ламарина от консерва п.п. Ако очакваш да видиш "ЧУДЕСА" от ламаринката - няма да стане. Определено има подобрение но то е в рамките на разумното. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bozio Отговорено 15 Юни, 2011 Автор Доклад Сподели Отговорено 15 Юни, 2011 неща чудеса има си антенки с пари за чудесата. Любопитно ми е защото идеята мие така и така го имам тва ап с антенка да му изтискам капацитета се фаида е и 1 или 2 dbi да качи фаида е така и така в обратната страна не се ползва. нетрябва ли да се смята ширината на рефлектора делено на 1/4 вълната а разтоянито от рефлектора до антенката да е 1/8 ма от стойността ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 16 Юни, 2011 Администратор Доклад Сподели Отговорено 16 Юни, 2011 http://smorty71.blogspot.com/2005/02/diy-wifi-antenna.html нещо такова .. Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 16 Юни, 2011 Администратор Доклад Сподели Отговорено 16 Юни, 2011 принтираш на А4 картон облепяш с готварско фолио и щяло да стане казват Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
semestara Отговорено 19 Юни, 2011 Доклад Сподели Отговорено 19 Юни, 2011 Ето нещо работещо -екрана е от алуминиева мрежа за комари.Разстояние до екрана 16 мм. 15 на 15 см. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bozio Отговорено 20 Юни, 2011 Автор Доклад Сподели Отговорено 20 Юни, 2011 да рутерчето е тп-линк точно като на снимката само нестана ясно на 3см или на 16мм да го сложа явно ще трябва да се правят външни тестове и млатене на покрива и подскок до другия покрив на 500 метра Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
semestara Отговорено 20 Юни, 2011 Доклад Сподели Отговорено 20 Юни, 2011 16 мм разстояние до екрана Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване