deatheater Публикувано 3 Юни, 2011 Доклад Сподели Публикувано 3 Юни, 2011 Здравейте, питането ми е следното: имам микротик с два интерфейса интерфейс-1 е свързан към PPtP сървър интерфейс-2 е локална мрежа с 3-4 компа в микротика добавям PPtP клиент който се свързва със сървъра, може ли и евентуално как да се конфигурира така че, към локалната мрежа да има интернет без да е необходимо на всеки комп да правя PPtP конекция. Благодаря Ви. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 gbdesign Отговорено 4 Юни, 2011 Доклад Сподели Отговорено 4 Юни, 2011 Сега ти остава само да сложиш srcnat с маскарад на виртуалният интерфейс на pptp към мрежа 192.168.0.0/24 гейт за клиентските компютри е 192.168.0.1 този маршрут не ти трябва AS 0.0.0.0/0 -> 192.168.200.1 вместо него сложи 192.168.200.0/24 -> 192.168.200.2 разбира се ако вече го нямаш. и евентуално ако ти трябва 192.168.1.0/24 -> 192.168.200.1 Хубаво е и на сървъра ти, да укажеш маршрути към вътрешната мрежа...тоест: 192.168.0.0/24 via 192.168.200.2 dev eth1 И да... от схемата ти никак не ми е ясно, защо ти е тази pptp конекция....освен ако между двата микротка, не е кабел а Интернет или MAN, конекцията е безсмислена. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 deatheater Отговорено 4 Юни, 2011 Автор Доклад Сподели Отговорено 4 Юни, 2011 Благодаря, това ще го тествам като се прибера, по дефолт след като адресирам интерфеиса 192.168.200.2 в рутинга се добавя DAC 192.168.200.0/24 -> 192.168.200.2 и немога да слгам други щот вече са в синьо... а ако махна AS 0.0.0.0/0 -> 192.168.200.1 то вече губя връзка с МТ1. Ами ситуацията е следната, м/у двата микротика си има изградена интернет мрежа, от друг доставчик, има и още други рутерчета закачени, това е просто резервен вариант наколко компа от локалната мрежа да имат нет когато основния се скапе, иначе връзката м/у двата микротика не е директна между тях има още бордове и други неща... в общи линии не е толкова проста както съм я начертал... но и да не стане не е толкова фатално просто реших да експериментирам само заради идеята Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Mupo neTkoB Отговорено 4 Юни, 2011 Доклад Сподели Отговорено 4 Юни, 2011 ... това е просто резервен вариант наколко компа от локалната мрежа да имат нет когато основния се скапе, иначе връзката м/у двата микротика не е директна между тях има още бордове и други неща... Не си направил кои знае какво резервиране на интернета си по този начин. пак зависиш от 1 кабел и някоя буря в сезона на бурите Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 deatheater Отговорено 4 Юни, 2011 Автор Доклад Сподели Отговорено 4 Юни, 2011 ... еее, нама как за няколко компа да правя втори линк..., но така поне експериментирам с нещо де'т да скучая по цял ден.... всичко е wireless а на невралгичните места има и по някое и друго акумулаторче... иначе си прав ка'т се засвятка почвам само да се моля... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 deatheater Отговорено 5 Юни, 2011 Автор Доклад Сподели Отговорено 5 Юни, 2011 Пак не се получи.... здраве да е... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Въпрос
deatheater
Здравейте,
питането ми е следното:
имам микротик с два интерфейса
интерфейс-1 е свързан към PPtP сървър
интерфейс-2 е локална мрежа с 3-4 компа
в микротика добавям PPtP клиент който се свързва със сървъра,
може ли и евентуално как да се конфигурира така че, към локалната мрежа да има интернет без да е необходимо на всеки комп да правя PPtP конекция.
Благодаря Ви.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
20 отговори на този въпрос
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване