sevo Публикувано 31 Май, 2011 Доклад Сподели Публикувано 31 Май, 2011 Wireless P2P link, 5,3+5,8GHz 60Mb/s full duplex or 2x60Mb/s(120Mb/s agregated), Mikrotik based Uni-Pol,w/o ant. 2 500.00 лв Wireless P2P link, 5,3+5,8GHz 2x60Mb/s full duplex or 4x60Mb/s(240Mb/s agregated),Mikrotik based Uni-Pol,w/o ant. 5 000.00 лв Wireless P2P link, 5,3+5,8GHz 95Mb/s full duplex or 2x95Mb/s(190Mb/s agregated),Mikrotik based Dual-Pol,w/o ant. 3 800.00 лв Wireless P2P link, 5,3+5,8GHz 140Mb/s full duplex or 2x140Mb/s(280Mb/s agregated),Mikrotik based Dual-Pol,w/o ant. 4 800.00 лв Wireless P2P link, 5,3+5,8GHz 2x140Mb/s full duplex or 4x140Mb/s(560Mb/s agregated),Mikrotik based Dual-Pol,w/o ant. 8 000.00 лв Линнковете са с RB или ALIX но с допълнителни "неща" за да правят тези скорости. Работят едновременно на 5.3 и 5.8 GHz. Моделите 60Mb/s Full Duplex (2x60Mb/s HD), и 95Mb/s Full Duplex(2x95Mb/s HD) са в алуминиеви кутии. Всички други са в пластмасови. Могат да се изработят и повече бройки и модели, по желание. Всички линкове са за 5,3-5,8GHz антени с едно поляризационни или дву-поляризационни облъчватели. Линковете могат и да се разделят (да се ползва само едната страна) и да се ползват за hotspots с едновременно ползване на до 4x5GHz и 2х2,4GHz канала . Цените подлежат на договаряне. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danielskiii Отговорено 31 Май, 2011 Доклад Сподели Отговорено 31 Май, 2011 ама уточни при какъв ефир какъв сигнал ще трябва да се гони Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sevo Отговорено 31 Май, 2011 Автор Доклад Сподели Отговорено 31 Май, 2011 Ефира за дълги линкове не е токова фатален. Все пак там се ползват "Големи" (над 1,5М антени) и те си режат малко или много "бозите". А освен това в линковете има и режекторни (или дуплексни) филтри, които допълнително пооправят нещата. Сигнала който трябва да се гони е м/у -70 и -40 dbm. Добавям и малко скрииншотове от 2 налични линка. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danielskiii Отговорено 31 Май, 2011 Доклад Сподели Отговорено 31 Май, 2011 според мен тука бордовете,аликс спъват скороста ако се сложат пц-та още нагоре ще идат а й бордовете при много пакети се насират Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sevo Отговорено 31 Май, 2011 Автор Доклад Сподели Отговорено 31 Май, 2011 Съгласен! Но не на всякъде е възможно да се сложат ПЦ-та. А бордовете работят само на direct forward и не се пускат никакви nstream2 или IP-Packet оптимизации и филтри. За "малките" ползвам RB-433AH а за "големите" RB-800 и за мрежи с 500-1000 клиента се спрявят без проблеми. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 31 Май, 2011 Администратор Доклад Сподели Отговорено 31 Май, 2011 според мен тука бордовете,аликс спъват скороста ако се сложат пц-та още нагоре ще идат а й бордовете при много пакети се насират само да те питам ти тествал ли си аликс какви пакети може да прекара ? Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danielskiii Отговорено 31 Май, 2011 Доклад Сподели Отговорено 31 Май, 2011 не ама атом съм тествал Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Отговорено 31 Май, 2011 Доклад Сподели Отговорено 31 Май, 2011 Филтрите заводски ли са или правени ? С какви карти ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 31 Май, 2011 Администратор Доклад Сподели Отговорено 31 Май, 2011 не ама атом съм тествал ами тествай тогава и аликс ... sevo абе тук гледам че тестовете са на UDP , за да искаш такива пари постарай се за по достоверни тестове Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sevo Отговорено 1 Юни, 2011 Автор Доклад Сподели Отговорено 1 Юни, 2011 Филтрите са заводски, настроени на 5,300;5,775;5749:5801;5,330;5,370,2,415;2,480 GHz. Но има и за други честоти. Качвам снимки: А относно тестовете... Взимате линкове и както един "Телеком" се рекламира....Ако до един месец не сте доволни, връщате стоката. Все пак това което съм постнал като тест, е "на масата", и не мисля да се впускам в подробности. Линковете работят Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sevo Отговорено 1 Юни, 2011 Автор Доклад Сподели Отговорено 1 Юни, 2011 ...Забравих да отговоря за картите: CM9,CM10, SR71-15, R52n, Р52h-N. но става и с други. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NetworkPro Отговорено 1 Юни, 2011 Доклад Сподели Отговорено 1 Юни, 2011 Ъъъъъъъъъ Пуснете ги тия линкове с тия филтри някъде в реални условия, пуснете ги и БЕЗ филтрите да видим има ли разлика И да видим ще се вдигат ли рекламираните скорости Постнете после снимки и информация от реалнита тестове (реални = в град където има и други провайъдри и маймуняци на ISM) ;) ЗА ДА ПОВЯРВАТ ХОРАТА - Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sevo Отговорено 1 Юни, 2011 Автор Доклад Сподели Отговорено 1 Юни, 2011 ММММ ъхъ Full-Duplex без филтри!?!?!?!?! Къде го това животно. С моя "скромен" опит, поне аз не знам да има такова. А те си и работят...в реални условия от повече от година. Е, не и N-ките. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mile Отговорено 1 Юни, 2011 Доклад Сподели Отговорено 1 Юни, 2011 Хубаво де при тия цени би ли ме убедил с какво "пионер нет" е по-добро от втора ръка Nera? Филтри, лабораторни условия... идиотско балансиране на линкове. Без да е грубо ама... вие сериозно ли? Само за сведение например на това решение: Wireless P2P link, 5,3+5,8GHz 60Mb/s full duplex or 2x60Mb/s(120Mb/s agregated), Mikrotik based Uni-Pol,w/o ant. 2 500.00 лв Отговаря 2х Рокет + 4 антени по 100-тина лева или диш-ове. Цена между 600 и 750лв според решението. Другото е понеже продавам малко аликси из тая тема... Взима 2 броя с по 2 карти и си го прави сам. С антени пак излиза 700 лева. Ако са нови нещата 1000лв. Твоя "скромен опит" го оценяваш прекалено. Да беше 2003-та ама не е. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sevo Отговорено 1 Юни, 2011 Автор Доклад Сподели Отговорено 1 Юни, 2011 Миле, По тая логика да си изкопаме малко пясък за зилиций, малко алюмин, от шоколадчета и малко ж'е'лезо и да си направим совалки, да си летим до луната. Гориво бол, кислород, водород и силиций са най-често срещаните елементи по тоя край на космоса. През 2003 нямаше Микротик, но пак имаше линкове на по GB. По въпроса за NERA: Само лиценза за 30Км на NERA е почти 4-пъти повече от цената на споменатия линк. За Рокет-четата няма да коментирам, мисля че няма сми... А и това все пак е тема Купувам/Продавам. Коментарите ги оставете за други Topics. Аз не се опитвам да убеждавам никого. Просто показвам, че има и по-високо от "Витоша", и по-дълбоко от "Искъро". Ако някой го интересуват тези ликове -ЛС. Ако не, поне да не се изказва неподготвен Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts