kratunko Публикувано 28 Май, 2011 Доклад Сподели Публикувано 28 Май, 2011 Суичовете са продадени! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danielskiii Отговорено 28 Май, 2011 Доклад Сподели Отговорено 28 Май, 2011 ако им сменя трафчетата тали ще тръгнат или и портовете в чипа са АУТ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
px1 Отговорено 29 Май, 2011 Доклад Сподели Отговорено 29 Май, 2011 Не се занимавайте с глупости.Аз и при малко съмнение хвърлям суича в кофата. www.streambg.net Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kratunko Отговорено 29 Май, 2011 Автор Доклад Сподели Отговорено 29 Май, 2011 По принцип ,ако имаш суич ударен от гръмотевица и си се разминал с един или два порта изгорели и този суич е престанал да работи или прави загуби най-лесното нещо, което можеш да направиш е да му махнеш бобинките на изгорелия порт. В повечето случаи този изгорял порт пречи на работата на процесора. В неомонтанските суичове бобинките на четири порта са събрани в един корпус. Бързия ремонт представлява махането на този корпус. Много често освен бобинките изгарят и съпротивления и кондензатори по веригата към процесора, които са доста малки и смяната им е трудна. Но ако имаш голямо желание ,силно зрение и необходимите инструменти може да си ги ремонтираш. Имай в предвид ,че тези суичове ,които продавам- единствено съм се старал да запазя здравата им половина и докато съм махал изгорелите корпуси вероятно някъде съм прекъснал писта или съм счупил кондензатор на неработещите портове .Така ,че тях ще ти е трудно да ги ремонтираш да станат осем портови . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kratunko Отговорено 29 Май, 2011 Автор Доклад Сподели Отговорено 29 Май, 2011 За крайни точки с един-двама клиенти тези суичове са идеални. Като го удари гръмотевица да не те е яд. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Отговорено 29 Май, 2011 Доклад Сподели Отговорено 29 Май, 2011 Имам много ремонтирани суичове и то просто от това да си начеша крастата. Стигнал съм до едно заключение този чип сет (RTL..) колкото е евтин толкова и носи на бой. Един ден започнах да му горя портовете 1 по един и накрая го оставих само с 2 от 8 и си работи отлично . Поне според мен много са редки случаите когато прави проблем поради изгорял порт на останалите но все пак се е случвало и то при ремонта и теста след това си проличава почти веднага. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 30 Май, 2011 Администратор Доклад Сподели Отговорено 30 Май, 2011 По принцип ,ако имаш суич ударен от гръмотевица и си се разминал с един или два порта изгорели и този суич е престанал да работи или прави загуби най-лесното нещо, което можеш да направиш е да му махнеш бобинките на изгорелия порт. В повечето случаи този изгорял порт пречи на работата на процесора. В неомонтанските суичове бобинките на четири порта са събрани в един корпус. Бързия ремонт представлява махането на този корпус. Много често освен бобинките изгарят и съпротивления и кондензатори по веригата към процесора, които са доста малки и смяната им е трудна. Но ако имаш голямо желание ,силно зрение и необходимите инструменти може да си ги ремонтираш. Имай в предвид ,че тези суичове ,които продавам- единствено съм се старал да запазя здравата им половина и докато съм махал изгорелите корпуси вероятно някъде съм прекъснал писта или съм счупил кондензатор на неработещите портове .Така ,че тях ще ти е трудно да ги ремонтираш да станат осем портови . колега а процесора не изгаря ли щом се е стигнало до тези кондензатори и резистори, в една тема ISP лимитед радела бех пуснал едни линкове какво мислят руснаците по въпроса , но ще се радвам да чуя и друго мнение. Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kratunko Отговорено 30 Май, 2011 Автор Доклад Сподели Отговорено 30 Май, 2011 Понякога изгаря и процесора- тогава суича отива в кофата, както е казал един колега по-горе . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vtbg59 Отговорено 30 Май, 2011 Доклад Сподели Отговорено 30 Май, 2011 Задължително при гръмнал 'траф' отпътува и съоветния порт , 1 повишена консумация съответно греене на чипа (с исключение при някой консумацията е по малка но далеч над нормалното) губене на пакети ииии..... С една дума такъв суич няма място повече в мрежата е разбира се ако ви се занимава с глупости и губене на време което няма да доведе до нищо положително е Вие сте! "Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен." Алберт Айнщайн "...една мрежа е толкова добра колкото нейните създатели..." безспорен факт ! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Отговорено 30 Май, 2011 Доклад Сподели Отговорено 30 Май, 2011 да ама 99% не мислят като теб и само преместват на съседния здрав порт. Ако е тестван и 1-2дена не даде дефекш практиката показва че е наред до следващия гръм. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts