Администратор kokaracha Отговорено 11 Юни, 2011 Администратор Доклад Сподели Отговорено 11 Юни, 2011 1бр 8 портов сата райд 1бр 2 портов интел етернет 8бр wd 2tb hdd 1бр работещо пц с достатъчно място за монтиране на допълнителните хардове P.S А ако ще купуваш готова машина виж това http://www.ixsystems.com/freenas Use since OpenBSD 3.x FreeBSD 4.x Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT. Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена. _____________________________ ___|____|____|____|____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|_ Удряй _|____|____|__ _|____|___ главата ___|____|____ ___|____|_ си тук!! |____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|____|____|____|____|__ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 29 Август, 2011 Доклад Сподели Отговорено 29 Август, 2011 Здравейте , някой да има впечетления от този: http://www.multirama.bg/product/9380/mrezhovi-nas-d-link-dns-320.html Ще се ползва предимно за в къщи, до сега работеше едно атомче колегата беше го подкарвал преди време но искам нещо по "стандартно" пък атома ще върши повече работа на друго място Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Diogen Отговорено 29 Август, 2011 Доклад Сподели Отговорено 29 Август, 2011 За вкъщи е много добре. Само обърни внимание колко дисково пространство поддържа. Мисля беше до 2 или 4 ТБ. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 29 Август, 2011 Доклад Сподели Отговорено 29 Август, 2011 (Редактирано) Ами то и 2 ми стига.. Но ще отида да го видя на живо първо. Характеристики: Лесно съхранение на данни NAS устройство е за мрежово съхранение на данни с две дискови гнезда. Пълното му име е ShareCenter Pulse. Максималният капацитет за данни е 4 TB, които можете да запълвате със снимки, филми, музика и всякакви други файлове. Устройството е изключително удобно за споделяне на данни в домашни мрежи. Поддържа гигабитова мрежова връзка, а вграденият UPnP медиен сървър може да излъчва потоци с мултимедийно съдържание към съвместим мрежов плеър. На външен вид D-Link DNS-320 е доста компактно и леко устройство -- прилича на купчина от пет 3,5-инчови твърди диска, наредени един върху друг. Управлява се елементарно през уеб-интерфейс. SATA дисковете се поставят вертикално, като се свали горният капак, което ни се стори лесно и удобно. Двата диска могат да се конфигурират в масив RAID 1, при което съдържанието на единия диск се копира автоматично на втория, и се поддържа автоматично възстановяване на информацията върху нов диск при повреда на един от двата. Можете да архивирате съдържанието на USB стикче само с натискането на един бутон и да споделяте файлове в Интернет, благодарение на вградения уеб-сървър. Портът USB се намира долу на предния панел, зад малка вратичка. До него е и бутонът за бързо копиране на съдържанието на свързаната памет, който трябва да се задържи натиснат няколко секунди, за да стартира процеса. Отгоре се намират няколко светлинни индикатора в синьо, които показват статуса на твърдите дискове, захранването и USB връзката, и бутона за включване и изключване. На гърба на устройството има отвор за вентилатор, захранващ порт и мрежовия порт. Удобна и полезна функция е използването на порта USB за споделяне на принтери в локалната мрежа, т. е. DNS-320 изпълнява и функцията на принт-сървър. Единственото което ми направи лошо впечетление е отзивите за шумния вентилатор. Редактирано 29 Август, 2011 от master Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор kokaracha Отговорено 30 Август, 2011 Администратор Доклад Сподели Отговорено 30 Август, 2011 Ами то и 2 ми стига.. Но ще отида да го видя на живо първо. Характеристики: Лесно съхранение на данни NAS устройство е за мрежово съхранение на данни с две дискови гнезда. Пълното му име е ShareCenter Pulse. Максималният капацитет за данни е 4 TB, които можете да запълвате със снимки, филми, музика и всякакви други файлове. Устройството е изключително удобно за споделяне на данни в домашни мрежи. Поддържа гигабитова мрежова връзка, а вграденият UPnP медиен сървър може да излъчва потоци с мултимедийно съдържание към съвместим мрежов плеър. На външен вид D-Link DNS-320 е доста компактно и леко устройство -- прилича на купчина от пет 3,5-инчови твърди диска, наредени един върху друг. Управлява се елементарно през уеб-интерфейс. SATA дисковете се поставят вертикално, като се свали горният капак, което ни се стори лесно и удобно. Двата диска могат да се конфигурират в масив RAID 1, при което съдържанието на единия диск се копира автоматично на втория, и се поддържа автоматично възстановяване на информацията върху нов диск при повреда на един от двата. Можете да архивирате съдържанието на USB стикче само с натискането на един бутон и да споделяте файлове в Интернет, благодарение на вградения уеб-сървър. Портът USB се намира долу на предния панел, зад малка вратичка. До него е и бутонът за бързо копиране на съдържанието на свързаната памет, който трябва да се задържи натиснат няколко секунди, за да стартира процеса. Отгоре се намират няколко светлинни индикатора в синьо, които показват статуса на твърдите дискове, захранването и USB връзката, и бутона за включване и изключване. На гърба на устройството има отвор за вентилатор, захранващ порт и мрежовия порт. Удобна и полезна функция е използването на порта USB за споделяне на принтери в локалната мрежа, т. е. DNS-320 изпълнява и функцията на принт-сървър. Единственото което ми направи лошо впечетление е отзивите за шумния вентилатор. Зависи какви скорости ще ти трябват, и с какви ще работиш. И дали ще искаш да го ползваш и за неща за които не е предназначен Use since OpenBSD 3.x FreeBSD 4.x Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT. Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена. _____________________________ ___|____|____|____|____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|_ Удряй _|____|____|__ _|____|___ главата ___|____|____ ___|____|_ си тук!! |____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|____|____|____|____|__ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 30 Август, 2011 Доклад Сподели Отговорено 30 Август, 2011 Ако докарва 10 тина мегабайта реален трансфер ме устройва Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор kokaracha Отговорено 30 Август, 2011 Администратор Доклад Сподели Отговорено 30 Август, 2011 Ако докарва 10 тина мегабайта реален трансфер ме устройва За тия скорости каквото и да купиш ще ги докара. Конкретно за модела ,отговаря си за цената,аналозите му като хардуер са по скъпи,ама и с по добра изработка/качество. Ако ще купуваш и диск заедно с устроиството виж за 325-та,някои фирми го предлагат с 1 или2 тб хард на промо.Разликата в краината цифра е малка,като за разликата получаваш рам и памет ~x2. Use since OpenBSD 3.x FreeBSD 4.x Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT. Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена. _____________________________ ___|____|____|____|____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|_ Удряй _|____|____|__ _|____|___ главата ___|____|____ ___|____|_ си тук!! |____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|____|____|____|____|__ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 30 Август, 2011 Доклад Сподели Отговорено 30 Август, 2011 Аз 325 като го гледах беше на двойна цена.. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване