amatyor Публикувано 14 Април, 2011 Доклад Сподели Публикувано 14 Април, 2011 Здравейте от около 1 месец ползвам mikrotik и съм доволен но имам следния проблем между 2 офиса (офисите са на различни ISP-a) съм направил EoIP тунел така че и двата офиса да са в една локална мрежа (192.168.100.0/24) И в 2-а офиса съм сложил RB750G и всичко е ок - всичко си работи без проблеми, но и искам да защитя тази връзка(между двата микротика) и тука става проблема. Изчетох и пробвах доста неща свързани с Ipsec в интернет но без резултат. В повечето случаи когато направя Ipsec не зависимо на който и да е от 2-а mikrotik-a забиват и спират да работят докато не ги ресетна по подразбиране ако някой ги разбира тези неща да каже дали има смисъл от тази защита или няма и ако има смисъл и ако може да ми помогне ще го помоля да напише как се прави или с картинки да покаже Благодаря предварително Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 16 Април, 2011 Администратор Доклад Сподели Отговорено 16 Април, 2011 RTFM wiki.mikrotik.com и търсачката на форума все още не е ухапала никой (или поне аз не сън чул или разбрал) Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bambo Отговорено 16 Април, 2011 Доклад Сподели Отговорено 16 Април, 2011 По-бързия вариант тук би бил EoIP върху PPtP (VPN). Имаш си криптирането, имаш си и мрежата. Да не говорим че може и изобщо без EoIP ама то може и без микротик... Въпрос на избор, желание, възможности. Примери тук и във викито - много, четене иска... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване