venchev Публикувано 8 Април, 2011 Доклад Сподели Публикувано 8 Април, 2011 Тъй като изключително много хора питат как да направят Микротик конфигурация за локална мрежа със рутиране и готов шейпър разделящ БГ и ИНТ трафик, то ето - направих такава на една нова инсталация на микротик. Инсталирате, активирате и отивате на Files и импортвате настоящия бекъп на НОВ, ПРАЗЕН микротик.... в тази конфигурация има следните активирани сървизи и настройки: WAN ( ether1 ) 172.18.1.129 / 255.255.255.0 GW 172.18.1.5 LAN ( etehr 2 ) 10.10.10.1 /255.255.255.0 user: admin pass: няма парола dhcp + nat + gotov shaper bg i int + импортнат целия БГ пиринг. На новата инсталация ресторвате, логвате се през настроеното IP, и си пренастройвате готовата конфигурация както желаете. В шейпъра е настроен ЕДИН примерен хост от лан-а 10.10.10.10 сас примерен шейп БГ ИНТ доунлоад уплоад - каквото желаете повече не е (вярвам) проблем да си го настроите. Това е с цел просто да не си играете, а да имате готова основа. ПС: препоръчвам преди да го ресторнете кадето и да е, да го тествате на нова, НЕАКТИВИРАНА 24 часова инсталация, защото в бекъпа Микротика НЕ Е активиран, и поради това не знам как ще се отрази ако го импортвате във лицензирана инсталация. Може би по добре е да си направите една инсталация на виртуална машина, да го импортнете и да си извадите настройките които ви трябват за шейпъра, пиринга, нат-а и тн, и след това да си ги пренесете във реалния микротик който имате, АКО Е ЛИЦЕНЗИРАН ! Това не знам, така че предупреждавам че трябва да внимавате за Key-овете. Може и да няма проблем с тях, не зная. Ако някой е пробвал може да пише в тази тема. Аз направих всички настройки на НЕ-активиран Микротик със 24 h лимит. Успех. MikroTik-172.18.1.129_-_admin_bez_pass_-_sas_bgpeering_shape_i_international.zip 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mile Отговорено 8 Април, 2011 Доклад Сподели Отговорено 8 Април, 2011 Постарал си се, но не си споменал за източника на листата. ipacct имат една от приличните. Шейпъра можеше да е някакъв динамичен. симпле куе е отврат. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danielskiii Отговорено 8 Април, 2011 Доклад Сподели Отговорено 8 Април, 2011 simple quene много товари не е ли по-добре с PCQ ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venchev Отговорено 8 Април, 2011 Автор Доклад Сподели Отговорено 8 Април, 2011 наготово и баба знае да недоволства.... Хаиде помогнете де.... довършете го, публикувайте код тук, в темата... това е истинската взаимопомощ, иначе и аз мога да недоволствам как толкова на никой не му се откъсна от сърцето да го направи досега.... нито хляба ще си изядем, нито ще си попречим.... най-много да си помогнем, и да останем взаимно удовлетворени. Въпрос на не-егоизъм е все пак. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор kokaracha Отговорено 8 Април, 2011 Администратор Доклад Сподели Отговорено 8 Април, 2011 Постарал си се, но не си споменал за източника на листата. ipacct имат една от приличните. Листа може всеки да си го свали от бгп-то сам. Това са 2 примерни скрипта които всеки може да си ги преправи сподред вкуса и избора си http://www.mikrotik-bg.net/index.php?topic=757.msg8085#msg8085 Use since OpenBSD 3.x FreeBSD 4.x Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT. Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена. _____________________________ ___|____|____|____|____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|_ Удряй _|____|____|__ _|____|___ главата ___|____|____ ___|____|_ си тук!! |____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|____|____|____|____|__ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danielskiii Отговорено 8 Април, 2011 Доклад Сподели Отговорено 8 Април, 2011 аз мислех гайд да прая как да си го направим рутер стъпка по-стъпка Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venchev Отговорено 9 Април, 2011 Автор Доклад Сподели Отговорено 9 Април, 2011 Давай, направи го, само ще ни е от полза! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 9 Април, 2011 Администратор Доклад Сподели Отговорено 9 Април, 2011 що се мъчите ето ви го правил съм го отдавна Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hollow Отговорено 2 Май, 2011 Доклад Сподели Отговорено 2 Май, 2011 някой ако може да ми изпрати въпросния архив на пощата понеже като го свалям оттук ми казва че файла е повреден благодаря предварително full@mail.bg Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danielskiii Отговорено 2 Май, 2011 Доклад Сподели Отговорено 2 Май, 2011 готов си Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hollow Отговорено 6 Май, 2011 Доклад Сподели Отговорено 6 Май, 2011 Мерси много .... обаче е същата работа " ... неочакван край на архива ... " Ако не ти е проблем прати ми само файла без да е в архив. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Balthazar Отговорено 20 Май, 2011 Доклад Сподели Отговорено 20 Май, 2011 Позволих си да го кача в http://dox.bg/files/dw?a=e28e56093d ако колегата има нещо против да пише ще го махна. Това е неговия архив не съм го правил аз нито съм пипал каквото и да е по него Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hollow Отговорено 21 Май, 2011 Доклад Сподели Отговорено 21 Май, 2011 благодаря много , така е по - добре . Сега трябва да си намеря малко време да го разгледам Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
huri Отговорено 14 Юли, 2011 Доклад Сподели Отговорено 14 Юли, 2011 Само дето вече архив няма... изтрит е от DOX.bg Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g44 Отговорено 30 Септември, 2012 Доклад Сподели Отговорено 30 Септември, 2012 от скоро сам в форума този фаил малко трудно се отваря даже хич някой майе ли да ми прати файл Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване