Jump to content

Препоръка за линк

dionisy

Recommended Posts

Сигурно трасето минава покрай някой затвор, и там няма как да му позволят да копа  :(

А относно това че бриджа не ставал за нищо не съм съгласен. Аз за по малко от половин час си настроих последния линк който е с NBM5. Разстоянието е малко по - малко от 6 км, носи си доволно трафик, пика който съм виждал е бил около 9к 9,5к пакета/с . До сега не съм имал никакви проблеми с линка освен тези създадени ми от енергото ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като не можеш да полагаш ще си плащаш на бтк за трасе и ще имаш оптика или на някой друг доставчик който има трасе от там.. ако ли не въждушно трасе с оптика пак ще е по добре от безжичните линкове

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами оптика не мога да пусна, защото едната страна се намира на един връх и до там освен по стълбовете на енергото друг вариант няма да пусна жица. По път е около 20км. Последно съм се спрял на R52n-m със двуполиризационен облъчвател и 60см. антени пък ще видим какво ще се получи. Надявам се до края на седмицата времето да даде и да ги монтирам. После ще пиша. Някой може ли да ми постне линк към мануал за подкарване на такива карти, защото никога досега не съм правил боондинг. Предварително благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

предполагам че няма да имаш нужда от бондинг на Н стандарт. Трябва ти само двуполярна антена.

Иначе ето ти линк за бондинг

Wireless is more temperamental & variable than a woman’s mood! ;)
"no matter how hard you try, you just can NOT please everyone"

"където глупостта е образец-там разума е безумие.."Гьоте

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човека още в първия си пост освен за трафик питаше и дали ще му удържи линка на бройка конекции. Рокети и разни други сапунерки вярно карат доволно трафик, но ако зад тях има 10 усера ъплоудъри - собственика на линка е изгорял отвсякъде. Нека не забравяме, че основните параметри на един линк са както скоростта, така и бройката пакети, които удържа.

Така че на въпроса - за 300 абоната NB5M не става, за Rocket 5M - ако им пискаш по 2 MBit може и да стане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ivo кво им е? 19k pps са правени с коаксиалка между 2 борда с attenuator... То лана ще ти падне на толкова ^^

Естествено това е чистия максимум в контролирана среда, но 12-13к са напълно постижими и горе-доло на границата на възможностите на 8 портовите недоразумения, които редиме в редици по 100 :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mile, ти едва ли би пуснал мрежа на 300 абоната само един линк и с "8-портови недоразумения". Като всеки "селски" доставчик и аз имам линкове със сапунерки на убнт, но не може да се очаква със сапунерка за 80$ да захранваш с трафик 300 човека. Както е казал един човек преди време - "Количествените натрупвания водят до качествени изменения". Щом си достигнал определена бройка абонати, се предполага, че е време да се замислиш за redundancy и backup, особено ако си на безжични линкове.

Иначе подкрепям съвета ти по-горе, човека да си разпъне оптика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Софтуерните ограничения се елиминират с хардуерни излишъци ^^

Има един момент, в който не е ясно дали си заслужава набиването на пари.

200-300 клиента са баш границата, след която решенията започват да искат 4 нули.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Софтуерните ограничения се елиминират с хардуерни излишъци ^^

Този модерен прочит на Хегел ще си го запиша в любимото тефтерче  :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Администратор

предполагам че няма да имаш нужда от бондинг на Н стандарт. Трябва ти само двуполярна антена.

Иначе ето ти линк за бондинг

http://www.mikrotik-bg.net/index.php?topic=557.0  още един линк :) но бондинга в две карти не е трайно решение за 300 абоната

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ивинявам се на колегите, но ако може някой да ме упъти как точно се настройва този линка с R52Hn , защото утре ще го пускам , ама сега се зачетох и има някакви опции от рода на HT HTMCS, които нещо не са ми ясни пък явно се позват при този вид връзка. Ще ползвам РС и 60см антени с двоен облъчвател. Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• No registered users viewing this page.
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.