dionisy Публикувано 16 Февруари, 2011 Доклад Сподели Публикувано 16 Февруари, 2011 Здравейте, имам линк на 6км. зад който чрез други линкове съм закачил към 300клиента и около 60мегабита трафик. Линка ми прави проблеми и искам да го сменя. Мислех си за Rocket M5 и Rocket Dish, но не съм сигурен дали ще държи толкова канекции. Дайте ми някаква препоръкакакво да сложа? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danielskiii Отговорено 16 Февруари, 2011 Доклад Сподели Отговорено 16 Февруари, 2011 за 6км преспокойно може да минеш със nanobridge m5 25dbi Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PcTuninG™ Отговорено 16 Февруари, 2011 Доклад Сподели Отговорено 16 Февруари, 2011 Аз имам линк на 6 -7 км с рокети няма дертове стига да си ги настоиш като хората и ефира да е чист .че тука тия от булсат са осра.... всичко и няма почти канали но както вика колегата пробвай с бриджове ако не ти хареса сменяй нищо не губиш А настоящия линк с какво е изграден Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danielskiii Отговорено 16 Февруари, 2011 Доклад Сподели Отговорено 16 Февруари, 2011 булсата чак и суперчанела ли са осрали ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dionisy Отговорено 17 Февруари, 2011 Автор Доклад Сподели Отговорено 17 Февруари, 2011 Сегашният линк е с дъно, Mikrotik и cm9 но нещо ми прави магариии. Явно се претоварва, защото вечер скоростта достига до около 55мбит и линка започва да къса и то интересното е , че не като пингам от едното АП другото няма дроп а като ги пингам от машините след тях има. Другия проблем, е че не мога да сменя картите, защото софтуера е кракнат 2/9.27 и няма да поддържа нови карти. Сякаш ще пробвам с рокет. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danielskiii Отговорено 17 Февруари, 2011 Доклад Сподели Отговорено 17 Февруари, 2011 кажи какви са пц-тата характеристиките ама щом е x86 е добра машина по-скоро добави по още една карта и една антена от двете страни и направи бондинг Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mile Отговорено 17 Февруари, 2011 Доклад Сподели Отговорено 17 Февруари, 2011 Е за 300 клиента да не пуснеш оптика на тия 6км си е кощунство. Просто с wireless си има един праг дето или губиш клиенти или нерви. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Balthazar Отговорено 17 Февруари, 2011 Доклад Сподели Отговорено 17 Февруари, 2011 На 6км NanoBridge работят много зле и не можеш да прекараш каквато и да е читава скорост RocketDish е истината имам 2 линка единия от които е на 14км другия на 28км и прекарват 150 мбит в 2 те посоки.. не се набутвай колега да даваш пари за nanobridgove те реялно стават само за заместител на НаноСтатион към секторна няква... съжелявам че тръгнах да правя единия си линк с nanobridge и сега ще ги сменя с rocketdish... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danielskiii Отговорено 17 Февруари, 2011 Доклад Сподели Отговорено 17 Февруари, 2011 подложи на nanobrige-a едно 60см огледало и тогава ще говорим Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PcTuninG™ Отговорено 17 Февруари, 2011 Доклад Сподели Отговорено 17 Февруари, 2011 Е да ама все пак са 300 абоната ние тука на един слагаме нанобридж а камоли на 300 слагай рокети смело и кажи после какво е станало и как се държат макар че много се изписа за тях има теми съм снимки от който може да добиеш представа Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danielskiii Отговорено 17 Февруари, 2011 Доклад Сподели Отговорено 17 Февруари, 2011 е то кат ше са рокети с рокет диш не е ли по-добре с някой 60-см със двуполярен облъчвател борд +cm9 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PcTuninG™ Отговорено 17 Февруари, 2011 Доклад Сподели Отговорено 17 Февруари, 2011 Най добре е ако питаш мен със 2 бр alix2d2 антените 90 ки нета и ще заспи цената ще е подобна на рокет със диш разлика да има малка Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Balthazar Отговорено 17 Февруари, 2011 Доклад Сподели Отговорено 17 Февруари, 2011 на единия ми линк имам малко по малко от 300 човека но няма ядове РокетДишовете имат сумати предимства пред цм9 и микротици забиващи и кво ли не... да не говорим че с новия framework има супер много оптимизации, преоритизации и какво ли не още но и както каза един от колегите за 6км разстояние и 300 клиента дърпай оптиката и не се занимавай с глупости защото пред всичко рокети микротици антени и глупости си остава безжично трасе и ако ефира е дроп и акоо и акоо и акооо... за такова малко разстояние оптика и тва е всичко останало е излишно Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PcTuninG™ Отговорено 18 Февруари, 2011 Доклад Сподели Отговорено 18 Февруари, 2011 Всеки си е прав за него си един е доволен от едно друг от друго аз 2 ра година чакам за оптика от общината за това че не става хоп и копаш и слагаш за някви си 1000 метра очужден терен правят панаири . За това си има алтернативи верно че релеиките вече са малко назад ама според ситуасията Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danielskiii Отговорено 18 Февруари, 2011 Доклад Сподели Отговорено 18 Февруари, 2011 да ама има места дето неможе си помислиш полагаш оптика Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване