Тодор Лазаров Публикувано 12 Февруари, 2009 Доклад Сподели Публикувано 12 Февруари, 2009 Днес се натъкнаш на следния проблем. Клиент се обажда и казва, че няма интернет. Тръгваме към него И каква е ситуацията: 1. Клиента работи със динамични адреси /който получава от микротик-а/, и не може да си вземе адрес. 2. При проверка на IP конфигурацията, мрежовата му карта е със адрес: FF-FF-FF-FF-FF-FF От тука следва, че той не може да получи своя динамичен адрес Та въпроса ми е имали решение на този въпрос Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор 111111 Отговорено 12 Февруари, 2009 Администратор Доклад Сподели Отговорено 12 Февруари, 2009 А този твой клиент да е пускал виртуална машина FF-FF-FF-FF-FF-FF такъв мак адрес реално не съществува подменен е освен ако не е с чипсет и вградена мрежова карта на nVidia от 3-та серия и дъно на BioStar или AsRock и си е ъпдеитнал Bios-a Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 insertoff Отговорено 13 Февруари, 2009 Доклад Сподели Отговорено 13 Февруари, 2009 имал съм такива и с FF, а също и с 00. В нашите случай е било бъг от XP-то след преинстал се оправя. Що не пробваш с някое live дистро с какъв mac адрес ще бъде ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 pinkov Отговорено 15 Февруари, 2009 Доклад Сподели Отговорено 15 Февруари, 2009 http://www.gtopala.com/SIW - System Information for Windows с този софтуер можете да смените мак адреса на лан картите Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 pinkov Отговорено 15 Февруари, 2009 Доклад Сподели Отговорено 15 Февруари, 2009 пробвал съм го работи,сменял съм мака на ланката и рутера. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Тодор Лазаров Отговорено 16 Февруари, 2009 Автор Доклад Сподели Отговорено 16 Февруари, 2009 Абе май ще мина на PPPOE, там не е нужно TCP/IP. Иначе ще имам проблеми с тези адреси било статични или динамични. "Клиентът може да забрани поддръжката на TCP/IP пряко. По този начин той ще е свързан към мрежата на доставчика, но ще е невидим за другите клиенти. Така вероятността за заразяване с вируси и нежелано проникване се намалява с 50%. Поддръжката на TCP/IP при установяване на конекция между него и PPPoE сървъра остава, но тя е енкапсулирана в PPPoE пакетите и е неразбираема за другите. " Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Собственик SS7 Отговорено 16 Февруари, 2009 Собственик Доклад Сподели Отговорено 16 Февруари, 2009 С такъв мак адрес ще има проблеми , дори при липса на tcp/ip , това е броадкаст адрес , не трябва да го има на лан карта, възможно е и да шашне някой суич. иначе пппое си е добра идея Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Mario Отговорено 22 Февруари, 2009 Доклад Сподели Отговорено 22 Февруари, 2009 Прав е SS7, в такава ситуация просто в драйвера на лан-а се пише на локал адрес някакъв "смислен" МАС а най добре оригиналния, ако го има в наличност и всичко си тръгва за минута Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Въпрос
Тодор Лазаров
Днес се натъкнаш на следния проблем.
Клиент се обажда и казва, че няма интернет. Тръгваме към него
И каква е ситуацията:
1. Клиента работи със динамични адреси /който получава от микротик-а/, и не може да си вземе адрес.
2. При проверка на IP конфигурацията, мрежовата му карта е със адрес: FF-FF-FF-FF-FF-FF
От тука следва, че той не може да получи своя динамичен адрес
Та въпроса ми е имали решение на този въпрос
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
7 отговори на този въпрос
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване