Nedelin Отговорено 29 Юли, 2010 Доклад Сподели Отговорено 29 Юли, 2010 Да слагаш пц-та на "основни" линкове дето носят не носят 100-ца и накрая имаш нямаш 50 потребителя от погледнато от моя балкон е overkill. Сметалките и сапунерките само за преноса и прозрачно ако се ползват,другата работа отпред/отзад както си му е реда да се прави пак ще върши същата работа и то на ниска цена,проблемите със тоци и места на монтажи също са по малки. Не знам за сапунерките на N стандарт, но ейтака едни познати (няма да споменавам кой, къде и кога) слагаха сапунерки за линкове, за разпръскване и т.н. Пускаха по едни 1-2Mbps до клиентите. След годинка се усетиха и смениха с РБ133 (Какъв напредък). Искам да кажа че мрежата от сапунерки едва носеше 4-5 най-много 6Мбпс общ трафик на около 20-30 клиента. Интернета беше идиален . Сапунерките забиваха през няколко дена. Просто беше ужасно!!! Давам го за пример, не споря за сапунерките на N стандарт, не съм ги пробвал все още, тези дни ще пробвам едни ТП Линкове и ще разбера каква е работата при тях. Но общо взето съм на мнение, сапунерки за линкове не стават. Сапунерките единствено за при клиентите. Поздрави!!! IoT and home automation | Largest DDoS Attacks: Are we safe? | Blockchain Technology Beyond Cryptocurrencies | Cloud Trends of 2018 | Windows or Linux for your servers | The Benefits of IPMI for your dedicated server Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Joro_Blg Отговорено 29 Юли, 2010 Доклад Сподели Отговорено 29 Юли, 2010 400 Мхц с 32 РАМ не е чак толкова лоша сапунерка. http://www.joro711.com Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Собственик SS7 Отговорено 30 Юли, 2010 Собственик Доклад Сподели Отговорено 30 Юли, 2010 imam bogat gor4iv opit sas 100% CPU Molja drugia admin da slozi neshto za kirilizirane, 4e w rabotata njamam kirilica i ne moga da si sloza, shtot njamam admin prawa. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор kokaracha Отговорено 30 Юли, 2010 Администратор Доклад Сподели Отговорено 30 Юли, 2010 imam bogat gor4iv opit sas 100% CPU Molja drugia admin da slozi neshto za kirilizirane, 4e w rabotata njamam kirilica i ne moga da si sloza, shtot njamam admin prawa. Това го разбрахме и видяхме от приложените шотове,само дето не разбрахме точно по каква схема работи това рб и каква задача изпълнява в самата схема. Use since OpenBSD 3.x FreeBSD 4.x Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT. Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена. _____________________________ ___|____|____|____|____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|_ Удряй _|____|____|__ _|____|___ главата ___|____|____ ___|____|_ си тук!! |____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|____|____|____|____|__ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nedelin Отговорено 30 Юли, 2010 Доклад Сподели Отговорено 30 Юли, 2010 Понеже стана въпрос за Рокет малко отклонение и уточнение. Хора не очаквайте изделие под 100$ да прави чудеса. 150 мбита няма как да се случат за тези пари. UBNT правят техника не за основни трасета, а такава която е предназначена за краен клиент. И за цената си са повече от добре. А кой спомена, че не ставали -напротив стават, но са предвидени на всеки клиент по едно изделие, а не с едно целия град. Съгласен съм, UBNT са клиентски устройства, освен мощните карти на miniPCI. IoT and home automation | Largest DDoS Attacks: Are we safe? | Blockchain Technology Beyond Cryptocurrencies | Cloud Trends of 2018 | Windows or Linux for your servers | The Benefits of IPMI for your dedicated server Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Собственик SS7 Отговорено 31 Юли, 2010 Собственик Доклад Сподели Отговорено 31 Юли, 2010 Ами каква задача може да изпълнява, освен да рутира например ? И то сравнително малък трафик за сравнително малко клиенти. Значи ти може да ползваш сапунерки за основни линкове, но поне не разправяй, че това е правилния начин. Защото един 20М линк за 20 клиенти може (и най-често става) препълнен линк за много повече клиенти. Това води за загуба на пари за смяна на апаратурата , даунтайм , загуба на време и т.н. още куп загуби. Ако човек гледа с хоризонт малко по дълъг от един месец, никога няма да сложи сапунерка за линк дори за 20 клиента. Аз лично рутерборд не бих сложил за нищо друго, освен за (ЕДИН) краен клиент . Проблемния борд го е слагал един колега де , дето не знам защо му давам да пипа толкова много. Да сложеиш нещо по-скъпо, с по добър процесор и с голям процент презапасяване е по-доброто бизнес решение, отколкото да пуснеш там някакъв си нет през някакъв си линк , изграден със сапунерки. Това го разбрахме и видяхме от приложените шотове,само дето не разбрахме точно по каква схема работи това рб и каква задача изпълнява в самата схема. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор kokaracha Отговорено 1 Август, 2010 Администратор Доклад Сподели Отговорено 1 Август, 2010 Ами каква задача може да изпълнява, освен да рутира например ? И то сравнително малък трафик за сравнително малко клиенти. Значи ти може да ползваш сапунерки за основни линкове, но поне не разправяй, че това е правилния начин. Защото един 20М линк за 20 клиенти може (и най-често става) препълнен линк за много повече клиенти. Това води за загуба на пари за смяна на апаратурата , даунтайм , загуба на време и т.н. още куп загуби. Ако човек гледа с хоризонт малко по дълъг от един месец, никога няма да сложи сапунерка за линк дори за 20 клиента. Аз лично рутерборд не бих сложил за нищо друго, освен за (ЕДИН) краен клиент . Проблемния борд го е слагал един колега де , дето не знам защо му давам да пипа толкова много. Да сложеиш нещо по-скъпо, с по добър процесор и с голям процент презапасяване е по-доброто бизнес решение, отколкото да пуснеш там някакъв си нет през някакъв си линк , изграден със сапунерки. Относно твоя проблем с натоварването,и от това което сподели, мисля си че ползва погрешна схема за преноса от което ви пада пройзводителността на линка. Нормално би трябвало да имаш 50 60мбпс с пикове на такова натоварване. Отностно проекта на този линк,предложиха се варианта с пц,аликс,рб433ах както и аз допълних 2 по евтини варианта със съответните забележки,имаики предвид броя клиенти и обща скорост които са заложени да пренасят. Аз НЕ казвам кое е правилно или не,просто споделям опита от работата ми и предлагам варианти на базата на нови embedded systems който конкурират по цена/производителност рекламираните всеизвестни тук налични за масова и "професионална" употреба на пазара такива. За информация на търговеца, разликата не е 10 лв а около 200 на една точка. Use since OpenBSD 3.x FreeBSD 4.x Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT. Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена. _____________________________ ___|____|____|____|____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|_ Удряй _|____|____|__ _|____|___ главата ___|____|____ ___|____|_ си тук!! |____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|____|____|____|____|__ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Intel Отговорено 1 Август, 2010 Доклад Сподели Отговорено 1 Август, 2010 Аз бих заложил на Аликсите с 100mW карти (СМ9). Мисля, че ако всичко е правилно настроено колегата ще има ~65+ Мбпс общо в двете посоки. Skype: Intel98 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Gesha Отговорено 16 Август, 2010 Доклад Сподели Отговорено 16 Август, 2010 Здравейте. Аз мисля да изградя линк на същото разстояние с 2хAirGrid с по - големия грид които са. Зад тях ще има не повече от 10 клиента като максималната скорост която е нужна е 20 - 30 мбита. Чудя се дали ще върви добре с тези големите решетки като мисля, че 27 dBi са достатъчни за 17 км. разстояние. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
puh Отговорено 16 Август, 2010 Доклад Сподели Отговорено 16 Август, 2010 DJ69-да,правил съм-Rb433Ah vs Alix 2D2-на тест и двете си изглеждат кажи речи по един и същи начин с единственната разлика-натоварване на CPUто-при аликса седи някъде между 40-50% докато на РБто твърдо удря 100.Но интересното е при реален трафик-с повечко на брой конекции Рбто направо издиша-за мен аликса е с пъти по-добре(изключвам даже проблемите на РБтата с тоците). Към Nedelin-принципно съм съгласен с теб-едно ПЦ винаги ще се справи много по добре,но на практика се съобразяваме и с друго-наличие на 220В ,а пък и възможности за монтаж-не винаги може да се слагат ПЦта.А и относно трафика-аз там изполузвам една малко по друга схемичка(спец благодарности на Mile за това ,че ми отвори очиите)и за мен не е проблем да нося 150Мбит с бордове при 2% натоварвания на CPUтата им здрасти хартман - дай линк или напиши това което миле те е посъветвал!!! предварително багодаря! нямам търпение - това направо е революция!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване