Ivo Отговорено 29 Юни, 2010 Доклад Сподели Отговорено 29 Юни, 2010 Пробвал съм поне 5-6 типа защити. Всеки ме уверяваше, че неговата защита работи. Равносметката - потрошени 2-3к пари и ефект никакъв. Където е горяло пак ще гори. Божа работа. Затова както каза Миле - развързваш по на гъсто оптика и като плясне да е ограничена щетата и засегнатите клиенти. Ако някой беше направил работеща защита, вярвайте ми всички щяхме да разберем и човека щеше да има вила на някой гръцки остров и собствен яхтен док. По въпроса за т.нар. "техници". Еми и на мен много ми се иска да дигна нивото тим, ама на - греда. Всеки който е виждал повече от 3-4 пъти лан кабел вече се има за "администратор" и не иска да бачка "техник". В София щял да ходи да работи за $$$$ и в крайна сметка седи по кафетата и реве, че не стигат парите Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Отговорено 29 Юни, 2010 Доклад Сподели Отговорено 29 Юни, 2010 Ами за защитите не съм много съгласен но не се меся на никой... Всеки си има право на избор.. А за левела... един приятел който едно време работеше за една и все още съществуваща голяма фирма ( в цяла БГ ) . Каза... Момчетата може да опъваха ланове.. но не е като сега. Те знаеха как се конфигурират линуксите на всяка тяхна машина, разбираха много и от хардуер - изобщо много над нивото на сегашните "админи" . А сега какво се получава? Оня ден ги гледам той незнае как да премери тока по лана дали е там и на къде да завърти копчето на мултицета. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NetworkPro Отговорено 29 Юни, 2010 Доклад Сподели Отговорено 29 Юни, 2010 Единствения сертификат който може да се изкара за ланаджия е от техникум или техническия университет, някаква дипломка от по-бързите. И пак не е гаранция че човека е успял да се научи. А и заплатите за ланаджии са малки. И не се стимулира кандидата да се зарибява на ланаджийство, само сравнете една обява за работа за такъв с една обява за еди-къв-си-админ/съпорт/сървис/IT нещо си. Просто опъването на кабели самите фирми са си го свели малко над риненето на говна с условията които са спретнали. Фирмата има шеф, който иска да експлоатира младежи и да лапа кинти като замаян, понеже е ултра комплексарче. И си мисли че ще показва той, а малките ланаджийчета и монтажничета ще се научат от него и така ще стане работата. Булгар Булгар. - Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NetworkPro Отговорено 29 Юни, 2010 Доклад Сподели Отговорено 29 Юни, 2010 Всъщност как работи защитата на NanoStationM5, къде се отвежда? И как така вече на NanoBridgeM5 такава не фигурира в спецификацията. - Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mile Отговорено 29 Юни, 2010 Доклад Сподели Отговорено 29 Юни, 2010 Ми то па една философия ланаджийството... Добре е да са нагли, бързи и ефективни. Да нямат проблеми с баби охраняващи покриви, мазета и етк. Да знаят закона на ом и това е. Взимат се млади защото работата не е 8-17, а 08-06 понякога с идеята да не ги чака жена с 3 деца на ръце и прочие. Булгар или не за тия мизерни кинти от юзерите и това е много, което получават. Нанотата по мои наблюдения защитата им е реализирана перфектно. Направо те отвежда до телефона да поръчаш ново. Хубавото е, че само някой бастун на безименен връх страда ^^ бтв Благодарим за определението. Аз се вписвам бая точно. То така е при капитализма некой треа печели все пак. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Отговорено 29 Юни, 2010 Доклад Сподели Отговорено 29 Юни, 2010 Не съм отварял нано, че все пак са ми в гаранция.. И чакам един колега тук от форума да продаде едно изгоряло. Но почти на 100% съм сигорен, че "протектора" е като на RB тата - минало покрай протектор и заминало. При мен всяко нано има външен - досега да чукна на дръвце, грижа там не съм видял. Вярно е на принципа на масовите протектори - но е по малко устойчово на големи токове както и по-малко бързодействие и защитава само чифта, без към маса.... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Собственик SS7 Отговорено 29 Юни, 2010 Собственик Доклад Сподели Отговорено 29 Юни, 2010 Работещи защити има (е не купечки) , ама няма да ти хареса цената дори само като материали. Като казвам работещи , не се отнася за пряко попадение в/у кабела на 50 м от суича , в такъв случй нищо не мое го спаси. Той кабела се топи. На мен ми беше треснало един МТ директно - на покрива. И пораженията бяха сравнително ограничени. А всички ТВ-та в блока си бяха заминали , та и няколко хладилника. Пробвал съм поне 5-6 типа защити. Всеки ме уверяваше, че неговата защита работи. Равносметката - потрошени 2-3к пари и ефект никакъв. Където е горяло пак ще гори. Божа работа. Затова както каза Миле - развързваш по на гъсто оптика и като плясне да е ограничена щетата и засегнатите клиенти. Ако някой беше направил работеща защита, вярвайте ми всички щяхме да разберем и човека щеше да има вила на някой гръцки остров и собствен яхтен док. По въпроса за т.нар. "техници". Еми и на мен много ми се иска да дигна нивото тим, ама на - греда. Всеки който е виждал повече от 3-4 пъти лан кабел вече се има за "администратор" и не иска да бачка "техник". В София щял да ходи да работи за $$$$ и в крайна сметка седи по кафетата и реве, че не стигат парите Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rompii Отговорено 29 Юни, 2010 Доклад Сподели Отговорено 29 Юни, 2010 От пренапрежение ми бяха поизгоряли в едно село бая работи ( всеки 2-ри свич, едно стабилизиращо апц, един умен ups след него и захранването на едно нано ( отворих го имаше няколко заминали кондензатора и греца се беше предал, побългарих малко работите) и сега се чудя по какъв начин дистанционно при бури да изключвам цялата техника и после да може да се пусне без да се разкарва човек до там. По ел мрежата е текло над 500 волта, ама ходи и съди енергото, а парите които събирам за няколко месеца от там ги дадох за един ден. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NetworkPro Отговорено 29 Юни, 2010 Доклад Сподели Отговорено 29 Юни, 2010 Аз при буря не изключвам. По-скоро ще изчакам нещо да гръмне и ще сложа точно там някакви защити и ще чакам до следващите бури да си видя новия късмет какъв ще е. Все пак за бъдещето трябва да се мисли и за имиджа на всички LAN-ки като доставчик. Точно при лошо време хората имат нужда от Интернет. Съвест не ми дава да го спирам. - Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rompii Отговорено 29 Юни, 2010 Доклад Сподели Отговорено 29 Юни, 2010 По - хубаво да няма нет един два часа отколкото да сменяш после 100 свича ( ще ти отнеме повече от 2 часа гарантирам ти го) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NetworkPro Отговорено 29 Юни, 2010 Доклад Сподели Отговорено 29 Юни, 2010 Не може. Ако има downtime услугата не сме конкурентни. Просто няма смисъл от същетствуването на такава мрежа. Мниава се на оптика. - Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vtbg59 Отговорено 29 Юни, 2010 Доклад Сподели Отговорено 29 Юни, 2010 От пренапрежение ми бяха поизгоряли в едно село бая работи ( всеки 2-ри свич, едно стабилизиращо апц, един умен ups след него и захранването на едно нано ( отворих го имаше няколко заминали кондензатора и греца се беше предал, побългарих малко работите) и сега се чудя по какъв начин дистанционно при бури да изключвам цялата техника и после да може да се пусне без да се разкарва човек до там. По ел мрежата е текло над 500 волта, ама ходи и съди енергото, а парите които събирам за няколко месеца от там ги дадох за един ден. Първо няма от къде да потекат 500в ,става така нреченото 'увисване' на нулата фаза и нула контактуват и поради 'добрата' нула(земно )на енергото тръгват 2 фази сиреч 380в(толкова е междуфазното напрежение).Проблема се решава не чрез изключване , първо много ми чудно къде е твоето 'земно'(ако имаш въобще такова) и до колко е качествено изпълнено ,защото ако имаш такова си е чиста заблуда.Предполагам имаш и друга техника как така основни изисквания не са изпълнени(не ми се говори повече).На клиетите ти господ да е на помощ докато ги имаш. "Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен." Алберт Айнщайн "...една мрежа е толкова добра колкото нейните създатели..." безспорен факт ! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vtbg59 Отговорено 29 Юни, 2010 Доклад Сподели Отговорено 29 Юни, 2010 Не може. Ако има downtime услугата не сме конкурентни. Просто няма смисъл от същетствуването на такава мрежа. Мниава се на оптика. Наистина услугата трява да мах up ,модерно и хубаво звучи оптика само ,че и там си има проблеми и има смисъл ако си залужава (носи доходи с които в разчетено време ще почне да носи чиста печалба) или има субект който е готов да си плаща (реално калкулираната цена) .Да го кажа с две думи има ли пари(от клиенти) има оптика. "Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен." Алберт Айнщайн "...една мрежа е толкова добра колкото нейните създатели..." безспорен факт ! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 29 Юни, 2010 Администратор Доклад Сподели Отговорено 29 Юни, 2010 По - хубаво да няма нет един два часа отколкото да сменяш после 100 свича ( ще ти отнеме повече от 2 часа гарантирам ти го) Нещо бъркате, няма такова нещо което да го изключиш и да ти предпази 100 суича , относно слагането на протектори хубаво е да има от страна на клиентите най - малкото за да не си изключват кабела от компа което води до изгорял порт на суич. Относно големите напрежения в мрежата бях споделил и в сайта си и в ИСП раздела, че 3 модела АПЦ-та ми изключваха апаратурата докато разбера, че напрежението от време на време се вдига над 260волта, ама поражения нямах. Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Отговорено 29 Юни, 2010 Доклад Сподели Отговорено 29 Юни, 2010 Те по нашия край едни колеги така процедират - вали леко/пресветне и нета се спира за поне 1-2 часа . Чудя се още как имат клиенти?! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване