starter Публикувано 9 Юни, 2010 Доклад Сподели Публикувано 9 Юни, 2010 Здравейте, еко каква ми е идеята: в мрежата имам файлов сървър (Slack със самба), като ми трябва споделените папки да се виждат от хората логнали се през VPN-а. настроил съм самбата да работи и каво wins, в MikroTik-а съм добвавил адреса на wins сървъра в профила на pptp-то и в dhcp сървъра. не се сещам какво още съм забравил или бъркам, но папките не се виждат. при опит за влизане в някоя папка ми иска име и парола, а такива не би трябвало да има (а дори и със спряна самба пак ги иска ) Моля дайте идеи къде бъркам. Мерси. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Joro_Blg Отговорено 11 Юни, 2010 Доклад Сподели Отговорено 11 Юни, 2010 При слагане на proxy-arp има пинг до компютрите от вътрешната мрежа.На адреса на рутера се отваря webbox login.Обаче и при изписване на адреса в браузъра на определен компютър,не става нищо. http://www.joro711.com Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Mupo neTkoB Отговорено 11 Юни, 2010 Доклад Сподели Отговорено 11 Юни, 2010 отново firewall-а на компютрите спри го и ще стане Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Joro_Blg Отговорено 11 Юни, 2010 Доклад Сподели Отговорено 11 Юни, 2010 И с изключена защитна стена не става. http://www.joro711.com Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 gbdesign Отговорено 11 Юни, 2010 Доклад Сподели Отговорено 11 Юни, 2010 Направи си настройките на VPN-а, както ти показах на картинката + Сурс нат с маскиране на мрежата с тунелите. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Joro_Blg Отговорено 11 Юни, 2010 Доклад Сподели Отговорено 11 Юни, 2010 Сурс нат....обясни малко какво имаш предвид. http://www.joro711.com Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 gbdesign Отговорено 11 Юни, 2010 Доклад Сподели Отговорено 11 Юни, 2010 Ето това.... И в Action избираш masquerade Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 gbdesign Отговорено 11 Юни, 2010 Доклад Сподели Отговорено 11 Юни, 2010 Така, конетнатите към VPN-а, ще си имат достъп до Интернет, но през Микротика. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Joro_Blg Отговорено 11 Юни, 2010 Доклад Сподели Отговорено 11 Юни, 2010 Имам го това правило в NAT и лаптопа си получава адрес 192.168.2.102 от вътрешната мрежа.Обаче не иска и не иска да "види" компютрите в същата мрежа. http://www.joro711.com Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 gbdesign Отговорено 11 Юни, 2010 Доклад Сподели Отговорено 11 Юни, 2010 Пиши на Скайп... ще съм най-вероятно инкогнито но активен. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 starter Отговорено 3 Юли, 2010 Автор Доклад Сподели Отговорено 3 Юли, 2010 Нов проблем относно темата: нещата си работят, и всички от VPN-а виждат компютрите в LAN-а, и обратно. но сега ми е нужно и компютрите от VPN-а да се виждат по между си... дайте някакви идеи. Мерси. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Mupo neTkoB Отговорено 4 Юли, 2010 Доклад Сподели Отговорено 4 Юли, 2010 рутирай на централния ти офис Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Собственик SS7 Отговорено 5 Юли, 2010 Собственик Доклад Сподели Отговорено 5 Юли, 2010 proxy-arp пуснал си ли на лан интерфейса ? Май трябваше да се пусне. Ааа. следам че си го пуснал (споменал). Нов проблем относно темата: нещата си работят, и всички от VPN-а виждат компютрите в LAN-а, и обратно. но сега ми е нужно и компютрите от VPN-а да се виждат по между си... дайте някакви идеи. Мерси. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 starter Отговорено 6 Юли, 2010 Автор Доклад Сподели Отговорено 6 Юли, 2010 Извинявайте, пак моя грешка е причинявала проблема в правило за ограничаване на интернет достъпа за VPN потребителите съм прекалил малко Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Въпрос
starter
Здравейте,
еко каква ми е идеята:
в мрежата имам файлов сървър (Slack със самба), като ми трябва споделените папки да се виждат от хората логнали се през VPN-а.
настроил съм самбата да работи и каво wins, в MikroTik-а съм добвавил адреса на wins сървъра в профила на pptp-то и в dhcp сървъра.
не се сещам какво още съм забравил или бъркам, но папките не се виждат.
при опит за влизане в някоя папка ми иска име и парола, а такива не би трябвало да има (а дори и със спряна самба пак ги иска )
Моля дайте идеи къде бъркам.
Мерси.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
28 отговори на този въпрос
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване