starter Публикувано 9 Юни, 2010 Доклад Сподели Публикувано 9 Юни, 2010 Здравейте, еко каква ми е идеята: в мрежата имам файлов сървър (Slack със самба), като ми трябва споделените папки да се виждат от хората логнали се през VPN-а. настроил съм самбата да работи и каво wins, в MikroTik-а съм добвавил адреса на wins сървъра в профила на pptp-то и в dhcp сървъра. не се сещам какво още съм забравил или бъркам, но папките не се виждат. при опит за влизане в някоя папка ми иска име и парола, а такива не би трябвало да има (а дори и със спряна самба пак ги иска ) Моля дайте идеи къде бъркам. Мерси. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Mupo neTkoB Отговорено 9 Юни, 2010 Доклад Сподели Отговорено 9 Юни, 2010 wins server не ти трябва. проблема ми изглежда да е от настройките на слак-а и най-вече самбата Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 starter Отговорено 9 Юни, 2010 Автор Доклад Сподели Отговорено 9 Юни, 2010 самбата работи без проблем в локалната мрежа. някоя по-специфична настройка ли пропускам за да тръгне през pptp-то? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Mupo neTkoB Отговорено 9 Юни, 2010 Доклад Сподели Отговорено 9 Юни, 2010 ип-тата на pptp-pool-а от същата мрежа ли са като другите от локалната пробвай да разрешиш права върху някоя папка на някой потребител и му напиши неговите име и парола от пптп-то Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 starter Отговорено 9 Юни, 2010 Автор Доклад Сподели Отговорено 9 Юни, 2010 ип-тата на pptp-pool-а от същата мрежа ли са като другите от локалната различни са. ще ги направя еднакви. пробвай да разрешиш права върху някоя папка на някой потребител и му напиши неговите име и парола от пптп-то ако не стане с горното ще пробвам и това. PS: странно, но промяня ли адресите на vpn-а да са същите, като тези в мрежата, губя ping-а със слак-a. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Joro_Blg Отговорено 9 Юни, 2010 Доклад Сподели Отговорено 9 Юни, 2010 И при мен не се виждат ресурсите на локалната мрежа,когато се свържа към РРТР сървъра на Mikrotik.Иначе сървъра си ми дава адрес от вътрешната мрежа.Защо се получава така? http://www.joro711.com Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 starter Отговорено 10 Юни, 2010 Автор Доклад Сподели Отговорено 10 Юни, 2010 направих адресите от VPN-а да са същите като тези в мрежата, ARP=proxy-arp за интерфейса на мрежата. пинг от VPN-а има, но не се вижда нито папките във файловия сървър, нито споделените в Windows комп Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 gbdesign Отговорено 10 Юни, 2010 Доклад Сподели Отговорено 10 Юни, 2010 Дай повече инфо, за топологията на вътрешната мрежа...Микротика с какви адреси е, може скрийншот на настройките на PPTP-то, също и кажи пуснал ли си сорс-нат за вързалите се клиенти през тунелите...имаш ли някакви други изгъзици във файрула и т.н. Ползвам VPN ежедневно и не съм имал проблеми...освен с линукското PPTPD, което на последък нещо го бута и когато неще да стопли, не иска на нито 1 сървър. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 starter Отговорено 10 Юни, 2010 Автор Доклад Сподели Отговорено 10 Юни, 2010 вътрешната мрежа е с dhcp и адреси 192.168.59.ххх маска 255.255.255.0, адресите за pptp-то са от същата група между .100 и .199, а account-и от UserManager май пропускам този сорс-нат, дай пример какво трябва да съдържа и къде. Мерси. PS: намерих проблема. наистина е било заради правило в защитната стена. сега се браузва без проблем. Мерси за съдействието Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 gbdesign Отговорено 11 Юни, 2010 Доклад Сподели Отговорено 11 Юни, 2010 Според мен подхода ти е грешен. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 gbdesign Отговорено 11 Юни, 2010 Доклад Сподели Отговорено 11 Юни, 2010 И добави сурс нат към IP адреса, за да имат достъп и до Интернет, закаченият през VPN-а Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Joro_Blg Отговорено 11 Юни, 2010 Доклад Сподели Отговорено 11 Юни, 2010 вътрешната мрежа е с dhcp и адреси 192.168.59.ххх маска 255.255.255.0, адресите за pptp-то са от същата група между .100 и .199, а account-и от UserManager май пропускам този сорс-нат, дай пример какво трябва да съдържа и къде. Мерси. PS: намерих проблема. наистина е било заради правило в защитната стена. сега се браузва без проблем. Мерси за съдействието Дай малко инфо за това правило. http://www.joro711.com Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 starter Отговорено 11 Юни, 2010 Автор Доклад Сподели Отговорено 11 Юни, 2010 преди време бях слагатл тези (и още други, които кой знае кога ще попречат на нещо) /ip firewall filter ;;; Worm Protection chain=input action=drop protocol=tcp dst-port=135,137,138,139,445 chain=input action=drop protocol=udp dst-port=135,137,138,139,445 X chain=forward action=drop protocol=tcp dst-port=135,137,138,139,445 chain=forward action=drop protocol=udp dst-port=135,137,138,139,445 и това което съм спрял е дропило порт 445 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 gbdesign Отговорено 11 Юни, 2010 Доклад Сподели Отговорено 11 Юни, 2010 Епа то не може да спреш всички услуги на Майкрософт и да искаш да ти работят...те и без да ги спираш не са много надеждни Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Joro_Blg Отговорено 11 Юни, 2010 Доклад Сподели Отговорено 11 Юни, 2010 Не успявам да достъпна компютрите в локалната мрежа когато съм свързан към рутера през VPN.Някой ще даде ли идея какво да направя?Чета тук,но не става нищо. http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Interface/PPTP http://www.joro711.com Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 starter Отговорено 11 Юни, 2010 Автор Доклад Сподели Отговорено 11 Юни, 2010 ARP=proxy-arp е важна подробност на интерфейса на вътрешната мрежа. с \\pcipaddress не става ли? пинг към тях има ли? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Въпрос
starter
Здравейте,
еко каква ми е идеята:
в мрежата имам файлов сървър (Slack със самба), като ми трябва споделените папки да се виждат от хората логнали се през VPN-а.
настроил съм самбата да работи и каво wins, в MikroTik-а съм добвавил адреса на wins сървъра в профила на pptp-то и в dhcp сървъра.
не се сещам какво още съм забравил или бъркам, но папките не се виждат.
при опит за влизане в някоя папка ми иска име и парола, а такива не би трябвало да има (а дори и със спряна самба пак ги иска )
Моля дайте идеи къде бъркам.
Мерси.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
28 отговори на този въпрос
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване