Jump to content

Bufallo WLA-B11 Hardware & Software Мод (11mb - > 54mb)


¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

Recommended Posts

Има колеги който ползват такива и дори както са си по default 11mb все още намитат много приложения тъй като са доста компактни и се държат страхотно. Днеска започнах модване на една такава сапунерка... скоро ще предоставя и снимки.

Ето и в какво представлява мода:

1. Смяна на софтуера и с добре познатия DDWRT v23 SP2 - тук няма да се спирам в подробности... предполагам на всеки са му известни плюсовета на тази OS.

2. Замяна на оригиналната miniPCI карта с друга такава но 54mb. Тъй като 54mb модели не се различават по хардуер почти от този с изключение на miniPCI картата и някой малки неща.

3. Подобряване на охлаждането както на картата така и на процесора и захранващите елементи. Направи ми впечетление, че е малко топличко, а там където мисля да го ползвам лятото минава 60 градуса. Както и замяната на някой от елементите в захранването с по-мощни с цел намаляне на температурите и безпроблемната му работа при високи натоварвания и високи температури на околната среда.

3. 8 пъти увеличаване на капацитетите в захранването както и замяната им с висококачествени.

4. Добавяне на диод за защита от грешен поляритет или променливо напрежение който е бил предвиден но не е бил наситен на платката.

5. Смяна на LAN конектора с такъв който има метална пластина и може да се захване за платката посредством нея - по стабилно.

6. Добавяне на защита от пренапрежение на захранването.

7. Добавяне на защита на LAN порта от пренапрежение.

8. Добавяне на POE модул за захранване което дава по-голяма гъвкавост и работа от 6 до 38V на захранващото напрежение тъй като оригинално работи на 3.3V и е малко неудобно ако не се ползва за домашни цели.

9. Смяна на корпуса с такъв за външен монтаж, влаго защитен.

10. SMA конектор за друга антена.

p.s. В момента е пуснато в режим AP със сектор от anteni.biz и на 250-300М има 3 "клиента" с лаптопи - сигнала е на FULL при изходна мощност 100mW. Пуснати са без ограничения ( колкото издъжи AP то ) .

  • Харесай 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичкото е много хубаво , но нещо не го намирам на пазара или поне google.es не предлага нищо друго освем кешната информациа за модел4ето :D

Еб.ш не еб.ш на .уя времето минава ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да не отварям нова тема.. Някой имали представа за това как да се лимита up & dw на IP или направо на лан интерфейса..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

много хубав генератор

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Браво. Много хубава тема и примерна модификация. Голем кеф.

Нямаше ли да е по-евтино да сложиш едно NanoStationM2 ? Все пак, ако сметенш всички чаркове и труда си, колко излиза?

Между другото аз имам една Broadcom карта 54м в наличност, някой ако е зарибен да модифицира - може да му е изгодна  Писал съм я в голямата ми тема в "купувам продавам"

П.С. относно друг чипсет на miniPCI картата-  мисля трябва да се компилира WRT-то, и да се слага вътре другия драйвер който ще се ползва. Става много труд, и може да не работи отначало и да има проблеми.

Например аз имам едни RouterStation-и дето също съм ги обявил за продаване, дето за жалост работят само с Atheros карти които не са N. Заради OpenWRT-то което е като готов пакет за тези устройства. А как да сложа например N драйвер или за Broadcom или за Texas Instruments драйвер? Някой ако знае - да ни каже ! ;)

-

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 6 месеца по-късно ...

Малко развитие по тази стара тема. .... AP то спря преди около 10 тина минути. За жалост не му е времето да ходя из "височините" да го гледам какво е стано ама най вероятно са го лепнали..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.