babula Публикувано 16 Май, 2010 Доклад Сподели Публикувано 16 Май, 2010 Здравейте на всички. Имам следния проблем Инсталирах си Debian5+ispconfig3. Всичко е много хубаво, но не мога да изпращам поща. Получавам но не изпращам. Ползвам SquirrelMail version 1.4.15. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, ще се радвам да ми помогне. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gbdesign Отговорено 16 Май, 2010 Доклад Сподели Отговорено 16 Май, 2010 Причините могат да бъдат от най различно естество...от неправилна конфигурация на сървъра ти, до фигуриране на IP адреса ти в многобръойните Blacklists антиспам сървъри. Почни с конфигуриране на обратен резолвър при собственика на IP адреса ти, защото един от най разпространените методи за индентифициране на изходящи пощенски сървъри е именно обратният резолвър. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
babula Отговорено 16 Май, 2010 Автор Доклад Сподели Отговорено 16 Май, 2010 Причините могат да бъдат от най различно естество...от неправилна конфигурация на сървъра ти, до фигуриране на IP адреса ти в многобръойните Blacklists антиспам сървъри. Почни с конфигуриране на обратен резолвър при собственика на IP адреса ти, защото един от най разпространените методи за индентифициране на изходящи пощенски сървъри е именно обратният резолвър. Благодаря за отговора, но проблема е че собственика на ИП-то или по-точно доставчика, който ми го предоставя май много много не е наясно какво точно го питам. . Така че проблема се оказва доста доста комплексен, а най-вероятно проблема е в самата конфигурация на сървъра. Искам да попитам дали трябва да променя нещо в него или ispconfig-a прави всичко сам. :-\ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gbdesign Отговорено 16 Май, 2010 Доклад Сподели Отговорено 16 Май, 2010 Епа виж си логовете....в тях няма начин да не излизат грешките. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Собственик Влади Отговорено 16 Май, 2010 Собственик Доклад Сподели Отговорено 16 Май, 2010 При слака го няма този проблем,тоест стартираш sendmail и забравяш Ммм виш дали не може да го инсталираш и в твоя случай и пасни лог от cat /var/log/mail Разликата между английските ,руските и българските форуми: в английския форум задаваш въпрос, отговарят в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост Недей да спориш с глупака. Първо ще те приравни до неговото ниво, после ще те бие с опита си. ------------------- Когато фактите говорят и боговете мълчат Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
babula Отговорено 17 Май, 2010 Автор Доклад Сподели Отговорено 17 Май, 2010 При слака го няма този проблем,тоест стартираш sendmail и забравяш Ммм виш дали не може да го инсталираш и в твоя случай и пасни лог от cat /var/log/mail Ами ето един фрагмент от log-a Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор kokaracha Отговорено 17 Май, 2010 Администратор Доклад Сподели Отговорено 17 Май, 2010 Забранен изходящ 25 порт ? Пиши в шела telnet mail.nqkoiserver.com 25 после и към маила на доставчика ти и пастни тука. Use since OpenBSD 3.x FreeBSD 4.x Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT. Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена. _____________________________ ___|____|____|____|____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|_ Удряй _|____|____|__ _|____|___ главата ___|____|____ ___|____|_ си тук!! |____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|____|____|____|____|__ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор kokaracha Отговорено 17 Май, 2010 Администратор Доклад Сподели Отговорено 17 Май, 2010 Unable to connect to remote host: Connection timed out. Само това ми дава. Филтриран ти е порт 25 от доставчика или имаш правило за блок във твоя вал. nano /etc/postfix/master.cf Промени #smtps inet n - - - - smtpd На smtps inet n - - - - smtpd Сейвни и рестартирай /etc/init.d/postfix restart Use since OpenBSD 3.x FreeBSD 4.x Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT. Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена. _____________________________ ___|____|____|____|____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|_ Удряй _|____|____|__ _|____|___ главата ___|____|____ ___|____|_ си тук!! |____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|____|____|____|____|__ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
babula Отговорено 17 Май, 2010 Автор Доклад Сподели Отговорено 17 Май, 2010 Филтриран ти е порт 25 от доставчика или имаш правило за блок във твоя вал. nano /etc/postfix/master.cf Промени #smtps inet n - - - - smtpd На smtps inet n - - - - smtpd Сейвни и рестартирай /etc/init.d/postfix restart Направих го, но не става все ми дава Connection timed out Погледни на ЛС Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 17 Май, 2010 Администратор Доклад Сподели Отговорено 17 Май, 2010 netstat какво дава Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
babula Отговорено 18 Май, 2010 Автор Доклад Сподели Отговорено 18 Май, 2010 Благодаря на всички, и най-много на kokaracha. Оправих си всичко и за момента системата си работи. Нека темата се смята за закрита. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване