sppmaster Публикувано 14 Май, 2010 Доклад Сподели Публикувано 14 Май, 2010 Необходим ми е съвет за следната мрежа Точка A - Internet -> ADSL безжичен рутер /1 или 2 клиента свързани с кабел или безжично -> Nanobridge вързан за ADSL рутера -> Wi-Fi линк 5 km -> Nanobridge /Точка B - ретранслация към точка С плюс 1 клиент в точка B/ -> 10 km Wi-Fi линк -> точка C /Nanobridge свързан към Linksys WRT54G рутер -> 1 or 2 clients -> още един рутер WRT54G за екстендер -> 3 клиента с жица и без жица. Ако някой е правил подобна мрежа, а и от останалите с повече опит очаквам мнения и коментари. Имам LOS и зоната на Френел е чиста. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Отговорено 14 Май, 2010 Доклад Сподели Отговорено 14 Май, 2010 Струва ми се, че 1-2 ма като напънат торентие и крайните точки ще са мармалад ... Помисли за някакъв Рутер след адсл а ама не от тия за 50лв.. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Joro_Blg Отговорено 14 Май, 2010 Доклад Сподели Отговорено 14 Май, 2010 Според мен ще си измъчиш клиентите с този АДСЛ.Помисли за някакъв добър интернет и след това изграждай такива километрични линкове. http://www.joro711.com Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ArMaDa_MaStEr Отговорено 15 Май, 2010 Доклад Сподели Отговорено 15 Май, 2010 ши стане аз имам нещо подобно само че с по големи растояния и не е с нано... ами с бордове и 90-ки антени и помисли сериозно за рутер след адсл а ще ти спести много проблеми Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sppmaster Отговорено 15 Май, 2010 Автор Доклад Сподели Отговорено 15 Май, 2010 Тази схема я направих малко по разширена, но на практика възнамерявам в точка А и Б да има по един клиент с кабел (най-вероятно) или безжично в краен случай, а в точка С два компютъра свързани към двата рутера Linksys (връзката между двата рутера естествено ще е безжична). И да попитам в точка Б (ретранслатора) има ли значение на какво разстояние и на каква честота ще са двете антени при положение, че ще са ориентирани на около 90 градуса една от друга. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Отговорено 15 Май, 2010 Доклад Сподели Отговорено 15 Май, 2010 Еми то зависи от антените ама все пак гледай поне да са на 30-50 см като абсолютен минимум! И да са на максимално дълечни канали една от друга. Незнам какви антени мислиш да ползваш и колко им е Front/Back... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Отговорено 16 Май, 2010 Доклад Сподели Отговорено 16 Май, 2010 Преди точка А сложи един Микротик рутер. Радиата ги сложи в друга мрежа да не са в тази където са клиентите. Помисли за по централизирано място от където да пуснеш към останалите точки за да не се получава така, че крайната точка да минава през още 10 тина грубо казано. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване