byte Отговорено 9 Март, 2010 Доклад Сподели Отговорено 9 Март, 2010 Има промяна, защото капацитета ми е по две. Сложени са на първи ред в форвард-а Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор kokaracha Отговорено 9 Март, 2010 Автор Администратор Доклад Сподели Отговорено 9 Март, 2010 Имах предвид на самите пппое концентратори или на бордера правиш филтъра. Use since OpenBSD 3.x FreeBSD 4.x Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT. Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена. _____________________________ ___|____|____|____|____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|_ Удряй _|____|____|__ _|____|___ главата ___|____|____ ___|____|_ си тук!! |____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|____|____|____|____|__ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
byte Отговорено 9 Март, 2010 Доклад Сподели Отговорено 9 Март, 2010 Навред а при теб колко пакета в сек. засичаш на този протокол ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор kokaracha Отговорено 9 Март, 2010 Автор Администратор Доклад Сподели Отговорено 9 Март, 2010 Навред а при теб колко пакета в сек. засичаш на този протокол ? ~150pps на всеки 100mbps в момента, след 16ч скачат. Use since OpenBSD 3.x FreeBSD 4.x Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT. Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена. _____________________________ ___|____|____|____|____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|_ Удряй _|____|____|__ _|____|___ главата ___|____|____ ___|____|_ си тук!! |____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|____|____|____|____|__ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mile Отговорено 9 Март, 2010 Доклад Сподели Отговорено 9 Март, 2010 Графиките вървят към изваждане на пари... Пак ^^ Quad 9550, Broadcom 5721 .... 928 клиента в момента на него, 178 vlan, 500mbps трафик, 100к pps горе-доло, шейп Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор kokaracha Отговорено 9 Март, 2010 Автор Администратор Доклад Сподели Отговорено 9 Март, 2010 Графиките вървят към изваждане на пари... Пак ^^ Quad 9550, Broadcom 5721 .... 928 клиента в момента на него, 178 vlan, 500mbps трафик, 100к pps горе-доло, шейп Раздели си входящия и изходящия на 2 отделни макар и по слаби машини. Use since OpenBSD 3.x FreeBSD 4.x Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT. Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена. _____________________________ ___|____|____|____|____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|_ Удряй _|____|____|__ _|____|___ главата ___|____|____ ___|____|_ си тук!! |____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|____|____|____|____|__ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mile Отговорено 9 Март, 2010 Доклад Сподели Отговорено 9 Март, 2010 Пашата обича смелите и дебелите ^^ Отдавна ми беше мерак за Supermicro x7sbi-ln4 за директна съпоставка с броадкомите и сега ще ги проверя. Засега не ми се реже нищо все още въпреки, че е явно наложително вечер. Гледам руснаците и направо от l2 са почнали да го режат. Това не е ли по-разумния избор? Личния ми тест мина много странно. Ако тегля от бг и пинга към пиърите е нормален пакетите са с нормална големина. Ако затегля от майната си и пинга е високичък започвам да трупам пакети 150-200 байта на кило. Стават и много и яхвам класическата "y = ex" и нема оправия. Тогава се сещам, че всичко се поправя... с пари Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
slevin Отговорено 10 Март, 2010 Доклад Сподели Отговорено 10 Март, 2010 Чисто теоретично, ако се ползва napi/polling едва ли натоварването на µTP ще е голямо, т.к. няма да се извиква прекъсване при получаване на нов фрейм както е стандартно, а ще минава kernel thread през определен интервал и взема съдържанието на RX buffera Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mile Отговорено 10 Март, 2010 Доклад Сподели Отговорено 10 Март, 2010 А чисто практически pps дига ли се не го интересува ни мси, ни напи .. нищо. Затова и руснаците блокират още от d-linkovete дето са им любими по някаква причина negotion-a на uTP, което кара клиента да мине на tcp. Са кой е крив, кой прав само времето ще покаже. Всеки се бори по свой начин. Един познат преди години имаше култовия лаф "софтуерните недоразумения обикновено най-добре се решават с хардуерни излишъци". Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Тодор Лазаров Отговорено 10 Март, 2010 Доклад Сподели Отговорено 10 Март, 2010 Миле да вземем да ти направим един раздел: Лафове страшен си ... между другото защо моита кошница не разпредля по равно товара между различните цпу-та [pre]Linux mecho 2.6.28.10-imq-layer7-ipset #1 SMP Thu Nov 12 07:56:26 EET 2009 i686 GNU/Linux CPU0 CPU1 CPU2 CPU3 0: 45 0 0 0 IO-APIC-edge timer 1: 1505 0 0 0 IO-APIC-edge i8042 8: 2 0 0 0 IO-APIC-edge rtc0 9: 0 0 0 0 IO-APIC-fasteoi acpi 10: 0 0 0 0 IO-APIC-fasteoi ohci_hcd:usb1 12: 114 0 0 0 IO-APIC-edge i8042 14: 95 0 0 0 IO-APIC-edge ide0 15: 0 0 0 0 IO-APIC-edge ide1 29: 1730037855 0 0 0 IO-APIC-fasteoi eth1 30: 2074818721 0 0 0 IO-APIC-fasteoi eth0 31: 32329747 0 0 0 IO-APIC-fasteoi cciss0 NMI: 0 0 0 0 Non-maskable interrupts LOC: 3733184696 694463985 406275702 610731679 Local timer interrupts RES: 15815851 24682526 19369132 21360732 Rescheduling interrupts CAL: 425 735 757 798 Function call interrupts TLB: 2931650 3014142 2863353 3792436 TLB shootdowns TRM: 0 0 0 0 Thermal event interrupts SPU: 0 0 0 0 Spurious interrupts ERR: 0 MIS: 0 [/pre] и имали смисъл да ровя smp_affinity та мрежовия трафик да се разпределя по равно между cpu-ta или само ще сбозясам машинката. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NetworkPro Отговорено 10 Март, 2010 Доклад Сподели Отговорено 10 Март, 2010 irqbalance.org възможно е вече да го вграждат като опция на кърнъла. Актуализирай кърнъла, може проблема да е решен по някакъв начин. edit: мисля че по-бързо и стабилно решение ще е да си наместиш наистина affinity-то - IRQ-то на eth0 -> на cpu2 и IRQ-то на eth1 -> на cpu3 ... http://www.alexonlinux.com/smp-affinity-and-proper-interrupt-handling-in-linux - Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Тодор Лазаров Отговорено 10 Март, 2010 Доклад Сподели Отговорено 10 Март, 2010 да това го четош, но въпроса ми е да няма и странични ефекти ... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор kokaracha Отговорено 10 Март, 2010 Автор Администратор Доклад Сподели Отговорено 10 Март, 2010 Чисто теоретично, ако се ползва napi/polling едва ли натоварването на µTP ще е голямо, т.к. няма да се извиква прекъсване при получаване на нов фрейм както е стандартно, а ще минава kernel thread през определен интервал и взема съдържанието на RX buffera Така е наистина,polling-а сваля натоварването и прекъсванията но пък внася задръжки,което при много пакети пак не е добре. Use since OpenBSD 3.x FreeBSD 4.x Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT. Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена. _____________________________ ___|____|____|____|____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|_ Удряй _|____|____|__ _|____|___ главата ___|____|____ ___|____|_ си тук!! |____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|____|____|____|____|__ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Тодор Лазаров Отговорено 10 Март, 2010 Доклад Сподели Отговорено 10 Март, 2010 и аз от това се опасявам ... но тогава възниква въпроса защо ми са толкова cpu-та ... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
byte Отговорено 10 Март, 2010 Доклад Сподели Отговорено 10 Март, 2010 Относно CPU-тата най-добре сложи 'ff' на affinity-то, че да си ходи на ядрата (стига да е един процесор). NAPI верно сваля натоварването на процесора, но пък латенцията отива в космоса Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване