Milen Публикувано 25 Юли, 2009 Доклад Сподели Публикувано 25 Юли, 2009 Добър вечер. Това ми е първия пост в този форум моля за едно съветче. Имам микротик на платформа х86 на 2.4 Ghz ми е тя си работи перфекно вече втора година. Но ефира се зашуми и искам да направя втори микротик на 5 GHz. Харесах си този микротик рутер борд: -> http://www.vikteam.net/wl_products/rb433.pdf Ще стане ли за моята цел да му сложа 3 mini pci карти на 5 GHz. Притесняваме това че невиждам никаде флаш-памета. Смисал искат да кажат че в този рутер микротика си е инсталиран и готов за действие ли? Съжалявам за глупавите въпроси но за тези routerbord за първи път ще си взимам от тях и неискам да си дам парите за нещо безполезно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 NetworkPro Отговорено 25 Юли, 2009 Доклад Сподели Отговорено 25 Юли, 2009 Не си показал с какво си се сдобил, може би RouterBOARD? В RouterOS първоначалното логване е например с WinBox - цъка се на трите тиренца (точки - отдясно на полето за адрес) след като ти излезе прозореца на winbox.exe - от там ще засече MikroTik устройството което е свързано по LAN, паролата по подразбиране е празна а името е admin. Може и да пробваш и на http://192.168.88.1 мисля че така пуска default конфигурацията на повечето нови рутербордове, - Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Milen Отговорено 25 Юли, 2009 Автор Доклад Сподели Отговорено 25 Юли, 2009 Съжалявам от вълнение забравих да спомена с какво се сдобих. Сдобих се със RouterBoard rd433 но все още немога да се логна. Нестава и по този начин които ми каза. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Собственик SS7 Отговорено 25 Юли, 2009 Собственик Доклад Сподели Отговорено 25 Юли, 2009 Сваляш първо winbox , например от друг МТ - стария ти , стартираш winbox-а , натискаш трите точки , след полето за адреса и излиза списък със МАК адресите и ИП адресите на всички МТ в ЛАН-а , избираш желания МТ , пишеш юсер :admin без парола и цъкаш connect бутона Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Milen Отговорено 25 Юли, 2009 Автор Доклад Сподели Отговорено 25 Юли, 2009 Излиза ми грешка: could not get router.dll: no reply Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Mile Отговорено 25 Юли, 2009 Доклад Сподели Отговорено 25 Юли, 2009 Ако имаш конзоле кабел за настройка на switch можеш и през него да забодеш ип. Лично аз рядко използвам winbox, а предпочитам telnet, ssh или в краен случай: http://www.mikrotik.com/download/neighbour.zip Като цяло е опростено и не би трябвало да имаш проблеми. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 ¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Отговорено 25 Юли, 2009 Доклад Сподели Отговорено 25 Юли, 2009 Пробвай на друг микротик да се вържеш да не е нещо от бозата или самия winbox.Аз при първо пускане го правя без монтирани карти..За по сигорно, че понякога някой бордове се омазват от някой карти и като влезеш направи update!Преди да почнеш да го настройваш за целта си.. На сайта на МТ има стаблна версия 3,27! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Milen Отговорено 25 Юли, 2009 Автор Доклад Сподели Отговорено 25 Юли, 2009 През телнет ми влиза с тази програма която ми дадохте. Роутерборда несъм го вързал към интернет и несам слагал никакви карти. Както е от магазина така е. Незнам как да настроя ip-тата през телнета защото само на winbox съм работил . А още нещо моя унбокс е 2.2.7 а рутерборда ми е 3.15 показва версия да не е от уинбокса че е по стар? Или пак ако мога да му задам ип на рутерборда за да може да влиза чрез уинбокса. Съжалявам за невежеството ми Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Собственик SS7 Отговорено 25 Юли, 2009 Собственик Доклад Сподели Отговорено 25 Юли, 2009 /setup и следваш инструкциите Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Milen Отговорено 25 Юли, 2009 Автор Доклад Сподели Отговорено 25 Юли, 2009 Стана Благодаря много Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Mile Отговорено 25 Юли, 2009 Доклад Сподели Отговорено 25 Юли, 2009 Човек има си ръководство. Слагане на ип, рутинг трябва да ги научиш. Общо взето са елементарни. Ползвай табулация докато свикнеш за подсещане. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Milen Отговорено 26 Юли, 2009 Автор Доклад Сподели Отговорено 26 Юли, 2009 Да така е четене му е майката. Решавам проблемите един след друг и се появяват нови но по-добре сам да си ги оправям отколкото да ми кажете всичко на готово и без това вие ми казахте много. Задлъжнях с много каси студена биричка Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Milen Отговорено 27 Юли, 2009 Автор Доклад Сподели Отговорено 27 Юли, 2009 Леле извинявам се много ама пак ще ви досаждам. Значи моя проблем е следния. (опитах доста търсих но честно казано и аз незнам какво точно търся затова ще опиша проблема ми) Имам един IP адрес които е в мрежата примерно: 172.18.11.4 - това е IP адреса които ми е даден. Искам да създам втора мрежа - 172.18.15.1 да речем. Направих една bridge връзка с опции: Сложил съм Лан-кабела от които идва интернета в ether3 А друг ланкабел съм пуснал към Безжичен рутер защото все още нямам PCI карта. Сега работи малко странно микротика защото като се сменя на мреже 172.18.15.1 нямам интернет а като си взема IP от мрежа 172.18.11.1 откадето ми е стария микротик интернет си имам. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор 111111 Отговорено 27 Юли, 2009 Администратор Доклад Сподели Отговорено 27 Юли, 2009 частните адреси се нуждаят от маскарадинг когато изказваш някакъв проблем описвай като за сляп, какво от къде и какво прави инак трудно става с врачуване в случая тази снимка на бридж какво общо има с проблемати хич не зацепвам Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Milen Отговорено 27 Юли, 2009 Автор Доклад Сподели Отговорено 27 Юли, 2009 Маскарадинкг ? Какво имаш предвит не разбрах Поиграх си малко с ната сега вече поне когато сам в мрежа 172.18.15.1 и пингна мрежа 172.18.11.1 (другия микротик) пинга върви. Но обратното -> когато съм в мрежда 172.18.11.1 и опитвам се да пингна мрежа 172.18.15.1 ми показва следното: Reply from 182.168.180.2 TTL expired in transit. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор 111111 Отговорено 27 Юли, 2009 Администратор Доклад Сподели Отговорено 27 Юли, 2009 това са частни не рутируеми адреси нормално да няма обратен пинг ще има ако на гейтауеите зададеш статичен рутинг Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Въпрос
Milen
Добър вечер. Това ми е първия пост в този форум моля за едно съветче. Имам микротик на платформа х86 на 2.4 Ghz ми е тя си работи перфекно вече втора година.
Но ефира се зашуми и искам да направя втори микротик на 5 GHz. Харесах си този микротик рутер борд: -> http://www.vikteam.net/wl_products/rb433.pdf
Ще стане ли за моята цел да му сложа 3 mini pci карти на 5 GHz.
Притесняваме това че невиждам никаде флаш-памета. Смисал искат да кажат че в този рутер микротика си е инсталиран и готов за действие ли?
Съжалявам за глупавите въпроси но за тези routerbord за първи път ще си взимам от тях и неискам да си дам парите за нещо безполезно.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Top Posters For This Question
14
7
5
5
Popular Days
25 Юли
26
27 Юли
6
28 Юли
3
26 Юли
1
Top Posters For This Question
Milen 14 posts
111111 7 posts
SS7 5 posts
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ 5 posts
Popular Days
25 Юли 2009
26 posts
27 Юли 2009
6 posts
28 Юли 2009
3 posts
26 Юли 2009
1 post
35 отговори на този въпрос
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване