Jump to content

Малко помощ за домашната ми безжична мрежа

Recommended Posts

Имам рутер HAP AX³ C53UIG+5HPAXD2HPAXD  , към който не мога да закача 2 климатика Hitachi с вграден контролер. Всички останали устройства виждат мрежата и се свързват безпроблемно, телефони, лаптопи, друга марка климатик, телевизори, но тези два климатика не искат. Настройките на мрежите са базови, и според упътването на климатика има изискване за 2.4 GHz с wpa2 AES. Вързах втори рутер по wan, някакъв стар TP-Link с OpenWRT и климатиците се регистрираха. Някакви идеи, какво да променя в настройките на мрежата, че тия двата да се регистрират към микротика?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Администратор

Първото нещо което щях да направя е да конфигурирам 2.4Ghz на MikroTik точно като OpenWRT и второ което вече ми се е случвало не трябва 2.4Ghz и 5Ghz да са с едно и също име.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 24.03.2025 г. at 14:30, Самуил Арсов написа:

Първото нещо което щях да направя е да конфигурирам 2.4Ghz на MikroTik точно като OpenWRT и второ което вече ми се е случвало не трябва 2.4Ghz и 5Ghz да са с едно и също име.

Expand  

Направил съм го. Двете мрежи са с различни имена. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Администратор

Пробвайте да ли се свързва при деактивиран "Protection management" в секюрити профила! Естествено WPA3 няма как да се ползва в случая в комбинация с WPA2 т.е. трябва само WPA2 да се избере също!

• Харесай 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 24.03.2025 г. at 14:53, JohnTRIVOLTA написа:

Пробвайте да ли се свързва при деактивиран "Protection management" в секюрити профила! Естествено WPA3 няма как да се ползва в случая в комбинация с WPA2 т.е. трябва само WPA2 да се избере също!

Expand  

Стана! Благодаря за съвета! Въпросът е какво губя от сигурността? Явно wpa3 няма да се ползва. Интересно сега ако активирам отново Protection management дали няма да работят, след като са се регистрирали вече?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Администратор
  На 24.03.2025 г. at 15:09, Niks написа:

Стана! Благодаря за съвета! Въпросът е какво губя от сигурността? Явно wpa3 няма да се ползва. Интересно сега ако активирам отново Protection management дали няма да работят, след като са се регистрирали вече?

Expand  

Щом е WPA2 с AES , не мисля е проблем от към сигурността. Хубаво е обаче да чекнем и чавката за PMKID - да е изключено за всеки случай!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Администратор
  На 24.03.2025 г. at 14:30, Самуил Арсов написа:

не трябва 2.4Ghz и 5Ghz да са с едно и също име.

Expand  

То не е вярно и има просто решение,
по време на конфигурацията се спира 5 гигахерцовия интерфейс.
Уловката е че телефона праща настройките на устройството, самото устройство не прави разлика.

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• No registered users viewing this page.
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.