Niks Публикувано 24 Март Доклад Сподели Публикувано 24 Март Имам рутер HAP AX³ C53UIG+5HPAXD2HPAXD , към който не мога да закача 2 климатика Hitachi с вграден контролер. Всички останали устройства виждат мрежата и се свързват безпроблемно, телефони, лаптопи, друга марка климатик, телевизори, но тези два климатика не искат. Настройките на мрежите са базови, и според упътването на климатика има изискване за 2.4 GHz с wpa2 AES. Вързах втори рутер по wan, някакъв стар TP-Link с OpenWRT и климатиците се регистрираха. Някакви идеи, какво да променя в настройките на мрежата, че тия двата да се регистрират към микротика? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Самуил Арсов Отговорено 24 Март Администратор Доклад Сподели Отговорено 24 Март Първото нещо което щях да направя е да конфигурирам 2.4Ghz на MikroTik точно като OpenWRT и второ което вече ми се е случвало не трябва 2.4Ghz и 5Ghz да са с едно и също име. https://itservice-bg.net Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niks Отговорено 24 Март Автор Доклад Сподели Отговорено 24 Март На 24.03.2025 г. at 14:30, Самуил Арсов написа: Първото нещо което щях да направя е да конфигурирам 2.4Ghz на MikroTik точно като OpenWRT и второ което вече ми се е случвало не трябва 2.4Ghz и 5Ghz да са с едно и също име. Expand Направил съм го. Двете мрежи са с различни имена. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор JohnTRIVOLTA Отговорено 24 Март Администратор Доклад Сподели Отговорено 24 Март Пробвайте да ли се свързва при деактивиран "Protection management" в секюрити профила! Естествено WPA3 няма как да се ползва в случая в комбинация с WPA2 т.е. трябва само WPA2 да се избере също! 2 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niks Отговорено 24 Март Автор Доклад Сподели Отговорено 24 Март На 24.03.2025 г. at 14:53, JohnTRIVOLTA написа: Пробвайте да ли се свързва при деактивиран "Protection management" в секюрити профила! Естествено WPA3 няма как да се ползва в случая в комбинация с WPA2 т.е. трябва само WPA2 да се избере също! Expand Стана! Благодаря за съвета! Въпросът е какво губя от сигурността? Явно wpa3 няма да се ползва. Интересно сега ако активирам отново Protection management дали няма да работят, след като са се регистрирали вече? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор JohnTRIVOLTA Отговорено 24 Март Администратор Доклад Сподели Отговорено 24 Март На 24.03.2025 г. at 15:09, Niks написа: Стана! Благодаря за съвета! Въпросът е какво губя от сигурността? Явно wpa3 няма да се ползва. Интересно сега ако активирам отново Protection management дали няма да работят, след като са се регистрирали вече? Expand Щом е WPA2 с AES , не мисля е проблем от към сигурността. Хубаво е обаче да чекнем и чавката за PMKID - да е изключено за всеки случай! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 24 Март Администратор Доклад Сподели Отговорено 24 Март На 24.03.2025 г. at 14:30, Самуил Арсов написа: не трябва 2.4Ghz и 5Ghz да са с едно и също име. Expand То не е вярно и има просто решение, по време на конфигурацията се спира 5 гигахерцовия интерфейс. Уловката е че телефона праща настройките на устройството, самото устройство не прави разлика. Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване