днес си загубих целия ден в борба с това животно (CCR2116-12G-4S+), някой може ли да даде идея какво пропускам?
На кратко процеса:
Чисто нов, разпечатах го и го стартирах, не можах да го достъпя с winbox.
След няколко рестарта и кликане на ресет бутона, без да спазвам някаква последователност взе че се появи и успях да го достъпя.
поиграх си малко с конфигурацията, без реално да го тествам дали работи, след което го резетнах и всичко приключи.
(в последствие прочетох как да ресетвам правилно с бутона)
От тук на татък рутера изглежда работи нормално, има индикации, но нищо не се случва каквото и да правя.
Успях да го достъпя през ETH/BOOT порта, където WinBox показваше че е с ип 0.0.0.0.
Започнах сериа от ресетваниия и какво ли не, но нито един порт не тръгна.
Ако ползвам quicksetup, ми конфигурира 13 порт (ETH/BOOT) а не 1-ви както е по default.
Сътвертно настроих всичко ръчно, направих минималните настройки за да работи но не, няма никой.
От клипчета в youtube виждам че рутера тръгва веднага след като му се зададе ИП или стартира DHCP Clienta (в моя случай е статично).
На портове DHCP няма, нито се получи нещо като сложих ИП-то статично на лаптопа.
Като крайна мярка му ъпдейтнах OS-са от 7.14 на 7.16.2 но без промяна.
Според мен каквато и да е драмата, е свързана с това че не достъпвам през портове от 1-12 рутера и winbox въобще не реагира.
Някой да има идея какво пропускам?
Или може би съм го пуснал в някакъв друг режим?
Въпрос
RedIce
Здравейте,
днес си загубих целия ден в борба с това животно (CCR2116-12G-4S+), някой може ли да даде идея какво пропускам?
На кратко процеса:
Чисто нов, разпечатах го и го стартирах, не можах да го достъпя с winbox.
След няколко рестарта и кликане на ресет бутона, без да спазвам някаква последователност взе че се появи и успях да го достъпя.
поиграх си малко с конфигурацията, без реално да го тествам дали работи, след което го резетнах и всичко приключи.
(в последствие прочетох как да ресетвам правилно с бутона)
От тук на татък рутера изглежда работи нормално, има индикации, но нищо не се случва каквото и да правя.
Успях да го достъпя през ETH/BOOT порта, където WinBox показваше че е с ип 0.0.0.0.
Започнах сериа от ресетваниия и какво ли не, но нито един порт не тръгна.
Ако ползвам quicksetup, ми конфигурира 13 порт (ETH/BOOT) а не 1-ви както е по default.
Сътвертно настроих всичко ръчно, направих минималните настройки за да работи но не, няма никой.
От клипчета в youtube виждам че рутера тръгва веднага след като му се зададе ИП или стартира DHCP Clienta (в моя случай е статично).
На портове DHCP няма, нито се получи нещо като сложих ИП-то статично на лаптопа.
Като крайна мярка му ъпдейтнах OS-са от 7.14 на 7.16.2 но без промяна.
Според мен каквато и да е драмата, е свързана с това че не достъпвам през портове от 1-12 рутера и winbox въобще не реагира.
Някой да има идея какво пропускам?
Или може би съм го пуснал в някакъв друг режим?
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
15 отговори на този въпрос
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване