ianiovski Публикувано 7 Декември Доклад Сподели Публикувано 7 Декември Здравейте, имам проблем с SNMP през WireGuard, пуснал съм си в домашната мрежа Zabbix сървър и имам 5-6 Микротици в локалната мрежа и ги прихваща без проблеми, обаче на двете ми отдалечени точки, които са през WG не ми ги прихваща сървъра. Пинг от Zabbix-a към рутерите и обратно си имам. Пробвах и чрез snmpwalk от Линукс на настолния ми компютър, но пак не ги виждам. Мисля, че проблема е нещо в самият тунел, но не знам точно къде. Тунела е пуснат между Микротици . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 11 Декември Администратор Доклад Сподели Отговорено 11 Декември А достъп през WG интерфейса имаш ли до услугата, или е ограничен до друга мрежа? Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ianiovski Отговорено 11 Декември Автор Доклад Сподели Отговорено 11 Декември Не разбрах точно въпроса, но това е схемата R1: 192.168.1.1 (WG: 10.8.7.1) R2: 192.168.2.1 (WG: 10.8.7.2) R3: 192.168.3.1 (WG: 10.8.7.3) От всякъде имам пинг, дали ще пускам пинга от локалния на Микротиците или от WG от всичко до всичко имам пинг. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор kokaracha Отговорено 12 Декември Администратор Доклад Сподели Отговорено 12 Декември Ако има изградена и работеща връзка между мрежите и устройствата в тях,вероятно проблема е във някое правило за филтрация,или НАТ. Use since OpenBSD 3.x FreeBSD 4.x Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT. Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена. _____________________________ ___|____|____|____|____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|_ Удряй _|____|____|__ _|____|___ главата ___|____|____ ___|____|_ си тук!! |____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|____|____|____|____|__ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ianiovski Отговорено 12 Декември Автор Доклад Сподели Отговорено 12 Декември (Редактирано) Пробвал съм и това, спирам всички правила и промяна няма. П.С. дори съм пробвал изрично да разреша 161 порт и като правя snmwalk веднага ми отчита пакетите, но Забикса не го прихваща. При пускане от Забикса: snmpwalk -v 2c -c public 192.168.3.2 И на отдалечения Микротик R3: Обаче после Микротика R3 връща SNMP на WG интерфейса 10.8.7.1 на R1 зад който е и Забикса 192.168.1.60 и не знам след това какво се случва. Освен ще пускам и WireShark на хоста на който е сървъра. R1: Редактирано 12 Декември от ianiovski Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено понеделник в 11:49 Администратор Доклад Сподели Отговорено понеделник в 11:49 NAT-ваш на грешен интерфейс вероятно Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ianiovski Отговорено вторник в 19:07 Автор Доклад Сподели Отговорено вторник в 19:07 Да проблема ми беше в NAT-a Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване