Здравейте,от няколко дни съм с hap ax3 wifi6 и ми прави впечатление, че Wi-fi обхвата е доста слаб. По дефоулт "antena gain" е на 0 ( променях го- ефект никакъв ), избрал съм регион България. Реално обхвата (2.4гхц) е лош и слаб. Стария рутер (Mikrotik-RB2011UiAS-2HnD-IN) бе на същото място и не съм имал проблеми за покрие жилището. hap ax3го дават с 5.5 дб. антени и трябваше да е с отличен обхват на 2 и н 5 гхц, но реално не е ок дори на 2 гхц. Някой имал ли се е с подобен проблем ?
Въпрос
sauronnet
Здравейте,от няколко дни съм с hap ax3 wifi6 и ми прави впечатление, че Wi-fi обхвата е доста слаб. По дефоулт "antena gain" е на 0 ( променях го- ефект никакъв ), избрал съм регион България. Реално обхвата (2.4гхц) е лош и слаб. Стария рутер (Mikrotik-RB2011UiAS-2HnD-IN) бе на същото място и не съм имал проблеми за покрие жилището. hap ax3го дават с 5.5 дб. антени и трябваше да е с отличен обхват на 2 и н 5 гхц, но реално не е ок дори на 2 гхц. Някой имал ли се е с подобен проблем ?
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Top Posters For This Question
16
9
5
4
Popular Days
17 Окт.
8
16 Окт.
7
3 Окт.
4
30 Септ.
4
Top Posters For This Question
sauronnet 16 posts
111111 9 posts
mitakabs 5 posts
JohnTRIVOLTA 4 posts
Popular Days
17 Окт. 2023
8 posts
16 Окт. 2023
7 posts
3 Окт. 2023
4 posts
30 Септ. 2023
4 posts
Popular Posts
111111
Някои не ядат яйца, 'щот имало черупки, та и таз същата.
JohnTRIVOLTA
Ако търсите по-сериозно покритие от едно устройство на 2.4 и 5GHz честота, то определено ви трябва тип рутер с радиa 4x4:4 MU-MIMO. Такъв подобен модел в портфолиото на Микротик все още не съществува,
mitakabs
sauronnet Не е разбира добре, точно какво питаш... Ако АР -то е вързано по LAN на един от Gbit-те портове на 2011, ще си работи идеално , зашото АX3 си е Gbit портове, ако е на 100Mbit порт, ще е огра
36 отговори на този въпрос
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване