_mi_ Публикувано 14 Септември, 2023 Доклад Сподели Публикувано 14 Септември, 2023 Здрасти, Имам Site A(hap ac2 v6.49 - ISP static real ip / OVPN server) И Site B(hap ax2 v7.11 - ISP dynamic local ip / Ovpn client). В тунела прекарвам два в-лана за локална(VLAN20) и IP-TV(VLAN10) свързаности. В реализацията работи почти вскичко - пинг м/у у-вата в двете мрежи(VLAN 20), достъп до споделени директори(VLAN20), кастинг на мултимедия между у-вата(VLAN20), Wake LAN(по VLAN20 - тук сложих статичен ARP и от двете страни) работи и телевизията(VLAN10) ок. И когато реших да достъпя компютър от другата мрежа по тунела - няма достъп. Иначе Remote Desktop Connection в мрежите си работи м/у компютрите, но когато трябва да мина през тунела - НЕ! Site A - 192.168.0.1/23 , Site B - 192.168.1.1/23 Някакви идеи защо така? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор JohnTRIVOLTA Отговорено 14 Септември, 2023 Администратор Доклад Сподели Отговорено 14 Септември, 2023 Преди 1 час, _mi_ написа: .... Site A - 192.168.0.1/23 , Site B - 192.168.1.1/23 Някакви идеи защо така? Без да постнете тук конфигурациите на двата рутера трудно ще се разбере какъв е проблема! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване