jazy Публикувано 5 Януари, 2010 Доклад Сподели Публикувано 5 Януари, 2010 Привет на всички! Имам RB 433AH, Микротик 3.13. Как мога да спра гледането на видео клипове (youtube, vbox7, google videos) и слушането на радио онлайн? Не съм интернет доставчик . Като за първи пост, моля да бъда извинен, ако нещо не е според правилата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 jazy Отговорено 8 Януари, 2010 Автор Доклад Сподели Отговорено 8 Януари, 2010 В понеделник ще пробвам... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор 111111 Отговорено 9 Януари, 2010 Администратор Доклад Сподели Отговорено 9 Януари, 2010 ами нормално да ти спира интернета когато включиш тези правила защото когато попадне някой в листата му спира всичко а не услугата дропвай по L7 не по ип примерно следното 1. маркирай всички ползващи торенти а) критерии L7 б) сложи ги в група "Р2Р" 2. спри трафика по критерии а) адресна група б) L7 за да не добавяш дадена адресна група я изключваш при самото маркиране не при дропването понякога се получават гафове при ползването на по глобални филтри както и сам забелязваш при теб за почивните дни ти препоръчван да прочетеш нещо повече за защитните стени под линукс Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 jazy Отговорено 9 Януари, 2010 Автор Доклад Сподели Отговорено 9 Януари, 2010 Не можах да се сдържа до понеделник... 111111 - Благодаря ти много за последния пост. Той ми помогна да осмисля нещата и да ги видя в логическата им последователност. Всичко е наред, нета върви, каквото и за когото трябва се дропва. Странно, но докато не вкарах src-address-list с адресите за изключение и в правилото за маркиране (mangle), и в правилото за филтриране (filter), не проработи. (ver 4.4) Още веднъж благодаря на всички, които се включиха в темата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор 111111 Отговорено 9 Януари, 2010 Администратор Доклад Сподели Отговорено 9 Януари, 2010 както се вижда компютрите не са за доценти и нагоре по математика а за обикновенни хора с логика хванеш ли логиката ти стават ясни нещата п.с. мене ме късаха осем пъти по висша математика но това не ми пречеше да осмивам доцента по информатика в незнанието му в предавания от него материал п.п.с в проксито добави блокиране на *.*/announce (за нужните адреси (src.) ) Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 jazy Отговорено 9 Януари, 2010 Автор Доклад Сподели Отговорено 9 Януари, 2010 Пак ме изненада... *.*/announce - това не го разбрах? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор 111111 Отговорено 10 Януари, 2010 Администратор Доклад Сподели Отговорено 10 Януари, 2010 http://*/announce + https://*/announce + http://*/*.torrent (осведомителния линк на тракера) така по ясно ли е за сега не ми иде само как да се блокира udp://*/announce в същност не съм пробвал в офиса да им блокна UDP трафика за да видя какво ще се получи но утре е понеделник и ако остане време /ip fi fi add action=drop chain=forward protocol=udp[/code] Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Mupo neTkoB Отговорено 10 Януари, 2010 Доклад Сподели Отговорено 10 Януари, 2010 имам Voip и ше го дропя ако спра UDP ще стане мазало Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 jazy Отговорено 11 Януари, 2010 Автор Доклад Сподели Отговорено 11 Януари, 2010 http://*/announce + https://*/announce + http://*/*.torrent Простете невежеството ми, но не разбирам какво прави това. При положение че L7 bittorent работи отлично, в добавка съм блокирал и свалянето на *.torrent, какво още е необходимо в тази посока. М/у временно се сблъсках с такъв случай: ip proxy access dst-host=www.facebook.com action=deny блокира страницата, но когато през търсачка се отвори даден линк, пак има достъп до съответния сайт. В тази връзка - идеи някакви....? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Mupo neTkoB Отговорено 11 Януари, 2010 Доклад Сподели Отговорено 11 Януари, 2010 първото правило не разрешава да се теглят .torrent през браузера, ако все пак някой си пусне файлчето от флашката то тогава ще го спре leyer7 блокирането за второто може да блокираш *facebook* и забравяш за него. пак има вариант да те прецакат, ако отварят facebook по ип адрес Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор 111111 Отговорено 11 Януари, 2010 Администратор Доклад Сподели Отговорено 11 Януари, 2010 Това че е блокиран www.facebook.com не значи че е блокиран img.facebook.com примерно затова се ползват глобални заместители като * примерно ads.* и */ads/* Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 jazy Отговорено 11 Януари, 2010 Автор Доклад Сподели Отговорено 11 Януари, 2010 Мдааааааа, това го схванах преди малко от опит - *facebook* А има ли къде/какво да прочета за да ми се изеснят някои особености по синтаксиса? Например разликата м/и ads.* и */ads/* (какво правят наклонените чери във второто) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Mupo neTkoB Отговорено 11 Януари, 2010 Доклад Сподели Отговорено 11 Януари, 2010 нормален линк не си ли виждал http://mikrotik-bg.net/index...... *//mikrotik* ще блокира всичко което започва с микротик и завършва на каквото си иска - * * се използва за заместител на всичко - *.net и ще ореже всички адреси с .нет накрая Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 jazy Отговорено 11 Януари, 2010 Автор Доклад Сподели Отговорено 11 Януари, 2010 Мале умрях си от срам... дали да не си изтрия поста.... Извинете! Понякога питам без да мисля Понеделник е все пак. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор 111111 Отговорено 11 Януари, 2010 Администратор Доклад Сподели Отговорено 11 Януари, 2010 за синтаксиса има много врътки имай в предвид че проксито зацикля тотално на около 300 линии (правила) http://my.opera.com/Alpha-Toxic/blog/ колегата добавя често адреси към филтъра но имай предвид че трябва да ги преработваш за да са съвместими с проксито Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 jazy Отговорено 11 Януари, 2010 Автор Доклад Сподели Отговорено 11 Януари, 2010 Рекламите не са ми цел. Само , цитирам: "Разсейващите практики"! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Въпрос
jazy
Привет на всички!
Имам RB 433AH, Микротик 3.13. Как мога да спра гледането на видео клипове (youtube, vbox7, google videos) и слушането на радио онлайн? Не съм интернет доставчик .
Като за първи пост, моля да бъда извинен, ако нещо не е според правилата.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Top Posters For This Question
29
17
16
1
Popular Days
7 Ян.
18
8 Ян.
14
5 Ян.
11
11 Ян.
10
Top Posters For This Question
jazy 29 posts
Mupo neTkoB 17 posts
111111 16 posts
Тодор Лазаров 1 post
Popular Days
7 Ян. 2010
18 posts
8 Ян. 2010
14 posts
5 Ян. 2010
11 posts
11 Ян. 2010
10 posts
62 отговори на този въпрос
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване