msboy Публикувано 27 Юли, 2023 Доклад Сподели Публикувано 27 Юли, 2023 (Редактирано) Уязвимостта (CVE-2023-30788) засяга към 900 000 маршрутизатора MikroTik https://vulncheck.com/blog/mikrotik-foisted-revisited Редактирано 27 Юли, 2023 от msboy допълване Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор JohnTRIVOLTA Отговорено 27 Юли, 2023 Администратор Доклад Сподели Отговорено 27 Юли, 2023 Да му мислят тези, които не ъпдейтват редовно бордовете и не ползват портнок за услуги от към публична страна ! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ianiovski Отговорено 27 Юли, 2023 Доклад Сподели Отговорено 27 Юли, 2023 Аз съм от тези, които си ъпгрейдват редовно рутерите ,но не използвам почукване на портове ,значи влизам в тази графа и аз . Трябва да прочета как става това с въпросното почукване . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор JohnTRIVOLTA Отговорено 27 Юли, 2023 Администратор Доклад Сподели Отговорено 27 Юли, 2023 преди 11 минути, ianiovski написа: Аз съм от тези, които си ъпгрейдват редовно рутерите ,но не използвам почукване на портове ,значи влизам в тази графа и аз . Трябва да прочета как става това с въпросното почукване . Не е задължително достъпа до рутера да е директно изложен от публична страна, a може да е през любимия VPN P.S. Ето дори BTH дава възможност за бързо и лесно добавяне не впн връзка чрез QR на любимото мобилно устройство! 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ianiovski Отговорено 27 Юли, 2023 Доклад Сподели Отговорено 27 Юли, 2023 В случая трябва да затворя въпросният порт към Микротика на вън и да си го достъпвам през VPN с локалните адреси нали ? А това с QR кода не знам как стоят нещата ,но гледам ,че го има като функционалност в новият Winbox ,но като тръгна да го ъпгрейдвам, ми изтегля файла и ми изписва следната грешка : Quote Error: Upgrade file was corrupted Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор JohnTRIVOLTA Отговорено 27 Юли, 2023 Администратор Доклад Сподели Отговорено 27 Юли, 2023 преди 6 минути, ianiovski написа: В случая трябва да затворя въпросният порт към Микротика на вън и да си го достъпвам през VPN с локалните адреси нали ? А това с QR кода не знам как стоят нещата ,но гледам ,че го има като функционалност в новият Winbox ,но като тръгна да го ъпгрейдвам, ми изтегля файла и ми изписва следната грешка : Сваля и ръчно се подменя WinBox в последната си версия 3.39 ! QR кда се вижда също и в терминал, но трябва да си с резолюция на монитора по-голяма от HD ! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 28 Юли, 2023 Доклад Сподели Отговорено 28 Юли, 2023 Преди 10 часа, JohnTRIVOLTA написа: Да му мислят тези, които не ъпдейтват редовно бордовете и не ползват портнок за услуги от към публична страна ! Тук съм 50/50 защото при новите ъпдейти при някой бордове има и бъгове които пречиняват главоболия. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор JohnTRIVOLTA Отговорено 28 Юли, 2023 Администратор Доклад Сподели Отговорено 28 Юли, 2023 преди 5 минути, master написа: Тук съм 50/50 защото при новите ъпдейти при някой бордове има и бъгове които пречиняват главоболия. Да, случвало се е и в стейбъл рилийзите да има пропуски и главоболия с някои функционалности за това и аз не бързам с бързи ъпдейти, но обикновения потребител едва ли са го засягали много ползвяайки стандартна конфигурация. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 29 Юли, 2023 Доклад Сподели Отговорено 29 Юли, 2023 На 28.07.2023 г. at 8:24, JohnTRIVOLTA написа: Да, случвало се е и в стейбъл рилийзите да има пропуски и главоболия с някои функционалности за това и аз не бързам с бързи ъпдейти, но обикновения потребител едва ли са го засягали много ползвяайки стандартна конфигурация. Aз имах предвид когато е за по отговорни неща. То това важи и за други марки където е имало сериозни гафове, чак да не можеш да се логнеш в устройството. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване