Networker Публикувано 18 Април, 2023 Доклад Сподели Публикувано 18 Април, 2023 Здравейте, обмислям вариант за монтаж на фотоволтаик за отдалечена точка от населено място. Има и колеги градили такива с конкретни насоки (марка, модел, магазин, технически характеристики). Консумацията е минимална 10-15 W (потенциално да стане 30W). Предварително благодаря за информацията. “...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
koko Отговорено 18 Април, 2023 Доклад Сподели Отговорено 18 Април, 2023 За да ти стига зимата трябва за 4-5 часа да зарежда достатъчно за 7дни. За 10w ти трябва 450-500w панел и два акумулатора 12v 100Ah 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 19 Април, 2023 Доклад Сподели Отговорено 19 Април, 2023 Два по 12v последователно ли имаш предвид? Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Октодиан Отговорено 19 Април, 2023 Доклад Сподели Отговорено 19 Април, 2023 Ако мястото не е достъпно през зимата може да имаш проблеми Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
space Отговорено 19 Април, 2023 Доклад Сподели Отговорено 19 Април, 2023 Преди време имах подобна идея,но не ми разрешиха от общината, да ще ти трябват поне 2 акумулатора х 100а ,разликата е че бях заложил за зимата и ветрогенератор + соларите ! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
koko Отговорено 19 Април, 2023 Доклад Сподели Отговорено 19 Април, 2023 Преди 10 часа, master написа: Два по 12v последователно ли имаш предвид? да , почти всичко работи директно в диапазона 22-29V без допълнителен преобразувател. Най-важното е добър контролер, който да предпазва от презареждане и прекомерно изтощаване. Така се гарантира поне няколко години работа на акумулаторите. Ако е рутерборд може да се намали честотата на процесора и мощностите на безжичните карти до минимум. Най-икономичната ми точка е с RB433 с 2хСМ9, 180W панел и един 80Ah, 12V акумулатор. Панелът е почти вертикален на югоизток. Тази конфигурация е на над 10г. и се случва да угасне понякога в 4-5 през ноща и на сутринта в 9:30 -10 да тръгне. Сумарно не повече от 3-5 пъти в годината. Акумулатор на 3г. смяна. като не е пълен мъртвец все още. 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 19 Април, 2023 Доклад Сподели Отговорено 19 Април, 2023 Важно е тогава да има и балансиране на акумулаторите. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Networker Отговорено 23 Април, 2023 Автор Доклад Сподели Отговорено 23 Април, 2023 (Редактирано) Благодаря за информацията. Момента с големите акумулатори може да е проблемен (ще ми се да е на височина, срещу золуми), имам една кутия с място за 2*26Аh. Заглеждам и ветро-генератори (с вертикална ос, че по-малко място заемат) и мисля още Редактирано 23 Април, 2023 от Networker “...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 27 Април, 2023 Администратор Доклад Сподели Отговорено 27 Април, 2023 Както и да го изчисляваш, гледай да имаш енергия за 72ч без да имаш входяща такава. 1 Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване