Асен Нейков Публикувано 26 Ноември, 2022 Доклад Сподели Публикувано 26 Ноември, 2022 Може ли някой колега с опит в IPV6 да сподели опит и добри практики, както и основни насоки за имплементиране върху микротиците. Не намерих подобна тема Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hgd Отговорено 26 Ноември, 2022 Доклад Сподели Отговорено 26 Ноември, 2022 Преди 1 час, Асен Нейков написа: Може ли някой колега с опит в IPV6 да сподели опит и добри практики, както и основни насоки за имплементиране върху микротиците. Не намерих подобна тема Тема може да няма, но колегата го е описал добре - https://itservice-bg.net/ipv6-dhcp-server-dhcp-client-slaac/ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Самуил Арсов Отговорено 26 Ноември, 2022 Администратор Доклад Сподели Отговорено 26 Ноември, 2022 Той сигурно иска само да пробва, с tunelbroker-a безплатно може да си вдигне 6to4 тунел с по известните марки рутери - разбира се включително и с MikroTik. Тук съм дал пример с OpenWRT но след като се регистрираш в сайта, ще ти предложи конфигурация и за MikroTik. https://itservice-bg.net/openwrt-ipv6-luci-6in4-he-net/ 2 https://itservice-bg.net Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Асен Нейков Отговорено 29 Ноември, 2022 Автор Доклад Сподели Отговорено 29 Ноември, 2022 Благодаря за линка, теоретично си отговорих на повечето въпроси.Sent from my iPhone using Tapatalk Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dido1984 Отговорено 3 Януари Доклад Сподели Отговорено 3 Януари (Редактирано) Здравейте, имам доста добавени IPV4 адреси в address list и правилата на firerwall-а се съобразяват с тях. От скоро обаче от виваком взеха да назначават IPV6 адреси на PON-a си и сега не мога да ги разреша през firewall-a. Мога да използвам IPV6 firewall обаче означава да задам IPV6 адреси и на компютрите зад него. По-специално имам два Windows server 2008 и не ми е ясно какво ще се газира? Отделно за да работи IPV6 firewall, трябва да ли да имам външен, реален IPV6 адрес ? Някой да имам подобен проблем? Редактирано 3 Януари от dido1984 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 4 Януари Администратор Доклад Сподели Отговорено 4 Януари @dido1984 Силно ти препоръчвам да замениш 2008-цата с нещо актуално че ще патиш, RDP не е спънка да достъпят мрежата понеже няма пач, а последствията са пагубни. Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dido1984 Отговорено 6 Януари Доклад Сподели Отговорено 6 Януари @111111 благодаря за мнението. Наясно съм проблемите, но клиентът е твърдоглав и не иска да променя схемата, а и си плаща за дяволията. При сегашаната ми конфигурация не съм имал проблеми повече от 8 години. Естествено преди да нафилтря RDP ми хакнаха едната машина ! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване