vmvelev Публикувано 5 Ноември, 2022 Доклад Сподели Публикувано 5 Ноември, 2022 (Редактирано) Здравейте! Имам проблем с 5GHz мрежата на Macbook Pro 2017 13''. Логове: Какво се случва - Свързвам се към WiFi и след няколко минути или секунди, автоматично ме disconnect-ва. На мака иконката седи все едно все още съм свързан, но когато се опитам да пингна рутера, не получавам отговор. Какво опитах: Ресетнах wifi2 интерфейса и го настроих отново Ресетнах WiFi настройките на мака. Преинсталирах Mac-a. Факти: 2.4 GHz мрежата рабоит безпроблемно Проблема започна да се случва от около седмица насам, след ъпдейт към най-новия MacOS Имам и още един Mac вкъщи - Pro 2019та, но той седи на старата операционна система и няма никакви проблеми с 5GHz мрежата. Знам, че е от MikroTik-а, защото в другата стая имам Xiaomi рутер, който излъчва на 2.4 и 5GHz и при свързване и с двете мрежи нямам проблем. Може би ще е хубаво да вметна, че и двата рутера имат еднакви SSID-та на 2.4 и 5GHz. Спецификации и скрийншоти: Рутер - hAP ac3 RouterOS - 7.6 - ъпдейтнат тази сутрин като преди това беше със 7.5 WiFi - wifiwave2 Предварително благодаря за помощта! Редактирано 5 Ноември, 2022 от vmvelev Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 5 Ноември, 2022 Администратор Доклад Сподели Отговорено 5 Ноември, 2022 С каква безжична карта е тоз МАК!@№$% ? Я го пусни с жива флашка с линукс за проба. 1 Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vmvelev Отговорено 5 Ноември, 2022 Автор Доклад Сподели Отговорено 5 Ноември, 2022 Ъпдейтнах Group Key Update на един час, тъй като четох в чуждестранни форуми, че това може да се окаже проблем: Видях и как да пусна debug на логовете, та видях там следното: 8C:85:90:70:9E:A2@wifi2 disconnected, group key timeout, signal strength -55 Ако не стане с този ъпдейт на Group Key Update, ще го буутна с някаква Ubuntu флашка да видим какво ще се случи там. Ще пиша отново (след няколко минути/часа). Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vmvelev Отговорено 6 Ноември, 2022 Автор Доклад Сподели Отговорено 6 Ноември, 2022 Нов (и надявам се последен) ъпдейт. Промених Authentication Type-a в конфигурацията на wifiwave2 и нещата са перфектни. От час и нещо насам не съм имал нито един дискънект. За всички, които имат същия проблем: Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор JohnTRIVOLTA Отговорено 6 Ноември, 2022 Администратор Доклад Сподели Отговорено 6 Ноември, 2022 (Редактирано) Преди 8 часа, vmvelev написа: Нов (и надявам се последен) ъпдейт. Промених Authentication Type-a в конфигурацията на wifiwave2 и нещата са перфектни. От час и нещо насам не съм имал нито един дискънект. За всички, които имат същия проблем: T.e. когато не си избрал типа автентикация все едно е AUTO, то не се разбира с последните версии на MacOS ! В другият безжичен пакет /wireless/ не можеше да се избере парола , ако не си маркирал типа, а AUTO бе да маркираш всички наличн възможности за тип. Редактирано 6 Ноември, 2022 от JohnTRIVOLTA Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vmvelev Отговорено 6 Ноември, 2022 Автор Доклад Сподели Отговорено 6 Ноември, 2022 Интересна ми е логиката за въпросния auto authentication type, въпреки че проблема е отстранен. Ако е auto, би трябвало отново по подразбиране да са WPA2 PSK и WPA3 PSK, защото нямам данни за EAP аутентикация, а WPA PSK не може да работи с WPA2 и WPA3 (поне до колкото знам) и реално не знам дали не е бъг от страна на MikroTik. P.S. нямам идея що е OWE Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hgd Отговорено 11 Ноември, 2022 Доклад Сподели Отговорено 11 Ноември, 2022 На 6.11.2022 г. at 13:27, vmvelev написа: Интересна ми е логиката за въпросния auto authentication type, въпреки че проблема е отстранен. Apple пуснаха ъпдейт за IOS и MAC OS свързан с WiFi бъг и постоянно разкачване. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vmvelev Отговорено 11 Ноември, 2022 Автор Доклад Сподели Отговорено 11 Ноември, 2022 Мисля, че са само security ъпдейти - https://support.apple.com/en-us/HT213504 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hgd Отговорено 11 Ноември, 2022 Доклад Сподели Отговорено 11 Ноември, 2022 Преди 2 часа, vmvelev написа: Мисля, че са само security ъпдейти - https://support.apple.com/en-us/HT213504 Дори и официално да не са написали, че го коригират, неофициално са го потвърдили. Ето една от многото статии по въпроса в интернет: https://www.actualidadiphone.com/bg/apple-podria-lanzar-ios-16-1-1-pronto-para-solucionar-el-error-de-conexion-wi-fi/ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vmvelev Отговорено 11 Ноември, 2022 Автор Доклад Сподели Отговорено 11 Ноември, 2022 Изпробвах го, но за съжаление проблема си стои Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
n.botov Отговорено 22 Ноември, 2022 Доклад Сподели Отговорено 22 Ноември, 2022 Аз имах проблем,но с iPhone и Микротик. Проблема беше точно с типа автентификация. След като се свържеше след няколко секунди ме развързваше. В момента съм с Вентура на Про 14 и нямам такива проблеми при мен. Микротика е Ac2.Sent from my iPhone using Tapatalk Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Самуил Арсов Отговорено 22 Ноември, 2022 Администратор Доклад Сподели Отговорено 22 Ноември, 2022 Днес дойде по ЕКОНТ-а, до ден два го заменям, към 25-30 устройства N/AC/AX ще закачи. Умен Дом Xiaomi, крушки, прахосмукачки, камери, лаптопи и др. IPTV, Youtube, CCTV и NAS са на кабел. https://itservice-bg.net Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване