neo Публикувано 23 Септември, 2022 Доклад Сподели Публикувано 23 Септември, 2022 Здравейте, Имам един публичен IP адрес и два сървъра, от които единия е Windows server 2016 - sstp vpn, а другия е Убунту уеб сървър. Трябва да ги пренасоча през порт 443 на рутера Микротик. Възможно ли е това? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор JohnTRIVOLTA Отговорено 23 Септември, 2022 Администратор Доклад Сподели Отговорено 23 Септември, 2022 Преди 6 часа, neo написа: Здравейте, Имам един публичен IP адрес и два сървъра, от които единия е Windows server 2016 - sstp vpn, а другия е Убунту уеб сървър. Трябва да ги пренасоча през порт 443 на рутера Микротик. Възможно ли е това? Ако се раздели пренасочването по сорс адрес пример. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 neo Отговорено 23 Септември, 2022 Автор Доклад Сподели Отговорено 23 Септември, 2022 Може ли пример? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор JohnTRIVOLTA Отговорено 23 Септември, 2022 Администратор Доклад Сподели Отговорено 23 Септември, 2022 Преди 1 час, neo написа: Може ли пример? Пимер, ако си изградил някакъв мениджмънт бекбон впн, може да създадеш адес листа за клиентите му и да натнеш нея листа към sstp сървъра, като първо правило. Ако пък имаш и клиенти за sstp от различни адреси може тези клиенти чрез портнокинг да се добавят в нея листа също преди да се кънектнат! Второ правило всичко останало натваш към другият сървър - WEB. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 neo Отговорено 24 Септември, 2022 Автор Доклад Сподели Отговорено 24 Септември, 2022 Благодаря, ама май няма да мога да се справя с това! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 vv1 Отговорено 24 Септември, 2022 Доклад Сподели Отговорено 24 Септември, 2022 haproxy или nginx с proxy pass , на сървър след микротика. Операционни система за рутери и суичове : Linux и FreeBSD. OpenWRT - Open Wireless Router. Всичко останало е просто търговско наименование. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 niki5 Отговорено 26 Септември, 2022 Доклад Сподели Отговорено 26 Септември, 2022 Ето и едно от мен решение https://nginxproxymanager.com/ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Въпрос
neo
Здравейте,
Имам един публичен IP адрес и два сървъра, от които единия е Windows server 2016 - sstp vpn, а другия е Убунту уеб сървър. Трябва да ги пренасоча през порт 443 на рутера Микротик.
Възможно ли е това?
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
6 отговори на този въпрос
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване