Psyx0. Публикувано 20 Декември, 2021 Доклад Сподели Публикувано 20 Декември, 2021 Здравейте, в момента ползвам 6.48.6 като версия При опит да ъпдейтна ръчно и автомачино, е невъзможно да премина към 7.1 Та на проблема отговора при ръчно качване на пакета, и след рестарта получавам отговор от лога not enough space for upgrade Малко тъпичко ми стана, някой има ли идея какво да направя Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор Самуил Арсов Отговорено 20 Декември, 2021 Администратор Доклад Сподели Отговорено 20 Декември, 2021 Виж във Files имаш ли неща за триене. https://itservice-bg.net Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Psyx0. Отговорено 20 Декември, 2021 Автор Доклад Сподели Отговорено 20 Декември, 2021 Просто и аз не знам какво да кажа Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 computer Отговорено 20 Декември, 2021 Доклад Сподели Отговорено 20 Декември, 2021 Не е сефте. Случвало се е и с други у-ва далеч преди версия 7. Като фикс от Микротик пускат по-малки пакети от стандартните за да може мине ъпдейта. В случая с версия 7 не всички у-ва се поддържат. Ако твоя модел се поддържа пробвай да изтриеш някои от допълнителние пакети като lte, multicast Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор JohnTRIVOLTA Отговорено 20 Декември, 2021 Администратор Доклад Сподели Отговорено 20 Декември, 2021 (Редактирано) Преди 1 час, Psyx0. написа: Просто и аз не знам какво да кажа Не си с основният пакет /NPK/ за това не става, но би трябвало с ROS v.6 да няма проблем. В подобен случай се ползва Нетинстал! Редактирано 20 Декември, 2021 от JohnTRIVOLTA Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Psyx0. Отговорено 20 Декември, 2021 Автор Доклад Сподели Отговорено 20 Декември, 2021 Какво значи, че не съм с основния пакет. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 msboy Отговорено 20 Декември, 2021 Доклад Сподели Отговорено 20 Декември, 2021 (Редактирано) Изтрий всичко от files също и от DHCP-->leases (ако имаш). В ip-->firewall filter изтрий временно конфигурацията и след ъпдейт си ги върни пак. Редактирано 20 Декември, 2021 от msboy допълване Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор JohnTRIVOLTA Отговорено 20 Декември, 2021 Администратор Доклад Сподели Отговорено 20 Декември, 2021 (Редактирано) преди 29 минути, Psyx0. написа: Какво значи, че не съм с основния пакет. Означава че ROS v.6 може да се инсталира с основен или екстра бандъл. В единия случай е един NPK пакет в който са налични останалите основни необходим NPK пакети с които да работи борда, като може да се изключват/включват , но не и да се деинсталират по един или няколко от тях. Екстра бандъла има пълният брой NPK пакети за архитектурата, като се инсталират , като самостоятелни, също могат пример да се инсталират тези NPK пакети които са ни нужни само. Респективно всеки вид бандъл се и ъпдейтва спрямо този вид Основен или Екстра. Във v.7 на ROS инсталацията е само основна, като екстра пакета съдържа само допълнителни NPK пакети за различни фютчъри и реално няма на този етап Екстра инсталация за нея версия. Ти си с екстра инсталация и не става ъпгрейда заради това , че все още няма такава за v.7 ! Редактирано 20 Декември, 2021 от JohnTRIVOLTA 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Psyx0. Отговорено 20 Декември, 2021 Автор Доклад Сподели Отговорено 20 Декември, 2021 Благодаря за информацията, явно ще си почакам преди да мина на 7 версия. Хубав ден желая Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Въпрос
Psyx0.
Здравейте, в момента ползвам 6.48.6 като версия
При опит да ъпдейтна ръчно и автомачино, е невъзможно да премина към 7.1
Та на проблема отговора при ръчно качване на пакета, и след рестарта получавам отговор от лога
not enough space for upgrade
Малко тъпичко ми стана, някой има ли идея какво да направя
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
8 отговори на този въпрос
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване