bozko Публикувано 18 Октомври, 2021 Доклад Сподели Публикувано 18 Октомври, 2021 (Редактирано) Здравейте, имате ли препоръка с какво да изградя линк на 150 метра в селска среда. Има пряка видимост, няма много други мрежи, особено на 5 ГХц. Търсят се 10-20 Мбит, но стабилни и постоянни. Кабел не може да се пусне. Бюджета трябва да е възможно най-нисък. Монтажа ще е външен - слънце и студ ще има, но ще е сухо. Имам известно предпочитание към Микротик продукти, защото що-годе се оправям с RouterOS, но предвид простотата на един бридж вероятно ще се оправя с каквото и да. Предпочитам да се захранва с POE. Втора, трета ръка не ме притеснява, ако има конкретно предложение. Редактирано 18 Октомври, 2021 от bozko Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 18 Октомври, 2021 Доклад Сподели Отговорено 18 Октомври, 2021 https://mikrotik.com/product/RBSXTsq5nD Ако търсиш по-евтино слагай две локота А стандарт и си ти. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bozko Отговорено 18 Октомври, 2021 Автор Доклад Сподели Отговорено 18 Октомври, 2021 Access Point Ubiquiti Loco M5 5GHz, 13dBi MIMO AirMax UB-LOCOM5 148.00 лв. Това ли е локо А? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 18 Октомври, 2021 Администратор Доклад Сподели Отговорено 18 Октомври, 2021 Да, ама има ги и по - тънко . Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bozko Отговорено 18 Октомври, 2021 Автор Доклад Сподели Отговорено 18 Октомври, 2021 Микротика го намирам за 79 лева с ДДС. Гледам е възможно най-нисък клас за такова приложение. При мен микротик се рестартира при отпадане на тока или ъпдейт на ос-а. Мога ли да очаквам от това устройство сходно поведение? 2 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 19 Октомври, 2021 Доклад Сподели Отговорено 19 Октомври, 2021 На 150м и нужни 10-20Мб каквото и да сложиш ще върви. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
computer Отговорено 19 Октомври, 2021 Доклад Сподели Отговорено 19 Октомври, 2021 Преди 10 часа, bozko написа: При мен микротик се рестартира при отпадане на тока или ъпдейт на ос-а. Мога ли да очаквам от това устройство сходно поведение? А какво поведение очакваш ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yHuKyM Отговорено 19 Октомври, 2021 Доклад Сподели Отговорено 19 Октомври, 2021 Преди 14 часа, bozko написа: Микротика го намирам за 79 лева с ДДС. Гледам е възможно най-нисък клас за такова приложение. При мен микротик се рестартира при отпадане на тока или ъпдейт на ос-а. Мога ли да очаквам от това устройство сходно поведение? Ако го подкараш без ток, ще получаваш нобелова награда за Физика 2 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bozko Отговорено 19 Октомври, 2021 Автор Доклад Сподели Отговорено 19 Октомври, 2021 Ако прочетеш внимателно поста ми, ще получиш тройка по български за четене с разбиране. За 5 клас, максимум. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 19 Октомври, 2021 Администратор Доклад Сподели Отговорено 19 Октомври, 2021 Преди 3 часа, bozko написа: Ако прочетеш внимателно поста ми, ще получиш тройка по български за четене с разбиране. За 5 клас, максимум. Хубаво ама как очакваш нещо работещо на ток да работи без ток? Инвестирай в инжектор и UPS . Или ще се обиждаме на първите 7, че не можеш да се изразяваш правилно. Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bozko Отговорено 19 Октомври, 2021 Автор Доклад Сподели Отговорено 19 Октомври, 2021 (Редактирано) Нещо аз не разбирам. Имаме следното не особено сложно изречение Quote При мен микротик се рестартира при отпадане на тока или ъпдейт на ос-а. Къде казвам, че работи без ток? Трябва ли да се указва изрично, че процеса на рестартиране завършва с възстановяване на захранването? Наистина? Колко подробно трябва да опиша ъпдейта? Не е ли очевидно, че описвам не въпросните процедури, а стабилност на работа? Нямам оплакване, за да слагам UPS. Където е нужно да се слага UPS - слагам. С какво ще помогне инжектора? Нали не считате, че всеки с няколко поста е дебил? Редактирано 19 Октомври, 2021 от bozko Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 19 Октомври, 2021 Администратор Доклад Сподели Отговорено 19 Октомври, 2021 Преди 2 часа, bozko написа: Нещо аз не разбирам. Имаме следното не особено сложно изречение Къде казвам, че работи без ток? Трябва ли да се указва изрично, че процеса на рестартиране завършва с възстановяване на захранването? Наистина? Колко подробно трябва да опиша ъпдейта? Не е ли очевидно, че описвам не въпросните процедури, а стабилност на работа? Нямам оплакване, за да слагам UPS. Където е нужно да се слага UPS - слагам. С какво ще помогне инжектора? Нали не считате, че всеки с няколко поста е дебил? Не не е очевидно, просто не се изразяваш пълноценно и образно. Аз разбирам че имаш закачено за POE-изхода на микротика устройство, което при рестартирането му, спира тока на закаченото устройство докато не зареди. Но дали е така, само ти си знаеш, защото описанието ти не е ясно. Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
computer Отговорено 20 Октомври, 2021 Доклад Сподели Отговорено 20 Октомври, 2021 Изумявам се как хора които търсят помощ предпочитат да се разправят и да обвиняват тези от които очакват помощ в некомпетентност вместо обяснят нормално. 1 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 20 Октомври, 2021 Доклад Сподели Отговорено 20 Октомври, 2021 (Редактирано) За рестартирането вината едва ли е в мт. Имаш друг проблем. Имаме мт с по над 1000 дни ъп които бяха рестартирани заради ъпдейт. Преди 8 часа, computer написа: Изумявам се как хора които търсят помощ предпочитат да се разправят и да обвиняват тези от които очакват помощ в некомпетентност вместо обяснят нормално. Това е новото нормално.... Редактирано 20 Октомври, 2021 от master Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
msboy Отговорено 20 Октомври, 2021 Доклад Сподели Отговорено 20 Октомври, 2021 Според мен Mikrotik SXTsq Lite5 е най-евтиния вариант за такава връзка. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване