След един ден четене и игра със определения рутер така и не успях да подкарам това, което ми трябва. До скоро работеше безотказно със PPTP но исках да вдигна сигурността и си рекох защо да не опитам L2TP/IP Sec. Рутерчето работи вече 5-та година и е железарка определено. Отзад има 10-тина машини и всичко работи перфектно. Един потребител със L2TP работи перфектно, но в момента в който се върже потребител номер 2, веднага първия го изхвърля. Без да се пипа нищо в момента в който потребител 2 се разлогне, потребител 1 пак си е логнат. Какво съм пропуснал и къде бъркам?
Всеки потребител самостоятелно работи идеално, но 2-та заедно - не. А точно това ми трябва - да влизат и двата потребителя по едно и също време. В момента ако потребител 1 влезе през L2TP, а потребител 2 през PPTP няма проблеми. Какво не съм направил като хората? :)
Въпрос
black_tulip
След един ден четене и игра със определения рутер така и не успях да подкарам това, което ми трябва. До скоро работеше безотказно със PPTP но исках да вдигна сигурността и си рекох защо да не опитам L2TP/IP Sec. Рутерчето работи вече 5-та година и е железарка определено. Отзад има 10-тина машини и всичко работи перфектно. Един потребител със L2TP работи перфектно, но в момента в който се върже потребител номер 2, веднага първия го изхвърля. Без да се пипа нищо в момента в който потребител 2 се разлогне, потребител 1 пак си е логнат. Какво съм пропуснал и къде бъркам?
Всеки потребител самостоятелно работи идеално, но 2-та заедно - не. А точно това ми трябва - да влизат и двата потребителя по едно и също време. В момента ако потребител 1 влезе през L2TP, а потребител 2 през PPTP няма проблеми. Какво не съм направил като хората? :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Top Posters For This Question
10
9
9
3
Popular Days
26 Юли
5
27 Юни
3
9 Юли
3
10 Юли
3
Top Posters For This Question
black_tulip 10 posts
111111 9 posts
JohnTRIVOLTA 9 posts
Codename 3 posts
Popular Days
26 Юли 2021
5 posts
27 Юни 2021
3 posts
9 Юли 2021
3 posts
10 Юли 2021
3 posts
Popular Posts
kokaracha
Warning: Only one L2TP/IpSec connection can be established through the NAT. Which means that only one client can connect to the sever located behind the same router. https://wiki.mikrotik.com/wik
JohnTRIVOLTA
Няма еднозначен отговор, простo сетваш, пробваш и преценяваш! Инак при мен нещата са варирали, но не повече от 25-30% от наличният трафик. Процесора винаги има значение !
111111
Това е в случай Интернет > рутер+ нат > L2TP Сървър на моята машина има 2 сесии без проблем
Posted Images
33 отговори на този въпрос
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване