Jump to content
  • 0

Load Balancing/File-Over

Стоян Иванов

Въпрос

Здравейте! Предполагам ви е писнало от въпроси относно балансинга, но тъй като ми се налага да направя такава конфигурация търся съвет. Правил съм и преди ECMP/PCC. и самата конфигурация е последното нещо което ме притеснява. Този начин на балансиране според мен е проблемен. Могат да се очакват проблеми с https, ssl, проблеми с натнати усроиства като dvr-ри или дори една съвсем проста RDP връзка. Въпроса ми е, някой успял ли е да конфигурира balancing/fail-over където да са избегнати тези проблеми или поне да не са толкова силно изразени. Може и да не ми обяснявате лично тук, ако нямате време. Просто споделете някакво линкче и аз ще прочета това, което ми трябва. Надявам се да има някакво по-стабилно решение вече. И още един въпрос: - Някой ползвал ли е dual wan ( balancing/fail-over рутер) и какви са впечатленията ви от тях. Имаt ли същите проблеми? Благодаря на отзовалите се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Recommended Posts

• 0

Разбрах къде бъркам с pcc и сега работи със скрипта от горния линк . Остава ми обаче как да накарам определен хост от частната мрежа да излиза само през етх1 ван порта,пробвах така:

/ip firewall address-list
add list=stat-isp1 address=192.168.5.34

/ip firewall mangle
add action=mark-routing chain=prerouting comment="Mark STATIC route to ISP1" disabled=yes dst-address-list=!local \
    dst-address-type=!local in-interface-list=LAN new-routing-mark=to_ISP1 passthrough=yes src-address-list=stat-isp1

Не сработва,правилото трупа пакети на броячите си но пак си ми излиза ту през единия ту през другия интерфейс.

Редактирано от v3ctor
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

Май ми се получиха нещата след модификация на мангъл правилото:

/ip firewall mangle
add action=mark-routing chain=prerouting comment="for LAN address output from isp1 5.0" dst-address=!192.168.5.0/24 \
    new-routing-mark=to_ISP1 passthrough=no src-address-list=stat-isp1

За сега изглежда работещо, ще тествам известно време и ще пиша дали е ок.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• No registered users viewing this page.
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.