Здравейте! Предполагам ви е писнало от въпроси относно балансинга, но тъй като ми се налага да направя такава конфигурация търся съвет. Правил съм и преди ECMP/PCC. и самата конфигурация е последното нещо което ме притеснява. Този начин на балансиране според мен е проблемен. Могат да се очакват проблеми с https, ssl, проблеми с натнати усроиства като dvr-ри или дори една съвсем проста RDP връзка. Въпроса ми е, някой успял ли е да конфигурира balancing/fail-over където да са избегнати тези проблеми или поне да не са толкова силно изразени. Може и да не ми обяснявате лично тук, ако нямате време. Просто споделете някакво линкче и аз ще прочета това, което ми трябва. Надявам се да има някакво по-стабилно решение вече. И още един въпрос: - Някой ползвал ли е dual wan ( balancing/fail-over рутер) и какви са впечатленията ви от тях. Имаt ли същите проблеми? Благодаря на отзовалите се.
Въпрос
Стоян Иванов
Здравейте! Предполагам ви е писнало от въпроси относно балансинга, но тъй като ми се налага да направя такава конфигурация търся съвет. Правил съм и преди ECMP/PCC. и самата конфигурация е последното нещо което ме притеснява. Този начин на балансиране според мен е проблемен. Могат да се очакват проблеми с https, ssl, проблеми с натнати усроиства като dvr-ри или дори една съвсем проста RDP връзка. Въпроса ми е, някой успял ли е да конфигурира balancing/fail-over където да са избегнати тези проблеми или поне да не са толкова силно изразени. Може и да не ми обяснявате лично тук, ако нямате време. Просто споделете някакво линкче и аз ще прочета това, което ми трябва. Надявам се да има някакво по-стабилно решение вече. И още един въпрос: - Някой ползвал ли е dual wan ( balancing/fail-over рутер) и какви са впечатленията ви от тях. Имаt ли същите проблеми? Благодаря на отзовалите се.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Top Posters For This Question
25
22
5
2
Popular Days
25 Дек
37
29 Май
5
31 Май
3
5 Дек
3
Top Posters For This Question
v3ctor 25 posts
JohnTRIVOLTA 22 posts
111111 5 posts
Стоян Иванов 2 posts
Popular Days
25 Дек 2024
37 posts
29 Май 2021
5 posts
31 Май 2021
3 posts
5 Дек 2022
3 posts
Popular Posts
kokaracha
Load Balance Incoming Connections / Load Balance Outgoing Traffic Това са различния понятия момчета,правете ралика.
msboy
При мене това работи: /ip route add gateway=gateway1ip distance=1 comment=WAN1 add gateway=gateway2ip distance=2 comment=WAN2 add dst-address=8.8.8.8/32 gateway=gateway1ip /tool netwatch add down
gbdesign
BGP му е майката.
Posted Images
62 отговори на този въпрос
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване