Проблема е следния, ако е проблем даже. В мрежа с рутър Микротик и клиенти на ПППоЕ. ПППоЕ акаунтите са с статични вътрешни ИП-та от мрежа 10.0.240.0/24. Така когато пусна скан на ИП-тата в мрежата ми се появяват някакви ИП-та които не съм ги задавал никъде, на никои акаунт. От сорта на 10.0.240.120, 10.0.240.140 и т.н. Пинк към тях няма. Тази мрежа 10.0.240.0/24 е единствено в ПППоЕ конекциите. Нямам зададено ИП от тази мрежа по интерфейсите на рутера. От къде се взимат тези ИП-та. Ето сега пък има някво 10.0.240.75. Това да не е някаква проба за кражба на НЕТ?
ПоздравИ!!!
Post Merge: [time]1260390256[/time]
Пропуснах да допълня, че на тези ИП-та има отворени SMTP и POP3 портове и протоколи.
Въпрос
Nedelin
Здравейте.
Проблема е следния, ако е проблем даже. В мрежа с рутър Микротик и клиенти на ПППоЕ. ПППоЕ акаунтите са с статични вътрешни ИП-та от мрежа 10.0.240.0/24. Така когато пусна скан на ИП-тата в мрежата ми се появяват някакви ИП-та които не съм ги задавал никъде, на никои акаунт. От сорта на 10.0.240.120, 10.0.240.140 и т.н. Пинк към тях няма. Тази мрежа 10.0.240.0/24 е единствено в ПППоЕ конекциите. Нямам зададено ИП от тази мрежа по интерфейсите на рутера. От къде се взимат тези ИП-та. Ето сега пък има някво 10.0.240.75. Това да не е някаква проба за кражба на НЕТ?
ПоздравИ!!!
Post Merge: [time]1260390256[/time]
Пропуснах да допълня, че на тези ИП-та има отворени SMTP и POP3 портове и протоколи.
IoT and home automation | Largest DDoS Attacks: Are we safe? | Blockchain Technology Beyond Cryptocurrencies | Cloud Trends of 2018 | Windows or Linux for your servers | The Benefits of IPMI for your dedicated server
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
3 отговори на този въпрос
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване