pavlan Отговорено 8 Декември, 2009 Доклад Сподели Отговорено 8 Декември, 2009 по една карта R52N с двоен облъчвател мисля че бяха на AP bridge - station, без Nstreme и WDS малко съм offtopic с това няма нито RocketM нито RocketDish освен че и те ползват двойна поляризация Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kmeta Отговорено 8 Декември, 2009 Доклад Сподели Отговорено 8 Декември, 2009 с колко ще падне скоростта при TCP тест-а? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 8 Декември, 2009 Автор Администратор Доклад Сподели Отговорено 8 Декември, 2009 с колко ще падне скоростта при TCP тест-а? с много , от теста също може да се види мнооого голям полезен сигнал 73дб на -43 , в реални условия е ... и забравете за тея удп тестове това не е реален тест , пускайте тестовете с други машини и водете пинг статистика , не знам защо но ми се струва че при пускане на двупосочен трафик качеството на сигнала пада тотално Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pavlan Отговорено 9 Декември, 2009 Доклад Сподели Отговорено 9 Декември, 2009 с много , от теста също може да се види мнооого голям полезен сигнал 73дб на -43 , в реални условия е ... и забравете за тея удп тестове това не е реален тест , пускайте тестовете с други машини и водете пинг статистика , не знам защо но ми се струва че при пускане на двупосочен трафик качеството на сигнала пада тотално не съм много съгласен , UDP теста си е много показателен за пропускливоста на линка ! естествено че с TCP виждаш по ниски резултати , потвърждението на всеки пакет вдига обратен трафик и най-вече броя pps. Което ще се отрази повече на един 802.11 линк отколкото на Nstreme линк. Това се вижда и от твоите тестове по-горе с ubnt-то. Важното е радиата по пътя да се справят с pps. Условията на постановката са "идеални" и това е целта все пак а за двупосочния трафик не разбрах ? Между другото въпросната постановка когато беше изведена навън , така да се каже, караше околко 90Мpbs в едната посока , но при пускане на двупосочен тест тотално замираше на околко 2Мbps/2Mpbs Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 9 Декември, 2009 Автор Администратор Доклад Сподели Отговорено 9 Декември, 2009 Условията на постановката са "идеални" и това е целта все пак а за двупосочния трафик не разбрах ? Между другото въпросната постановка когато беше изведена навън , така да се каже, караше околко 90Мpbs в едната посока , но при пускане на двупосочен тест тотално замираше на околко 2Мbps/2Mpbs сам си си отговорил Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pavlan Отговорено 9 Декември, 2009 Доклад Сподели Отговорено 9 Декември, 2009 ми не не съм писал си че ти се 'струва' че качеството на сигнала пада ? а как и защо ? и защо в офиса работи ? предположения ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PcTuninG™ Отговорено 9 Декември, 2009 Доклад Сподели Отговорено 9 Декември, 2009 Колеги в крайна сметка струва ли си паричните или не какво ще кажете Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 9 Декември, 2009 Автор Администратор Доклад Сподели Отговорено 9 Декември, 2009 ми не не съм писал си че ти се 'струва' че качеството на сигнала пада ? а как и защо ? и защо в офиса работи ? предположения ? ти като пусна двупосочния тест не погледна ли ccq-то колко ти стана явно каналите не могат да се синхронизират, това си е проблем на самия микротик. Между другото Rocket M5 на 3км на FD 70mbit s ping 50ms , HD 85мбит, 11ms, 80down/30up ping avg. 20ms, CCQ беше 60%, говорим за ТСР. Сигурно може да се постигнат и по -добри резултати, ще ми се рокет антенките да ги пробвам с бондинг на МТ. Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pavlan Отговорено 9 Декември, 2009 Доклад Сподели Отговорено 9 Декември, 2009 ами на shot-а по-горе се вижда , 90/86 при двупосочния тест... като ги изкарахме нещата на няколко км , дори и 2мб не можа да дигне това защо мислиш се получава ? иначе добри резултати горе-долу, Airmax вкл ли е ? 3км не са много Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 10 Декември, 2009 Автор Администратор Доклад Сподели Отговорено 10 Декември, 2009 Mikrotik имат още много работа според мен. Иначе и с Airmax няма особенна разлика. Интересно е разпределението на честотната лента при Рокета примери 5735 (upper channel 5755) - used range 5725-5765 - избрана честота 5735 с опция горен канал, използва 40мхц честотна лента от 5725 до 5765 5775 (lower channel 5755) - used range 5745-5785 - избрана честота 5775 с опция нисък канал, използва 40мхц честотна лента от 5745 до 5785 Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 11 Декември, 2009 Автор Администратор Доклад Сподели Отговорено 11 Декември, 2009 Отметката за airmax не е изчестена в 5.0 и 5.02 в 5.1бета да. На 10км наши клиенти постигнаха 88мбита с въпросната конфигурация. download-10-15 up прекалено несиметрично тестче с каквото и да е правен, при мен въпреки, че на тестовете минават 80 реално не може да прекара 60 които ги носи бондинг Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PcTuninG™ Отговорено 14 Декември, 2009 Доклад Сподели Отговорено 14 Декември, 2009 Колеги забелязах че на самата антена се натрупва сняг от пред дали няма да оказва влияние доста кофти се налепва на облъчвателя някой да е забелязал нещо такова Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 14 Декември, 2009 Автор Администратор Доклад Сподели Отговорено 14 Декември, 2009 дай снимка да видим. Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PcTuninG™ Отговорено 15 Декември, 2009 Доклад Сподели Отговорено 15 Декември, 2009 Еми не съм снимал но сега като завали пак ще имате снимков материял Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 15 Януари, 2010 Автор Администратор Доклад Сподели Отговорено 15 Януари, 2010 оказва се , че рокетите имат проблем с преноса на vlan-и , тагнат трафик, въпреки че по форумите пишат, че поддържат преминаване на влан-и. Някой въобще спречквал ли се е с това с някой от продуктите на UBNT. Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване