Прост въпрос, след безрезултатно търсене в интернет:
Как да дропна всеки IP адрес ОТ ИНТЕРНЕТ ,който опитва многократно да достъпи устройство намиращо се във LAN мрежата на микротик рутер?
Да кажем, че съм направил пренасочване на портове и по тях се правят опитите.
Ако е възможно да не се описват портове ще е идеално. В смисъл - не ме вълнува с кои портове се правят опитите - щом са насочени към въпросният вътрешен адрес - да се блокира .
Не ми трябва готово решение. Достатъчно е само командата, която ще ми свърши работа, всичко останало ще си го оформя сам.
Предполагам че chain=forward ще ми помогне. Не знам как да опиша там LAN адреса. И въобще върши ли работа по този начин.
Въпрос
TiratroN
Здравейте!
Прост въпрос, след безрезултатно търсене в интернет:
Как да дропна всеки IP адрес ОТ ИНТЕРНЕТ ,който опитва многократно да достъпи устройство намиращо се във LAN мрежата на микротик рутер?
Да кажем, че съм направил пренасочване на портове и по тях се правят опитите.
Ако е възможно да не се описват портове ще е идеално. В смисъл - не ме вълнува с кои портове се правят опитите - щом са насочени към въпросният вътрешен адрес - да се блокира .
Не ми трябва готово решение. Достатъчно е само командата, която ще ми свърши работа, всичко останало ще си го оформя сам.
Предполагам че chain=forward ще ми помогне. Не знам как да опиша там LAN адреса. И въобще върши ли работа по този начин.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
2 отговори на този въпрос
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване